KALIŠ: Bylo to jen na mně

Zveřejněno 24.10.2019 | Redakce

Do utkání 12. kola proti hodonínským Drtičům naskočil i muž se šestačtyřicítkou na zádech. Jiří Kališ utrpěl během srpna na tréninku zlomeninu kotníku a doba rekonvalescence se protáhla téměř na dva měsíce. Svůj první zápas v sezoně tak odehrál až včera, a dokonce stihl vstřelit i gól. Jak se cítil po tak dlouhé pauze a co říká na výkon týmu? Nejen to se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Jirko, nastoupil si skoro po dvouměsíční pauze do utkání po zlomenině kotníku. Jak ses cítil?
Abych řekl pravdu, tak to bylo pro mě velice náročné hlavně po fyzické stránce. Přece jen jsem toho zatím moc nenatrénoval, abych zvládl létat tam a zpět, ale věřím, že zápas od zápasu to bude lepší a lepší.

A kotník je již v pořádku? Nebo se během utkání ozval?
Bylo to bohužel vážnější zranění, takže se občas nějaká ta bolest ozve.

Kdy ses rozhodl, že už naskočíš do zápasu? Bylo tohle rozhodnutí zcela na tobě nebo tě tlačili i trenéři kvůli nedostatku obránců?
Bylo to jen na mně. Už tak nějak od pondělí jsem si pohrával s myšlenkou, že bych už šel hrát, ale až v den zápasu jsem věděl, že jsem připraven na to odehrát zápas na 100 %.

Hodonín asi nebyl úplně nejlehčí protivník na rozehrání, že?
Souhlasím. Utkání bylo velice těžké. Hodonín dobře bruslil, hodně nás napadali, takže jsme se snažili hrát co nejvíce jednoduše v obranném pásmu a to se nám myslím celkem dařilo.

A opět vás hodně podržel Honza Čáp.
Klobouk dolů před jeho výkonem! Měli jsme v obraně nějaká okénka, ale naštěstí máme v bráně Čapína, který nás úžasně podržel a poslední zápasy má skvělou formu. Jinak si ale zaslouží pochvalu za včerejšek každý hráč, protože jsme to všichni do jednoho odbojovali až do konce a bylo vidět, jak moc to chceme zvládnout. A troufnu si říct, že to nakonec i rozhodlo.

Ty jsi dokonce při své letošní premiéře dokázal vstřelit branku. Jak bys nám ji popsal ze svého pohledu?
Měli jsme přesilovou hru a poměrně dlouho jsme je tam motali, takže už byli dost unavení. Ale upřímně, já taky. (směje se) Takže jsem to zaparkoval před bránu a snažil se tam být co nejvíc nepříjemný, aby hlavně brankář nic neviděl a kluci mohli zkusit nějakou střelu. Nakonec se puk dostal na hranici bodu pro vhazovaní na Ádu (Dominika Adama pozn. redakce), ten vystřelil mezi nohama obránce Hodonína a mě to trefilo do brusle a šťastně to skončilo až v brance.

Nyní jedete do Kopřivnice, se kterou jste domácí zápas prohráli. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Kopřivnice je strašně nepříjemný soupeř a hlavně doma jsou velice silní. Nyní máme dva dny na to, abychom potrénovali a připravili se na ně. Já ale pevně věřím, že pokud navážeme na poslední výkony, tak dokážeme urvat další tři body.

Radost Jiřího Kališe po vstřeleném gólu proti Hodonínu foto: Petr Nedvěd