Do Bouchalek se dnes zakousnou Bobři z Valašského Meziříčí

Zveřejněno 02.02.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou HC Bobři Valašské Meziříčí
36., sobota 2.2.2019 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí ZNS - VAL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U — Díky středeční výhře nad Pískem a prohře Moravských Budějovic doma s Havlíčkovým Brodem se Plameny opět dostaly na vedoucí příčku tabulky. Dalším soupeřem, proti kterému budou toto výsadní postavení hájit jsou velmi nebezpeční valašskomeziříčtí Bobři, kteří se v prvním vzájemném zápase v této sezóně do svěřenců trenéra Konečného s vervou zakousli a uhasili všechny naděje žďárských hokejistů na body výsledkem 3:1.

BOBŘI V POSLEDNÍCH DVOU KOLECH VYSOKO PORAZILI HAVLÍČKŮV BROD I MORAVSKÉ BUDĚJOVICE

Výsledky Valašského Meziříčí v kalendářním roce 2019 jsou trochu jako na houpačce. Nejprve si Bobři doma poradili s Opavou (6:4) a následně deklasovali Pelhřimov na jeho ledě (0:6), poté však dvakrát neubránili Bobří hráz a nechali jak Havlíčkův Brod (1:4), tak Písek (3:4) odvézt si všechny 3 body. Od té doby mají ale výsledky valašských hokejistů opět stoupající tendenci, když jejich formu pocítili postupně Nový Jičín (4:2), Havlíčkův Brod (0:5) a Moravské Budějovice (6:2). Především vysoká výhra v havlíčkobrodské Kotlině vzbuzuje velký respekt, vzhledem k tomu, že prozatím byli Bobři přece jen více nebezpeční na své domácí Bobří hrázi.

Před zápasem s Plameny navíc svěřenci trenéra Weintritta získali vítanou staronovou posilu, když se do jejich řad vrátil zkušený útočník Josef Fojtík, který většinu této sezóny působil v prvoligové Porubě. Ztrátou naopak je zranění obránce Vojtěcha Baroše, které utrpěl v posledním zápase s Moravskými Budějovice a jenž mu bohužel předčasně ukončilo sezónu.

PLAMENY SE OPĚT VRÁTILY NA ČELO SKUPINY JIH

Proti Písku to sice žďárským hokejistů po velkou část středečního utkání poměrně drhlo, ale nakonec se jim podařilo třemi góly v závěrečné části překlopit misky vah na svoji stranu a získat do tabulky tolik potřebné tři body. Díky tomu se opět vrátili na čelo tabulky, kde mají momentálně dva body náskok na druhá Žihadla a dalších 5 bodů na třetí Havlíčkův Brod.

Ve středu Plamenům chybělo ze zdravotních důvodů hned několik hráčů a zároveň i hlavní lodivod, trenér Konečný. Pro střetnutí s Bobry se kromě hlavního trenéra na soupisku vrací i obránce Martin Lojek. Na marodce naopak i nadále zůstávají obránce Jakub Peslar a útočníci Lukáš Krupka a Luboš Kunstmüller. Také Plameny získaly těsně před uzávěrkou přestupů významnou posilu do ofenzivních řad. Na hostování z prvoligové Slávie Praha přichází do konce sezóny Ondřej Panna, který se v sobotu poprvé představí na domácím ledě žďárským fanouškům.

V PRVNÍM VZÁJEMNÉM STŘETNUTÍ BYLI ÚSPĚŠNĚJŠÍ BOBŘI

Poprvé na sebe oba soupeři v této sezóně narazili na začátku prosince, kdy byli ve vyrovnaném utkání nakonec šťastnější domácí hokejisté z Valašska, kteří o svém vítězství 3:1 rozhodli až dvěma góly v závěrečné třetině. Za hostující Plameny si v tomto utkání čestný úspěch připsal Lukáš Bureš, kterému asistovali Lukáš Jícha a David Čermák. Jestli se svěřencům trenérů Konečného a Hamana podaří vrátit Bobrům porážku z první vzájemného utkání a udržet se tak na čele skupiny Jih, nebo Valaši ukořistí i skalp třetího špičkového celku jižní skupiny v řadě, se můžete přesvědčit již tuto sobotu 2.2. od 17:30 buď přímo na žďárských Bouchalkách, nebo prostřednictvím již tradičního on-line přenosu.

24so 08.12.2018 Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou3:1