Poslední derby základní části se ve středu odehraje v havlíčkobrodské Kotlině

Zveřejněno 05.02.2019 | Tomáš Masař
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
37., středa 6.2.2019 18:00
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U — S blížícím se koncem základní části přituhuje i v boji o čelo tabulky skupiny Jih. Do souboje mezi žďárskými Plameny a moravskobudějovickými Žihadly se nenápadně zapojuje i třetí vzadu, Bruslaři z Havlíčkova Brodu. Ve středu tak půjde nejen o utkání dvou lítých rivalů z bývalých sousedních okresních měst, ale i o souboj o co nejlepší umístění před blížícím se play off.

BRUSLAŘI SE POMALU DOTAHUJÍ NA ČELO TABULKY

Havlíčkobrodští hokejisté, kteří byli v posledních sezónách zvyklí kralovat tabulce své skupiny, letos trochu zvolnili a přenechali alespoň zdánlivě čelo pelotonu Plamenům a Žihadlům. V posledních kolech ale využili ztrát obou čelních celků a dotáhli se prakticky na dostřel. Za druhými Žihadly již Bruslaři zaostávají pouze o tři body a na první Plameny pak ztrácí další dva body, ovšem mají zápas k dobru. V posledním kole si po tuhém boji poradili s opavským Slezanem, když vyhráli na domácím ledě 2:1.

Těsně před uzávěrkou přestupů opustili řady Bruslařů dva hráči, jedná se útočníka Matěje Blinku a mladého obránce Patrika Kadeřávka, který odchází do Sokolova. Přestože se havlíčkobrodským nepodařilo s končícím přestupním obdobím tyto dvě ztráty nahradit, mají dostatečné kvalitní a zkušený kádr, aby si i s tímto oslabením poradili.

Derby bude mít opět také charitativní podtext. Domácí nastoupí ve speciální edici růžových dresů, které budou následně vydraženy a výtěžek této dražby bude věnován na pomoc dvouleté Terezky, které byla v 5 týdnech diagnostikována dětská mozková obrna. Přispět bude možné rovněž do kasiček, které budou nachystány u vchodů nebo již samotným zakoupením vstupenky na zápas, ze které bude následně 10% věnováno na pomoc Terezce.

PLAMENY V ZÁPASE PLNÉM OBRATŮ PODLEHLY BOBRŮM V PRODLOUŽENÍ

Sobotní domácí utkání žďárských hokejistů s Bobry z Valašského Meziříčí bylo plné zvratů. Už v 5. minutě prohrávali domácí 0:2, ale ještě před první sirénou se jim podařilo skóre otočit a těsně před polovinou zápasu dokonce vedli 4:2. Bobři však nesložil zbraně a i oni se dokázali poměrně rychle vrátit do zápasu. Po 60 minutách tak na ukazateli skóre svítil stav 4:4. O výhře hostů pak hned v první minutě prodloužení rozhodl Martiník. I přes porážku si však Plameny udržely vedoucí postavení v tabulce, protože i druhá Žihadla vytěžila z domácího střetnutí s týmem z východu jen jeden bod, když podlehla Ďáblům z Nového Jičína 3:4 po samostatných nájezdech.

V DERBY PLATÍ VÝHODA DOMÁCÍHO LEDU

Již druhou sezónu platí, že v derby vítězí domácí tým. Jak ve všech čtyřech utkáních minulého ročníku, tak ve dvou přípravných a třech mistrovských této sezóny vždy zvítězili domácí a hosté si ani jednou neodvezli ani bod. Naposledy se tak Plameny z vítězství v havlíčkobrodské Kotlině radovaly skoro přesně před dvěma lety (11.2.2017), když domácí Bruslaře porazily 2:4. Jestli se svěřencům trenéra Konečného podaří konečně navázat na toto vítězství a zlomit tak negativní bilanci z havlíčkobrodského ledu se můžete přesvědčit prostřednictvím on-line přenosu, který stejně jako utkání začne v 18:00.

3st 19.09.2018 SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod5:4

11so 20.10.2018 BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou6:3

21st 28.11.2018 SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod6:3