Plameny znovu selhaly při dvoubrankovém vedení a berou jen bod

Zveřejněno 13.02.2019 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
39., středa 13.2.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Koželuh, Váňa, Lojek, Pleva, Peslar — Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Kadlec, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Panna, Wasserbauer
Moravské Budějovice: Groh – Trnka, Kadela, Furch, Peroutka, Kabelka, Kliment, Pospíchal — Matějka, Lupač, Bulín, Juráň, Horký, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Hrala, Heinrich, Krutiš
Branky a nahrávky: 8. Bureš (Kovářů), 9. Prokš (Wasserbauer, Kolda), 23. Pleva (Kolda, Kadlec) – 20. Krutiš (Kliment, Horký), 42. Hačecký, 46. Kadela (Rytnauer, Horký), 61. Rytnauer (Krutiš, Horký). Rozhodčí: Antonín – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 782. Střely na branku: 35:35 (11:12, 11:14, 13:9). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Od předchozích utkáních se toho bohužel dnes moc nezměnilo. Plameny začaly sice dobře, ale znovu ztratily dvoubrankový náskok a ze zápasu s Moravskými Budějovicemi berou jediný bod. To sice prozatím stačí na druhé místo, ale poslední dvě kola musí bezpodmínečně odehrát za plný počet bodů.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Začátek utkání vyšel jednoznačně domácím, kteří od začátku diktovali tempo hry a zaměstnávali Groha velmi často. Nejpovedenější z byla z domácí strany osmá a devátá minuta. Nejprve totiž zpoza branky našel přihrávkou Ondřej Kovářů hůl Lukáše Bureše, jenž z první propálil Groha - 1:0. O půl minuty později našel na levém křídle šikovnou přihrávkou Wasserbauer najetého Marka Prokše, jenž si položil brankáře a poslal puk již do odkryté branky - 2:0. Plameny si nadále vytvářely šance, jenže jejich tlak paradoxně překazila vlastní přesilová hra, v níž se daleko víc prosazovali oslabení hosté. Poté přišla na řadu přesilovka Žihadel a Sláma musel dvakrát řešit velké šance hostů. Nakonec se Moravské Budějovice dočkaly, ačkoliv brance předcházel jasný neodpískaný faul, poté se nahození Klimenta dostalo po dvou odrazech velkou náhodou přesně před prázdnou branku na hůl Petra Krutiše - 2:1.

Plameny začaly třetí třetinu přesilovou hrou, ale v ní se musely znovu strachovat, protože obrovskou chybu na vlastní modré udělal Peslar, čehož využil Juráň, ale domácí v jeho nájezdu podržel Sláma. Domácí se radovali ze třetí branky ve třetí minuty, kdy si najel před Groha Martin Pleva, jenž z první využil přihrávku Koldy - 3:1. Ve zbytku třetiny se vylučovalo hlavně na domácí straně, ale i Plameny měly dobrou šanci ve vlastním oslabení, když se do samostatného úniku dostal Prokš, jenž zkusil "forsbergovu" kličku, ale Groh se v brankovišti natáhl. Moravské Budějovice se do zápasu dostaly hlavně díky přesilovým hrám, v jedné z nich se do úniku dostával Bureš, a původně byl signalizovaný trest, ale domácí hráč sportovně faul na svoji osobu odvolal. Sláma domácí hokejisty v závěru druhého dějství výrazně podržel.

Ve třetí třetině ale domácí hokejisté přestali hrát a závěr utkání nezvládli. Nejprve totiž snížil již ve druhé minutě střelou z mezikruží Tomáš Hačecký - 3:2. Za tři minuty bylo již srovnáno, když nahození Romana Kadely si srazil do vlastní branky Aleš Koželuh - 3:3. Nastavený čas se nesl letos již v klasickém scénaři pro Plameny, kdy hned z první střely inkasovaly branku, puk do sítě dostal Ladislav Rytnauer - 3:4.

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Po první třetině, kdy jsme zahráli výbornou třetinu jsme prostě vypustili od všeho, co jsme si řekli. Ať už zbytečný oslabení, nestříleli jsme, nedobruslovali jsme. Za dvě třetiny nejlepší hráč Jirka Sláma, víc k tomu nemám co říct. Musíme se nad sebou už zamyslet, protože s takovou to bude v play-off smrtící."

Fotogalerie