Příprava splnila účel, říká Haman. Plameny ji zakončí fotbalovým zápasem na Moravci

Zveřejněno 27.06.2019 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Letní přípravu mají svěřenci Radka Hamana za sebou a ten nevidí důvod proč ji nehodnotit pozitivně. Po dvouměsíčním drilu čeká žďárské hokejisty volno až do 5. srpna. Přípravu zakončí v sobotu, když v rámci oslav 50 let soutěžního fotbalu na Moravci odehrají Plameny i přátelské utkání s tamním TJ.

Foto: Petr Nedvěd

S PŘÍSTUPEM PANUJE SPOKOJENOST

Žďárští hokejisté trénovali od začátku května do konce června, třikrát týdně. Nejméně oblíbená část sezony se ale pomalu chýlí ke konci a tak je čas na zhodnocení. „Jsem rád, že kluci, kteří mohli na letní přípravu chodit tak měli velkou chuť a opravdu ji odmakali,“ oceňuje hlavní kouč Radek Haman, který našel jen jediné negativum. „Bohužel jsme se ani jednou nesešli kompletní, nicméně to je vzhledem k pracovnímu vytížení pochopitelné,“ dodává.

Cíl však dle něj letní příprava splnila. „Chtěl jsem, aby se kluci scházeli už od léta. Parta se tvoří v tom momentu, kdy to bolí a letní příprava není pro nikoho příjemná. A také, těžko se někdo donutí něco pro sebe udělat sám,“ ví dlouholetý bývalý extraligový hráč, pro kterého je důležitější srpnová fáze. „V srpnu všechno doženeme a už tam bude vidět, kdo jak se v létě připravil.“ Na led se vydají Plameny 5. srpna, do té doby mají hráči volno. „Nicméně hráči dostanou plány na červenec, aby tělo udržovali v chodu. Od srpna budeme kombinovat led se suchou přípravou,“ dodává Haman.

| Poprvé se v letošní sezoně Plameny svezou na ledě 5. srpna. Foto: Petr Nedvěd

LETNÍ PŘÍPRAVU ZAKONČÍ ZÁPASEM NA MORAVCI

V rámci oslav 50 let soutěžního fotbalu na Moravci sehrají žďárští hokejisté s místním TJ Moravec přátelské utkání. „Tyhle zápasy s mužstvy z okolních vesnic k přípravě patří a je to taková odměna pro hráče, že to vyšlo na konec přípravy a mohou si tak zahrát fotbálek,“ vítá tuto možnost Radek Haman, který se chce i trochu na soupeře připravit. „Poslední trénink si zahrajeme už jen fotbal, abychom věděli alespoň kde máme stát,“ dodává s úsměvem.

Tým z vesničky, která čítá kolem šesti stovek obyvatel se v předloňské sezoně probojoval do I.A třídy skupiny B. Jako nováček soutěže bojoval Moravec hlavně o záchranu, nakonec se umístil na 10. místě ze 14 účastníků s 28 body na kontě. K lepšímu umístění chybělo moraveckým fotbalistům úspěšnější bilance na venkovních hřištích, kde získali 8 bodů. Doma však Moravec sbíral body pravidelně, a tak i v tomto ohledu bude výhoda v utkání s Plameny na straně domácích. „Užijeme si to, tím že to vyšlo takhle na konec letní přípravy se s ní vlastně i rozloučíme. Posedíme po zápase, odfrkneme si a určitě padne i nějaké to pivo.“

Ve fotbalovém světě se již Moravec se Žďárem nad Sázavou utkal. I.třídu skupiny B totiž hraje záložní B tým FC Žďár nad Sázavou. A Moravec má Žďáru co vracet, neboť žďárské béčko zvítězilo venku 2:1 a doma pohodlně 5:1. A jak si povedou Plameny?

| UTKÁNÍ ZAČÍNÁ V SOBOTU 29.6. V 16 HODIN NA FOTBALOVEM HŘIŠTI NA MORAVCI