Základní část končí. Plameny budou v posledním kole hájit druhé místo

Zveřejněno 26.02.2019 | Jakub Janů
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Základní část dospěla do svého vrcholu a každý tým v něm čeká už poslední utkání. Plameny se budou snažit udržet aktuální druhou pozici pro play-off, porazit potřebují českobudějovický David Servis. Zápas začíná od 18:00 na Bouchalkách.

Žďárští potřebují tři body, aby měli jistotu

Poslední kolo základní části odpoví na zbývající otázky před nadcházejícím play-off. Pokud Plameny získají v tomto utkání plné tři body, mají jisté konečné druhé místo bez ohledu na výsledek Moravských Budějovic. Ovšem jakákoli bodová ztráta by při vítězství Žihadel znamenala pád na třetí příčku. Moravské Budějovice před posledním kolem ztrácí na Žďár dva body a díky lepší vzájemné bilanci by jim na druhé místo stačil stejný počet bodů v závěrečné tabulce. Ze stejného důvodu už nemohou Plameny zaútočit na vítězství v základní části, protože i kdyby se v posledním kole na Havlíčkův Brod dotáhly, lepší vzájemné zápasy hovoří ve prospěch rivala z Kotliny.

A kdo bude čtvrtfinálovým protivníkem Plamenů? Jisté je, že to bude někdo z dvojice Hodonín, Valašské Meziříčí, tedy oba soupeři, se kterými Ždárští oba své zápasy v základní části prohráli. Oba tyto celky také mezi sebou bojují až do posledního kola o druhé místo. Všechno nám tedy objasní středeční večer.

V posledním utkání Plameny vyhrály v Táboře

Do vedení poslal už v úvodu utkání Žďár Pleva, ale ještě během prvního dějství stihl vyrovnat pro Tábor na - 1:1 Sladkovský. Ve druhé třetině se skóre nijak dál nepohnulo a oba týmy tak měly během druhé přestávky k bodům stejně daleko. Ta třetí už však byla v režii favoritů ze Žďáru. Do vedení je nejprve poslal Prokš, následně třetí branku přidal svou druhou trefou v zápase opět Pleva a čtvrtý gól pro Žďár přidal Wasserbauer. Stav po šedesáti minutách tak byl - 1:4 pro Plameny.

David Servis dostal naposledy od Žihadel šest branek a vyšel doma naprázdno

Úvod zápasu vyšel dobře domácímu David Servisu, když je do vedení - 1:0 poslal Kříž. Takové skóre udrželi domácí až do první sirény. Během druhé však začali hosté potvrzovat roli favorita, když zásluhou Krutiše, Heinricha a Juráně odskočili na vedení - 2:3. Za domácí se ve druhé třetině dokázal prosadit Sumerauer. Poslední dějství bylo už pouze v režii Žihadel. Na - 2:4 zvyšoval Horký, další trefu přidal Pelikán a šestou poslední zaznamenal Kabelka. Žihadla si tak z Českých Budějovic odvezla tři body za vysokou výhru - 2:6

Na vzájemné zápasy byl letos lepší pokaždé Žďár

Všechna tři utkání které spolu tyto celky odehrály dopadla tak, že v nich Plameny braly do tabulky plný počet tří bodů. Nejprve na ledě David Servisu vyhrály vysoko - 2:9. Potom je dokázaly na Bouchalkách přehrát - 6:3. a v zatím posledním utkání braly Plameny tři body za letos nejtěsnější výhru s tímto soupeřem - 6:5.

Po zápase ve 22:00 proběhne premiéra nového klipu Magické play-off 2019. Přihlaste se...