HEINRICH: Jsem tu spokojený a baví mě to tu

Zveřejněno 13.12.2019 | Redakce
Plameny nastoupily do zápasu s posledními Moravskými Budějovicemi s jediným cílem získat tři body, a to se jim i přes mírný výpadek ve druhé části podařilo. Velkou zásluhu na tom měl útočník Aleš Heinrich, který se podílel na čtyřech brankách svého týmu. A pokud by se vyhlašovaly hvězdy zápasu po vzoru NHL, tak on by byl právě ve středu tou hvězdou číslo jedna.
3.
NA TOLIKÁTÉM MÍSTĚ SKONČIL ALEŠ HEINRICH V KANADSKÉM BODOVÁNÍ ŽIHADEL V LOŇSKÉM PLAY-OFF
Aleš Heinrich přišel do týmu Plamenů před začátkem letošní sezony právě z týmu Moravských Budějovic, našeho posledního soupeře. Tento šikovný útočník tam strávil druhou půlku loňské sezony a pomohl Žihadlům, stejně jako brankář Jan Čáp, k postupu až do superfinále druhé ligy. A jak na toto období vzpomíná sám Aleš? „Já přišel do Moravských Budějovic trošičku později, myslím po 15 zápasech, takže jsem se musel rozkoukávat za pochodu, ale všechno si časem sedlo a došli jsme až do superfinále,“ líčí odchovanec brněnských Warriors a pokračuje. „Na sezonu vzpomínám rád. Byla to povedená sezona a hlavně dobrá zkušenost,“ hodnotí spokojeně krátké angažmá u Žihadel.

Měl proti bývalým spoluhráčům speciální motivaci? „To bych asi úplně tak neřekl. Samozřejmě pár hráčů znám, ale už to není ten tým, co to bývalo minulý rok. Zcela se změnilo vedení i hráči, takže to beru jako každého jiného soupeře,“ říkal po utkání hráč, který se mihl i v mládežnickém výběru České republiky do 19 let.

Do samotného utkání s Moravskými Budějovicemi nastoupili žďárští hokejisté velice dobře a po první třetině vedli již o tři branky. Ve druhé třetině ale přišel mírný výpadek, a tak šli naši hráči do kabin po druhé siréně pouze s hubeným jednogólovým náskokem. „Tam jsme trošku soupeře podcenili. Ve třetí třetině jsme se dokázali vrátit do zápasu a jsme rádi, že bereme tři body,“ byl nakonec po utkání spokojený jedenadvacetiletý šikula.

V utkání proti Žihadlům se útočníkovi s osmadevadesátkou na zádech náramně dařilo. Již během první třetiny si připsal na své konto branku a asistenci a v dalším průběhu dokázal tento počet ještě zdvojnásobit. A jak sám viděl své brankové situace? „První gól začal u nás ve třetině, když Kovka dostal puk od obránce a našel na druhém křídle najetého Buryho. Tím vznikla situace dva na jednoho a Bury mi dal parádní pas přímo na hůl a já už to poté měl lehké,“ popsal svoji první trefu v utkání. „Druhý gól byl z přesilovky. Kluci bojovali o puk, Bury mi ho posunul a já si všiml, že gólman není na svém místě, tak jsem to zkusil střelou bez přípravy a padlo to tam,“ popsal spolupráci celé útočné trojice u obou svých branek, které byly zároveň jeho osmou a devátou v probíhající sezoně, a je tak nejlepším střelcem Plamenů.


"
ROZUMÍME SI A POSLEDNÍ DOBOU NÁM TO DOST FUNGUJE A PARÁDNĚ SE DOPLŇUJEME.
ALEŠ HEINRICH O SPOLUPRÁCI DRUHÉ ÚTOČNÉ FORMACE


A jak si pochvaluje souhru s parťáky Ondřejem Kovářů a Lukášem Burešem? „Je s nimi opravdu radost hrát. Rozumíme si a poslední dobou nám to dost funguje a parádně se doplňujeme,“ hodnotí kladně spolupráci druhého útoku Plamenů a ve veselém duchu pokračuje. „Rádi dáváme góly do prázdné brány nebo po hezké souhře, takže si to s nimi užívám a doufám, že nám to vydrží co nejdéle.“ říká 178 cm vysoký hráč, který v mládežnických výběrech působil také na Vysočině, v dresu jihlavské Dukly, kde si připsal i jeden start za A-tým.

A jak se mu zatím ve Žďáře líbí? „Jsem tu spokojený a baví mě to tu. Jsme dobrá parta a v kabině je spousta srandy. Takže jsem moc rád, že můžu hrát za Žďár,“ vypráví nadšeně o svém novém angažmá.

V sobotu zajíždí Plameny na led Bobrů z Valašského Meziříčí a určitě se nedá očekávat lehký zápas. „Mají velice dobrý tým, ale věřím, že pokud budeme hrát svoji hru, která nám funguje, a budeme zodpovědní do obrany, tak máme na to si odvézt z venku tři body,“ zakončuje naše povídání prozatím třetí nejproduktivnější hráč Plamenů.

Útočník Aleš Heinrich se raduje po gólu do sítě Valašského Meziříčí foto: Petr Nedvěd