Také v druhém letošním derby se radovali Bruslaři, kteří si z Bouchalek odvezli všechny tři body

Zveřejněno 30.10.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
14., středa 30.10.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Pleva, Wasserbauer, Spálovský, Kališ, Koželuh, Lojek – Jícha, Bureš, Gregar, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Prokš, Knap, Medek, Adam Chlubna, Heinrich
BK Havl.Brod: Holík (Nedvěd) – Benák, Vala, Pospíchal, Krejčí, Kliment, Semrád – Mikeš, Ludvík, Přidal, Plachý, Kuchta, Kadlec, Třetina, Juráň, Cachnín, Voříšek, Matušík, Holenda
Branky a nahrávky: 10. Prokš (Gregar), 51. Pleva (Spálovský, Kunstmüller) – 10. Pospíchal (Cachnín, Plachý), 29. Přidal (Třetina), 46. Mikeš (Přidal, Vala), 55. Přidal (Třetina, Mikeš), 56. Plachý (Juráň), 58. Matušík (Semrád, Plachý). Rozhodčí: Maťašovský - Křivohlavý, Hübl. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 825. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6.

V bojovném utkání Bruslaři o svém vítězství definitivně rozhodli až v samotném závěru. Po vyrovnané první třetině se hosté dostali v polovině druhé části do vedení, které i přes tlak domácích dokázali na začátku třetí periody ještě o gól navýšit. Na následné snížení z hole žďárského kapitána Plevy pak Havlíčkobrodští odpověděli třemi slepenými góly, které nakonec určily poměrně jednoznačné skóre zápasu.

Reportáž

Do úvodních minut druhého letošního derby mírně aktivněji vstoupili hosté z Havlíčkova Brodu. Domácí Plameny se však dostaly do hry díky dvěma vyloučením hostů v 5. a 6. minutě, kdy se mohly ve skoro minutu trvající dvojnásobné početní výhodě dostat do vedení. Bruslaři se ale ubránili a byli to naopak oni, kdo na začátku 10. minuty jako první skóroval. Ránu Ladislava Pospíchala od modré zastavila až síťka v Čápově brance - 0:1. Svěřenci domácího trenéra Radka Hamana ale našli na úvodní gól hostů velice rychle odpověď. V čase 9:39 srovnal stav utkání po přihrávce Martina Gregara Marek Prokš - 1:1. Následně si Havlíčkobrodští vypracovali několik slibných příležitostí při vyloučení domácího Adama, nicméně Čáp všechny ošemetné situace vyřešil. A když v předposlední minutě neuspěl ani hostující Juráň, který se úplně sám ocitl před domácím gólmanem, šlo se do kabin za vyrovnaného stavu.


Stejně jako na konci první třetiny i na začátku té druhé se v první velké příležitosti ocitl havlíčkobrodský Juráň. A ani tentokrát Čápa nepřekonal. Také další vyloučení domácího Adama, tentokrát za držení, žďárští hokejisté zdárně přečkali, ale na konci 29. minuty strážce domácí svatyně přece jen podruhé kapituloval. Po špatné rozehrávce Plamenů jednoduše do odkryté branky skóroval Patrik Přidal - 1:2. Následně si žďárští hokejisté ve snaze opět vyrovnat vytvořili místy až drtivý tlak. Hned několikrát se domácí hráči řítili na Holíka v hostující bráně v přečíslení, ale jak souhra Bureše s Lojkem, tak akce Adama vyrovnávajícím gólem neskončily. Největší příležitost ke srovnání skóre měl v čase 35:24 Martin Gregar, který po faulu jednoho z hostujících hráčů zahrával trestné střílení, ale i jeho střelu hostující Holík pokryl. Do konce třetiny ještě domácí několikrát vyzkoušeli pozornost havlíčkobrodského brankáře, ke změně stavu utkání to však nevedlo.


Na začátku třetí periody využili hráči s plamenným Ž na hrudi vyloučení hostujícího Juráně a téměř na celé dvě minuty se usadili v útočném pásmu. Bruslaři je však k žádnému přímému ohrožení své branky nepustili. Naopak to byli právě hosté, kteří hned po 18 vteřinách využili vyloučení domácího Lojka v 46. minutě. Po přihrávkách Přidala a Valy se nad Čápův levý beton trefil Roman Mikeš - 1:3. Následně byli v rozmezí dvou minut vyloučeni hned tři hráči. Nejprve si na trestnou lavici rychle po sobě šli sednout domácí Kadleček za podražení a Pleva za krosček. O chvíli později je následoval hostující Semrád za hákování. Poté, co se oba žďárští hráči vrátili zpátky na led, dohrávali domácí zkrácenou přesilovku, ve které se jim přece jen podařilo snížit. Souhru Luboše Kunstmüllera a Adama Spálovského přetavil ve druhý gól kapitán Martin Pleva, který se švihem trefil k tyčce Holíkovy svatyně - 2:3. Náhle to bylo jen o jednu branku a dalo se očekávat, že Plameny napřou všechny síly k vyrovnání. Havlíčkobrodští však jejich entuziasmus v rozmezí pouhých 57 vteřin rychle zchladili. Nejprve se v čase 54:12 trefil po asistencích Třetiny a Mikeše z pravého kruhu Patrik Přidal - 2:4. A jen o necelou minutu později Čápa překonal i Tomáš Plachý - 2:5. Když se pak v polovině 58. minuty při vyloučení domácího Chlubny trefil po pěkné individuální akci ještě Jakub Matušík - 2:6, bylo o vítězství Bruslařů prakticky rozhodnuto. Nic na tom nezměnila ani závěrečná přesilovka domácích. Hokejisté Havlíčkova Brodu si tak zpod Zelené hory odvážejí všechny tři body za výhru 2:6.

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): „Dnešní zápas se mi hodnotí těžce, protože si myslím, že dnes to bohužel bylo o individuálních chybách. Co se týče snahy, nemůžu klukům nic vytknout a myslím si, že po většinu zápasu jsme byli i mírně lepším týmem, ale jak jsem již řekl, individuální chyby dnes rozhodly o tom, že jsme soupeři odevzdali body."

Fotogalerie