ZNS - VAL 4:1 - Plameny nedaly Bobrům šanci

Zveřejněno 25.01.2020 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Valašské Meziříčí
35., sobota 25.1.2020
SKLH Žďár nad Sázavou - Valašské Meziříčí ZNS - VAL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Pleva (C), Koželuh, Spálovský, Kališ, Lojek, Čermák J. – Čermák D., Chlubna, Wasserbauer, Adam, Prokš, Medek, Jícha, Bureš, Gregar, Kovářů, Heinrich, Künstmuller.
Valašské Meziříčí: Slovák J. (Sachr) – Ďurkáč, Holiš, Kamas, Weintritt, Běhal, Žák, Baroš – Dvořák, Slovák J., Daněk, Vaněk, Seidler, Vávra, Kuchařík, Pořízek, Romančík, Martiník, Andris, Paťava.
Branky a nahrávky: 6. Bureš (Kališ, Wasserbauer), 13. Wasserbauer (Čermák), 15. Čermák (Chlubna), 60. Prokš (Čermák) – 12. Vaněk (Seidler, Baroš). Rozhodčí: Radim Slavka - Roman Komínek, Henrich Kráľ. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 520. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Žďárští hráči si po předchozích nezdarech nutně potřebovali napravit reputaci před domácími diváky a v souboji s Bobry se jim to podařilo na výbornou. Navíc po všech stránkách zlepšený výkon přinesl i 3 body do tabulky a oživil tak naděje, že se hráčům s plamenným Ž přece jen ještě podaří vybojovat play-off. Svěřenci trenéra Hamana se hned na začátku utkání ujali v přesilovce vedení a i když soupeř krátce po polovině první třetiny srovnal skóre, odpověď žďárských hokejistů přišla prakticky vzápětí. Do konce první části se jim podařilo vsítit ještě další gól a dvoubrankové vedení držely po celou druhou a po velkou většinu třetí třetiny. V závěru pak ještě završily skóre čtvrtým gólem, který zpečetil jejich výhru nad Valašským Meziříčím.

Reportáž

Hned v prvních minutách utkání nabídli Bobři Plamenům dvě možnosti zahrát si v početní výhodě. Žákovo vyloučení na začátku druhé minuty ještě zůstalo nepotrestané, ale Romančíkův pobyt na trestné lavici už dokázali domácí zkrátit. V čase 5:48 se tak žďárským hokejistům po delší době zase podařilo využít přesilovou hru, úspěšným střelcem byl Lukáš Bureš, kterému asistovali Jiří Kališ a Jan Wasserbauer - 1:0. Nadějný stav však vydržel pouze do poloviny 12. minuty, kdy se ke slovu dostali i hosté z Valašského Meziříčí. O vyrovnání se zasloužil Rostislav Vaněk, přihrávali Petr Seidler a Vojtěch Baroš - 1:1. Za půl minuty ale Plamenům vrátil po souhře s Davidem Čermákem vedení Jan Wasserbauer, který překonal Slováka v hostující brance - 2:1. Ještě větší radost na Bouchalky přinesl David Čermák, jenž v čase 14:47 po nahrávce Tomáše Chlubny zvyšoval už na 3:1. Na začátku 17. minuty byl sice vyloučen za hákování domácí Aleš Heinrich, ale žďárská defenziva zůstala pevná a nedovolila hostům snížit manko. První třetina tak vyzněla pro domácí, kteří si v první přestávce hýčkali dvoubrankový náskok.


Druhá perioda příliš vzruchu nepřinesla. Svěřenci trenéra Hamana si během této části ještě dvakrát procvičili hru v početní nevýhodě, když byl nejprve v polovině 29. minuty vyloučen za hákování Jiří Kališ a následně na konci 35. minuty za vysokou hůl David Čermák. Ani jeden z trestů se ale Bobrům potrestat nepodařilo a po druhé části tak na světelné tabuli stále svítil stav 3:1.
V podobném duchu se nesla i třetí třetina. Tentokrát si pro změnu zahráli tři přesilové hry domácí Plameny. Na začátku 48. minuty dokonce žďárští hráči hráli 80 vteřin jen proti třem soupeřům, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Ani Valašskomeziříčští však nemohli na výborně chytajícího Slámu najít recept. Domácí tak kontrolovali vývoj utkání a po dlouhých 6 zápasech se zdálo, že si Plameny konečně opět připíší důležité tři body do tabulky. Když 25 vteřin před koncem základní hrací doby zvýšil po asistenci Jana Čermáka, který si tak připsal třetí kanadský bod v utkání, na tříbrankový rozdíl Marek Prokš, bylo jasné, že svěřencům trenéra Hamana už tentokrát vítězství v zápase neunikne. Konečný stav tak ke spokojenosti domácích příznivců vyzněl 4:1 ve prospěch Plamenů.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): „Dnes to byl nejlépe odehraný zápas v této sezoně. Utkání jsme odehráli ve vysokém tempu s velmi kvalitním soupeřem. Fantastická vůle po vítězství od celého mužstva byla ještě navíc podpořena výborným výkonem gólmana.“

Fotogalerie