Plameny poprvé vyjely na led i s novými tvářemi

Zveřejněno 05.08.2020 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Čekání je u konce a Plameny včera poprvé vyjely na ledovou plochu na žďárských Bouchalkách. Na ledě byly k vidění i nové tváře, které usilují o místo v kádru, ale Radek Haman musí také počítat i s jednou velkou ztrátou, jelikož Jan Wasserbauer podstoupil plastickou operaci předního zkříženého vazu kolene a čeká ho přibližně půlroční pauza. První utkání čeká naše hokejisty příští úterý na ledě Třebíče.

Nové tváře na ledě

Jak jsme již avizovali, k týmu se připojili (staro)nové tváře. Prvním z nich je teprve sedmnáctiletý brankář Lukáš Vít, který minulou sezonu strávil v juniorce Karlových Varů.

Do přípravy se zapojil také obránce Petr Beneš, který nastupoval poslední tři sezony v krajském přeboru v dresu Hlinska. Staronovým přírůstkem na žďárské soupisce je i obránce Václav Půža, kterému nebyla v Jihlavě nabídnuta nová smlouva. Tento skvělý bruslař působil v Jihlavě již od dorosteneckého věku a za „A“ tým Dukly stihl odehrát, kromě zápasů v první lize, i osmnáct střetnutí v nejvyšší české soutěži. Na zkoušku přichází teprve dvacetiletý obránce Patrik Vašíček, který se tak zapojí do přípravy na novou druholigovou sezonu. Sto devadesát centimetrů vysoký Vašíček v loňské sezoně nastupoval za juniorský tým brněnské Komety.

Naopak zdravotní důvody ještě nepustily do tréninku s týmem Richarda Adama, ale v následujících dnech by už měl vyjet na ledovou plochu na Bouchalkách. Osmadvacetiletý obránce spojil převážnou část své seniorské kariéry s Pelhřimovem, kde nasbíral téměř 200 druholigových startů. Mimo jiné si na rok odskočil i k našim západním sousedům, kde nastupoval v páté německé lize v dresech EC Bad Kissingen a ERV Schweinsfurt.

Posilou útočných řad je odchovanec jihlavské Dukly David Čermák. Tento útočník se však od října vrhne na studium vysoké školy v Českých Budějovicích, takže je již teď jisté, že do všech utkání následující sezony nezasáhne.

Na prvním tréninku se objevil také třiadvacetiletý útočník Jakub Kmošek. Odchovanec chrudimského hokeje přichází k Plamenům na zkoušku a bude se tak snažit probojovat do kádru Radka Hamana.

Na ledě byli k vidění i naši nadějní junioři, a to obránce Jan Čermák a útočníci Zdeněk Šerejch a Martin Štola.

FOTOGALERII Z PRVNÍHO TRÉNINKU NALEZNETE ZDE

Wasserbauer podstoupil operaci a přijde o velkou část sezony

Bohužel trenérské duo Haman-Nečas musí počítat i s jednou citelnou ztrátou. Jan Wasserbauer začátkem července podstoupil plastickou operaci předního zkříženého vazu kolene, a tak se Plameny budou muset obejít bez svého elitního centra po většinu nadcházející sezony 2020/2021.

Bývalý útočník Komety Brno a Třebíče se podrobil plastice vazu u specialisty MUDr. Martina Hanuse v Berouně. „Nejprve jsem jej navštívil v Praze a tam mi řekl, že koleno není v pořádku, že se podívá dovnitř a uvidíme,“ říká sedmadvacetiletý forvard a pokračuje: „Začátkem června jsem byl na prvním zákroku, kde mi zjistili, že mám přetržený přední zkřížený vaz, což nebylo vidět ani na magnetické rezonanci. Následně jsme se domluvili na další operaci, která proběhla začátkem července, a tam mi již udělali plastiku,“ osvětluje své zranění.

Rekonvalescence u tohoto zranění je dlouhá a náročná. Pokroky při opětovném nabírání svalové hmoty a stability kolene jen velmi pozvolné, což znamená, že Wasserbauer přijde o převážnou část této sezony. „Nyní budu mít 5 týdnů od operace a v následujících dnech bych díky skvělé fyzioterapeutce Lence Kozlové mohl již odložit berle. A samozřejmě nemůžu opomenout ani moji přítelkyni, která mi se cvičením také pomáhá,“ dodává s úsměvem čtvrtý nejproduktivnější hráč Plamenů v loňské sezoně.

Hráči A-mužstva na prvním tréninku:


Brankáři: Jiří Sláma, Jan Čáp, Lukáš Vít
Obránci: Petr Beneš, Jan Čermák, Martin Lojek, Martin Pleva, Václav Půža, Patrik Vašíček
Útočníci: Dominik Adam, Lukáš Bureš, Martin Gregar, Aleš Heinrich, Tomáš Chlubna, Lukáš Jícha, Slavomír Kadleček, Jakub Kmošek, Ondřej Kovářů, Marek Prokš, Zdeněk Šerejch, Martin Štola

Absence:


Richard Adam (zranění)
David Čermák (pracovní povinnosti)
Jan Wasserbauer (zranění)