Plameny se pojedou poprat o první body do Hodonína

Zveřejněno 17.09.2019 | Tomáš Masař
SHK Drtiči Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
3., středa 18.9.2019 18:00 Zimní stadion Václava Nedomanského
SHK Drtiči Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Další těžký soupeř čeká žďárské hokejisty v jejich druhém soutěžním utkání v této sezóně. Zavítají totiž na led ambiciózního Hodonína. Dodatečný náboj zápasu jistě přidá i fakt, že na střídačce domácích bude Michal Konečný, který byl v posledních třech sezónách hlavní trenérem Plamenů.

HODONÍN V PRVNÍM ZÁPASE ZVLÁDL PŘESTŘELKU V KOPŘIVNICI

Po vydařené přípravě, ve které se Drtiči střetli hned s několika zahraničními soupeři (slovenskými Trnavou a Skalicou, rakouskými Linzem a Vienna Silver Capitals nebo polskou Osvětimí) a během níž v 11 utkáních dokázali hned osmkrát zvítězit, se k prvnímu utkání vydali hodonínští hokejisté do Kopřivnice. Přestože po 40. minutách prohrávali už 2:5, v poslední dvacetiminutovce se jim podařilo zápas otočit, když dvěma brankami v posledních dvou minutách rozhodl autor hattricku Komínek. Díky vítězství 6:8 tak Drtiči zdařile vstoupili do druholigové sezóny.

PLAMENY MAJÍ PO DOMÁCÍ PROHŘE S ŠUMPERKEM CO NAPRAVOVAT

Naopak svěřencům trenéra Hamana se vstup do nového ročníku příliš nepovedl. I když s favorizovaným Šumperkem herně drželi krok, výsledkově to již tak slavné nebylo a Draci si tak domů odvezli 3 body po výsledku 1:5. Dle vyjádření hlavního kouče Radka Hamana a novopečeného obránce Jana Wasserbauera však tým rozhodně neskládá zbraně a plný odhodlání se vydá na jih Moravy bojovat o první letošní body do druholigové tabulky.

V MINULÉ SEZÓNĚ SE V OBOU ZÁPASECH RADOVALI DRTIČI

V obou zápasech loňského ročníku se pokaždé radovali hodonínští hokejisté, když nejprve v 18. kole zvítězili na žďárských Bouchalkách 4:7 a na domácím ledě si pak s Plameny ve 31. kole poradili v poměru 3:2.

Velice pikantním bude středeční souboj především pro domácího kouče Michala Konečného, vzhledem k tomu, že populární "Kony" strávil poslední tři roky právě na lavičce Plamenů a většinu hráčů soupeře tak v minulých letech vedl. Zda se žďárským hokejistům podaří svého bývalého trenéra překvapit a domácí porazit, nebo se nakonec budou radovat Hodonínští, se můžete přesvědčit ve středu 18.9. od 18:00 prostřednictvím tradičního online přenosu.