Plameny proti favorizovanému Šumperku body neberou

Zveřejněno 11.09.2019 | Aneta Krčálová, ok
SKLH Žďár nad Sázavou Šumperk
1., středa 11.9.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Šumperk ZNS - SUM
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Pleva, Adam, Wasserbauer, Kadleček, Koželuh, Hort – Sokolík, Prokš, Gregar, Jícha, Chlubna, Kunstmüller, Pazourek, Bureš, Heinrich, Kovářů
Šumperk: Wanecki – Kabelka, Řezáč, Drtil, Haloda M., Sedlák, Gewiese – Vachutka, Spratek, Milfait, Šíp, Urban, Haluza, Krejčiřík, Pokorný, Jaroš, Antonov, Müller, Hroch, Scheuter
Branky a nahrávky: 54. Bureš (Pleva, Heinrich) – 9. Vachutka (Jaroš, Milfait), 16. Sedlák (Drtil), 32. Spratek (Gewiese), 40. Kabelka (Pokorný, Krejčiřík), 51. Vachutka (Milfait). Rozhodčí: Nikola – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 549. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Žďárští hokejisté sice drželi s favoritem soutěže herně krok, na branky ale byli bohužel jednoznačně efektivnější Draci. Šumperk si postupně získával silnější půdu pod nohama a přes to, že Plameny měly i pár zajímavých akcí, hosté si došli pro tři body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Po tlaku Šumperských se do šance dostaly Plameny, ale hostující golman puk podržel. Drakům vyšel úvod utkání o něco lépe, ale Sláma proti dobrým šancím odolával. Po nahozeném puku z obranného pásma Plamenů se dostal do samostatného úniku Kovářů, který udělal kličku, ale Wanecki ho skvěle vychytal. V 9. minutě šumperský hráč Daniel Vachutka tečoval střílený puk před branku po asistenci Jana Milfaita a Tadeáše Jaroše - 1:0. Žďárští hokejisté pak doplatili na vyloučení, když v 16. minutě proměnil přesilovou hru střelou Tomáš Sedlák - 0:2.


V první půli druhé třetiny byli aktivnější Šumperští. Na začátku 30. minuty byl vyloučen Bureš za podražení a půl minuty poté Hort za vysokou hůl. Hosté hráli přesilovku 5 na 3 a ve 32. minutě se dostal k odraženému puku Daniel Spratek a prostřelil z mezikruží Slámu - 3:0. Ještě před odchodem do kabin pohřbil veškeré naděje domácích dorážkou za bezmocného Slámu Daniel Kabelka - 4:0.
Ve třetí třetině sice již bylo o výsledku rozhodnuto, ale oba týmy nadále naplno bojovaly. Radostněji začal Šumperk, když Daniel Vachutka zvyšoval již na 5:0. Střelecké trápení domácích nakonec dokázal po teči prolomit Lukáš Bureš 5:1.

 

Ohlasy po utkání

Martin Janeček (trenér Draci Šumperk): "Z pohledu začátku sezony, hodně důležité vítězství ale z pohledu celé sezony bezvýznamné utkání. My už se soustředíme na sobotu, kdy nás čeká premiéra na domácím hřišti. Měli jsme štěstí, že jsme s v první třetině dostali do vedení, i když je pravda že jsme měli tyčky, tak pohybem jsme dokázali to utkání otočit na naši stranu."

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): "Je to zrovna ten zápas, kdy výsledek vypadá jednoznačně, ale já musím pochválit mužstvo za nasazení a bojovnost. Byly tam chyby, ale je začátek a my se z toho poučíme. Jen je škoda, že jsme soupeři vlastními chybami darovali góly. Byly tam pasáže, kdy jsme drželi krok a soupeře dokázali zatlačit. Nedali jsme góly, což samozřejmě mužstvo zvedne, kdyby to tam padlo. Že jsme ale v prvním zápase a s takovým soupeřem dokázali držet tempo je pro mě velmi pozitivní."

Fotogalerie