PLEVA: Doufám, že potvrdíme kvalitní výsledky z přípravy

Zveřejněno 18.09.2020 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Sobotním domácím utkáním proti Opavě odstartují hokejisté Žďáru nový ročník druhé ligy. S kapitánským céčkem na hrudi je do bojů ve třetí nejvyšší soutěži opět povede zkušený obránce Martin Pleva.
Ten už se na další sezonu těší. „Pro nás, co už hrajeme hokej nějaký ten pátek, už to samozřejmě není takové jako zamlada. Příprava byla dlouhá, sehráli jsme hodně zápasů, na něž bývá pro nás, starší hráče, těžší se motivovat. Na první mistrák se ale těším, doufám, že potvrdíme kvalitní výsledky z přípravy,“ potvrdil kapitán Plamenů.

na vršek tabulky mančaft máme

Ten si je vědom toho, že je potřeba nový ročník dobře odstartovat. „To je pravda, zvlášť při vzpomínce na nepodařený začátek loňské sezony. Tehdy proběhla spousta změn v kádru, přišel nový trenér... Trošku nám chyběla kvalita, i proto jsme asi zaspali začátek. Letos tudíž bude důležité jej chytnout, protože o případném play-off se rozhodne na přelomu roku. Podle mého ale tentokrát na vršek tabulky mančaft máme,“ domnívá se čtyřiatřicetiletý obránce.

Vhodně doplněnému kádru kapitán věří. „Když to vezmu odzadu, tak máme dva vyrovnané gólmany, kteří nás vždycky podrží. V útoku zůstalo hodně hráčů z loňska, k nimž přišli dva nesmírně kvalitní útočníci, David Čermák a Petr Štěpánek. To jsou kluci, kteří dokážou sami rozhodovat zápasy, což nám loni chybělo.“ Také defenziva Plamenů by měla být mnohem odolnější. „Do obrany nás loni bylo hodně málo, ale letos je situace lepší a navíc se můžeme opřít o střídavé starty hráčů z Jihlavy. Hlavně je potřeba, abychom mohli hrát minimálně na kompletní tři formace,“ zdůraznil.

Všichni věříme, že se play-off hrát bude

Podobně jako většina hráčů v klubech druhé ligy i Martin Pleva věří, že play-off, které se dle rozhodnutí svazu konat nemělo, nakonec opět bude. „Všichni věříme, že se play-off hrát bude a my se tam probojujeme. Když jsme se to v srpnu dozvěděli v autobuse cestou na zápas, tak zazněly i názory, že to vlastně vůbec nemá cenu hrát. Nechápu, že všude to jde a jen druhá liga by jej hrát neměla. Ze svazu opravdu chodí jedna perla za druhou,“ nebral si kapitán Žďáru servítky.

Také druholigový hokej ohrožuje riziko nákazy covidem-19. To se potvrdilo ještě před prvním kolem nového ročníku, když se v karanténě ocitl kádr nováčka z Velkého Meziříčí. Právě na jeho led přitom měly ve druhém kole zavítat Plameny. „Stoprocentně jsem pro to, ať se hlavně hraje. Podle mého se musí najít nějaké řešení pro celý sport a ne tak, že když je jeden hráč nakažený, musí do karantény celý mančaft. A aby se však odvolávala celá sezona, to, už jen kvůli extralize, snad ani nejde,“ vyzývá.

Opava? Hodně těžký soupeř

V sobotu od 17.30 čeká Plameny na Bouchalkách start do sezony proti Opavě. Jaký očekává jejich kapitán zápas? „Opava, to je na úvod hodně těžký soupeř. Loni nám to rozhodně prokázali. Je to takový zarputilý styl, mají šikovné útočníky, hrálo se proti nim opravdu špatně. Ale my se nemusíme bát nikoho, půjdeme do zápasu, ostatně jako do všech, s tím, že chceme vyhrát,“ uzavřel Martin Pleva.