Plameny vítají velkou posilu! Přichází Petr Štepánek

Zveřejněno 16.09.2020 | Redakce, foto: René Rámiš
Plameny získaly pro své ofenzivní řady výraznou posilu! Našemu klubu totiž vypomůže žďárský odchovanec Petr Štěpánek, který poslední dvě sezony nastupoval na Britských ostrovech za celek Peterborough Phantoms.
Urostlý útočník, jenž za sebou nechal i exotické angažmá v australském Sydney, prožil povedený ročník. Za Peterborough sehrál 46 utkání, v nichž se blýskl 27 trefami a 43 asistencemi.

Štěpánek má sice s tamním celkem podepsanou smlouvu ještě na nadcházející sezonu, jenže kvůli koronavirové krizi zatím nad startem NIHL visí velký otazník. Proto Štěpánek začne sezonu u Plamenů. „Začátek soutěže v Anglii je minimálně do konce kalendářního roku pozastavený, takže začnu sezonu tady a uvidím. Vyloučit se nedá vůbec nic, ale v téhle době to nezáleží pouze na mně,“ říká třicetiletý forvard.

71
TOLIK BODŮ SI PŘIPSAL PETR ŠTĚPÁNEK V JEHO POSLEDNÍ DRUHOLIGOVÉ SEZONĚ 2017/18
Ten se tak na Bouchalky vrací po dvou letech a již nyní můžeme 100% říci, že se zařadí mezi hlavní hvězdy soutěže. V poslední druholigové sezoně, kdy Plamenům pomohl až do finále druhé ligy proti Jablonci, vstřelil 28 gólů, k tomu přidal 43 asistencí, což v celkovém součtu dělá 71 kanadských bodů.

Bez čtyř centimetrů dvoumetrový hráč nastoupil za Plameny letos již do čtyř přípravných utkání, během nichž si připsal na své konto pět gólových přihrávek. A jak si zvyká na nové spoluhráče? „Zatím se kluci kolem mě dost točí, takže se mi na to těžko odpovídá. Ale doufám, že v prvních zápasech sezony se sestava ustálí,“ říká bývalý hráč Havličkova Brodu a jihlavské Dukly, který poslední dny naskakuje na led po boku Davida Čermáka a Slavomíra Kadlečka.

Již tuto sobotu čeká naše hokejisty první mistrovské utkání, kdy na svém ledě přivítají Opavu. A s čím osobně vstupuje „Štěpa“ do této sezony? „Chci být hlavně přínosem pro tým a zároveň bych byl rád, kdybychom se pohybovali v horních patrech tabulky,“ říká oblíbenec žďárských fanoušků, na které se dle svých slov velice těší. „Na fanoušky se samozřejmě strašně těším a doufám, že jich bude chodit co nejvíce!“ zakončuje naše povídání hlavní postava výběru Radka Hamana.