Je rozhodnuto! Šumperk postupuje do Chance ligy

Zveřejněno 11.04.2020 | Redakce, Pavel Mandát, Marek Hedbávný, foto: Petr Nedvěd
Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje včera rozhodl hlasováním per rollam o tom, že právo účasti v Chance lize pro příští sezonu budou mít všechny tři týmy, které se měly zúčastnit zrušené kvalifikace o postup: tedy Kolín, Vrchlabí a i vítěž naší východní skupiny DRACI PARS Šumperk. Gratulujeme!
Počet účastníků druhé nejvyšší soutěže tak může narůst až na devatenáct týmů! Otázkou samozřejmě je, zda se do soutěže přihlásí všechna stávající mužstva. Situace je vinou pandemie koronaviru nepředvídatelná.

Jisté je, že Šumperk, Vrchlabí ani Kolín případně nebudou moci licenci prodat jinému klubu. Pokud se některý z těchto týmů do Chance ligy nepřihlásí, automaticky bude pokračovat ve 2. lize. Všechny tři týmy si právo postupu zajistily tím, že vyhrály základní část svých druholigových skupin.

ZASLOUŽENÝ POSTUP VÍTĚZE NAŠÍ SKUPINY

Draci dominovali skupině Východ od začátku až do konce soutěže. Manažer Vladimír Velčovský složil spolu s trenérským štábem mladý a ambiciózní tým, který si neochvějně šel za svým cílem. Šumperk zkrátka neměl konkurenci. Ostatně finální náskok ve výši 35 bodů na druhou Opavu je víc než výmluvný. Proto si Draci svou vstupenku do Chance ligy jednoznačně zaslouží.

A v Šumperku ji chtějí využít. „Jsem na 90 procent rozhodnutý, že přihlášku do Chance ligy podám. Těch 10 procent ještě zůstává, ale uděláme pro to maximum. Samozřejmě bude záležet i na dalších věcech, tím myslím sponzory a tak dále, ale i v tomto ohledu máme momentálně pozitivní signály,“ líčí ředitel klubu Vladimír Velčovský pro server hokej.cz.

Boss Draků si uvědomuje, že posun do Chance ligy přinese jeho klubu větší finanční náročnost. „Mám spočítané, že nárůst mezi prvním místem druhé ligy a Chance ligou je zhruba pět až šest milionů korun,“ pokračuje Velčovský.

ODCHOD HLAVNÍHO TRENÉRA

Úspěšný kouč Martin Janeček totiž vyslyšel nabídku Poruby, takže Draci momentálně svého lodivoda nemají. „Pan Janeček se rozhodl zvolit jistotu a přijal nabídku Poruby, což my chápeme. Znamená to však pro nás, že musíme urychleně hledat někoho nového. Momentálně mám vytipovaný seznam sedmi trenérů, kteří jsou volní. Příští týden s nimi začnu jednat. S novým trenérem pak samozřejmě budeme řešit podobu kádru a další věci,“ ukončuje Vladimír Velčovský.

zdroj: hokej.cz