ADAM: Věřím, že si nadělíme opožděný dárek k Vánocům

Zveřejněno 25.12.2019 | Redakce
V posledním předvánočním utkání naši hokejisté napravili zaváhání z posledních kol a dokázali na svém ledě porazit Ďábly z Nového Jičína. Jednu branku, celkově svoji osmou, si v utkání připsal i útočník Dominik Adam, a tak právě on se stal obětí našich otázek. Jak si užil Vánoce, jak viděl utkání s Jičínem a jak se těší na zápas v Šumperku? Nejen to se dozvíte v dnešním rozhovoru.
Žďárští hokejisté si v těchto dnech užívají zasloužené volno a tréninková jednotka je čeká až zítra, na druhý svátek vánoční. A jak si užíval tyto dny teprve dvacetiletý útočník Plamenů? „Letos na mě ta vánoční nálada tolik nepadla, asi za to může i to počasí. Ale strávil jsem Vánoce doma s rodinou a užil si tu vánoční pohodu s nejbližšími,“ vypráví spokojeně.

OSMÁ BRANKA V SEZONĚ

V posledním utkání před krátkou vánoční pauzou změřily Plameny své síly s Ďábly z Nového Jičína a zvítězily v poměru 4:0. „Myslím si, že jsme zapas měli pod kontrolou od prvního do posledního střídání a Jičín k ničemu nepustili,“ hodnotil utkání útočník, který svoji dosavadní kariéru spojil s jihlavskou Duklou. Hostující celek z Nového Jičína měl v nohách navíc páteční zápas s Bruslaři z Havlíčkova Brodu, a tak mohla hrát roli únava. „Ke konci zápasu už byli odevzdaní, ale těžko říct, jestli to bylo únavou nebo vývojem zápasu. Možná hrálo roli oboje,“ pokračoval v hodnocení sobotního utkání dvou konkurentů v tabulce, které nyní dělí od sebe pouze jediný bod. Sám v utkání jednou skóroval, když ve 23. minutě vstřelil druhou branku svého týmu. A jak nám popsal branku sám Dominik? „Jejich hráč rozehrával puk z prostoru za bránou a naslepo to hodil na vrchol kruhu přímo na Gregyho, ten to posunul na mě a já to z první střílel skoro do prázdné branky. Měl jsem už lehkou práci, byla to Gregyho zásluha, já jen slízl smetánku,“ chválí svého spoluhráče Martina Gregara za přesný pas.

ZBYTEČNĚ ZTRACENÉ BODY

Naši hokejisté nyní okupují až osmou příčku v tabulce druhé ligy skupiny Východ. Velkou „zásluhu“ na tomto umístění mají i výpadky v závěrečných třetinách zápasu, což už stálo náš celek spoustu bodů. „Sami nevíme, čím to je. V kabině si řekneme, že si na to dáme pozor a budeme se držet svojí hry. Jenže vlezeme na led, na jednu chybu se nabalí další a soupeř toho využije. Doufejme, že se vyvarujeme podobných třetích třetin jako třeba ve Valašskem Meziříčí,“ říká hráč, který si druhou ligu vyzkoušel již loni v dresu Pelhřimova a byl velice produktivní. V deseti střetnutích zaznamenal čtrnáct kanadských bodů za devět branek a pět gólových asistencí. A co on sám říká na prozatímní umístění Plamenů v probíhající sezoně? „Myslím si, že to neodpovídá. Máme velice kvalitní tým a nyní podáváme dobré výkony. Všechny lajny jsou velice silné a řekl bych, že i velmi vyrovnané. Každá lajna je schopna dat gól,“ vypráví a jedním dechem dodává zatím největší problém našich hokejistů. „Jediný náš problém jsou právě ty úseky zápasů, kdy úplně vypneme, soupeř nám nasází několik gólů a my se z toho položíme,“ říká syn bývalého trenéra a hráče Žďáru Richarda Adama.

VELKÝ ICE TIME A SPOKOJENOST S PARTOU

U „Ády“ zatím nemůžeme říct, že by s někým ve žďárském útoku vytvořil obávanou dvojici podobné té, jakou v minulosti byla například ta kladenská - Pavel Patera a Martin Procházka. Spíše cestuje sestavou, ale na jeho produktivitě to není znát a zatím patří k nejproduktivnějším hráčům se žetkem na prsou. „Trenér mě staví tam, kde je zrovna potřeba, ale nějak mi to nevadí. Jsem rád, že hraji přesilovky a díky tomu mám i velký ice time,“ hodnotí pozitivně prostor na ledě, který dostává od trenéra Radka Hamana, a připomíná, že si na začátku vyzkoušel i pro sebe velice neobvyklý post.
18
TOLIK KANADSKÝCH BODŮ SI ZATÍM PŘIPSAL DOMINIK ADAM V LETOŠNÍ SEZONĚ
„V posledních zápasech hodně střídám křídlo a centra, ale na začátku sezony jsem hrál dokonce i obránce. Ale doufám, že tam už nebude potřeba žádný záskok,“ dodává se smíchem tento sympatický hráč, který přišel do našeho mužstva před letošní sezonou. A jak se mu v týmu Plamenů líbí? „Strašně moc! Je tu parta, jakou jsem ještě nezažil. Za tu krátkou dobu, co tu jsem, tak si myslím, že jsem dobře zapadl. Teda aspoň doufám,“ směje se a odhodlaně dodává. „Jsme skvělá parta, a tak doufám, že budeme moct slavit postup do play-off. A tam už se může stát cokoliv.“

TĚŽKÝ ZÁPAS S LÍDREM TABULKY

V období mezi svátky čeká Plameny další mistrovské utkání a možná vůbec to nejtěžší. V sobotu 28. prosince totiž zamíří na led suverénního lídra tabulky, Draků ze Šumperka. Jak těžký to bude zápas v období Vánoc, které je typické spíše smaženým kaprem, bramborovým salátem, cukrovím a různými nástrahami než hokejovým zápasem? „Samozřejmě po těch pár dnech volna bude trošku těžší se do toho dostat zpátky, ale věřím, že dobře potrénujeme a předvedeme dobrý výkon,“ věří druhý nejlepší střelec našeho týmu a pokračuje. „Ale těším se hodně. Se Šumperkem jsou to vždy kvalitní zápasy a co říkali kluci, tak přes svátky tam chodí i hodně lidí. Takže i atmosféra by měla být skvělá a doufám, že i díky našim fanouškům, kteří se tam chystají ve velkém počtu. Věřím, že jim i sobě nadělíme opožděný dárek k Vánocům v podobě tří bodů,“ zakončuje naše povídání Dominik Adam a my doufáme, že se v sobotu uvidíme v Šumperku v co největším počtu.

Útočník Dominik Adam v zápase proti Novému Jičínu foto: Petr Nedvěd