ZNS - MBU 0:5 - Zápas nakonec kontumován ve prospěch Žihadel

Zveřejněno 11.12.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
25., středa 11.12.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
0:5
Sportovně technická komise Českého svazu ledního hokeje rozhodla o kontumaci zápasu mezi Plameny a Moravskými Budějovicemi. Důvodem byl neoprávněný start Václava Půži a Plameny tak přicházejí o důležité tři body.

Reportáž

Utkání 25. kola mezi Plameny a hostujícími Žihadly mělo celkem jednoznačného favorita v našem celku. Jak by taky ne, když rozdíl mezi oběma týmy činil 20 bodů. Žďárští hokejisté dokázali roli papírového favorita naplnit. Zásadní krok k jejímu úspěšnému zvládnutí udělali už v úvodní periodě, kterou ovládli 3:0.

Po šedesáti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 7:4. Velkou měrou se na něm podílel talentovaný útočník Aleš Heinrich (2+2). Svěřenci Radka Hamana proto slavili tříbodové vítězství. První od 30. listopadu.

Jenže…

Plamenům vypomohl v tomto střetnutí mladý jihlavský zadák Václav Půža. To by samo o sobě nebylo nic zvláštního, pokud by zmíněný hráč letos neodehrál za jihlavskou Duklu už 29 utkání.

V čem je problém? Současná pravidla říkají, že hráč, který v extralize a Chance lize odehraje během jednoho ročníku 26 a více zápasů za jeden klub, tak už nemůže nastoupit v rámci střídavých startů za žádný jiný celek. A právě toto pravidlo bylo porušeno.

V oficiálním odůvodnění stojí. „Střídavý start je omezen počtem 26 utkání odehraných ve vyšší soutěži v příslušné sezoně, přičemž po odehrání tohoto počtu utkání ve vyšší soutěži, může hráč v příslušné sezoně pokračovat pouze v jednom klubu a v jedné soutěži.“

Fotogalerie