K poslednímu přípravnému utkání zajíždí Plameny do Dvora Králové

Zveřejněno 10.09.2020 | Redakce
HC Dvůr Králové nad Labem SKLH Žďár nad Sázavou
PR10, čtvrtek 10.9.2020 18:00
HC Dvůr Králové nad Labem - SKLH Žďár nad Sázavou DKR - ZNS
Poslední přípravné utkání čeká naše hokejisty na ledě ambiciózního Dvora Králové, který se netají tím, že by chtěl druhou ligu v letošní sezoně vyhrát. V malebném podkrkonošském městě tak čeká svěřence Radka Hamana velice těžká generálka na nadcházející druholigovou sezonu. Utkání startuje v 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

K poslednímu přípravnému utkání před nadcházející sezonou odcestují takřka v plné sestavě, chybět budou pouze obránci Martin Lojek a Richard Adam. Druhý jmenovaný se stále nezapojil do tréninkového procesu a jeho start v úvodním duelu s Opavou je tak vyloučen. Do branky by se měl opět postavit Jiří Sláma.

Předpokládaná sestava: Sláma (Čáp) - Pleva, Vašíček, Půža, Zedek, Černohorský - Bureš, Heinrich, Kovářů - Čermák D., Adam, Štěpánek - Gregar, Prokš, Jícha - Chlubna, Kadleček, Šerejch

HC Rodos Dvůr Králové

Stadion: Zimní stadion Dvůr Králové nad Labem (kapacita 1 600 míst)
Klubové barvy: zelená a žlutá
Trenéři: Jiří Malinský

Velké posily pro Rodos

Ambiciózní Východočeši angažovali do svých řad velká jméno. Je jím i extraligou otřískaný borec Jaroslav Moučka, který má potenciál k tomu, aby se stal jednou z nejvýraznějších osobností druhé ligy.

„Chci se pokusit druhou ligu vyhrát,“ řekl v nedávném rozhovoru pro hokej.cz majitel královédvorského hokeje Vasil Teodoridis. A nutno říct, že ctižádostivý boss dělá pro splnění tohoto cíle maximum.

Sedmadvacetiletý útočník Jaroslav Moučka rozhodně má co nabídnout. Jeho příchod zajistí Dvoru Králové injekci zkušeností a stejně tak i hokejové kvality. Nechoďme kolem horké kaše, odchovanec pardubického hokeje má být rozdílovým hráčem, takovým, který svůj tým povede za konečným triumfem.

Dres Východočechů bude nově oblékat i zkušený útočník Jan Berger (na fotce). Jednatřicetiletý hokejista začínal s hokejem v Hradci Králové. Pod Bílou věží prošel řadou mládežnických kategorií a okusil zde rovněž hokej seniorské úrovně. Pak jeho kroky vedly do Havlíčkova Brodu, Šumperka nebo Litoměřic. Ve všech těchto štacích přitom patřil k rozdílovým hokejistům. Celkem si Berger ve druhé nejvyšší soutěži připsal 163 kanadských bodů.

A tak nakonec přišla i extraligová šance, ta prozatím čítá 48 zápasů (7+6). Všechny tyto starty sesbíral Jan Berger v Hradci Králové – týmu, který ho pro velký hokej vychoval. Se lvem na prsou zasáhl rovněž do Spenglerova poháru a Ligy mistrů.

Zatím poslední posilou je útočník Jan Dvořák, jenž naposledy hrál Chance ligu za Havířov. 21letý forvard hokejově vyrostl v Mladé Boleslavi, kde postupně prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Po bodově úspěšné sezoně 2017/18 se ale vydal na zkušenou za oceán. Působil v nižší Western States Hockey League a v barvách týmu Utah Outliers zářil. I s play off odehrál 49 utkání, zaskvěl se v nich 66 body za 29 branek a navrch 37 nahrávek.

Loni se vrátil zpátky na česká kluziště. Uspěl na zkoušce v Havířově, kde přispěl ke skvělé páté příčce deseti body (2+8) ve 43 zápasech. Další sezonu však ve Slezsku nepřidá. Druhou sezonu v seniorské kariéře začne ve druhé lize, kterou měl možnost vyzkoušet už při angažmá v AZetu, v rámci střídavých startů třikrát pomohl hokejistům Opavy (1+0).

zdroj: www.hokej.cz | www.hcrodos.cz