Jako první v novém roce přijíždí na Bouchalky Orli z Orlové

Zveřejněno 04.01.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Orli Orlová
30., sobota 5.1.2019 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - Orli Orlová ZNS - ORL
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárští hokejisté mají na začátku nového roku dost napilno a čeká je již druhý zápas ve třech dnech. Po strastiplné a dosti náročné cestě do Českých Budějovic, kde museli až do posledních minut bojovat o vítězství proti místnímu David Servisu narazí tentokrát pro změnu na soupeře ze skupiny východ. Konkrétně na poslední celek východní tabulky Orlovou.

ORLOVÁ JE VE SKUPINĚ VÝCHOD BEZNADĚJNĚ POSLEDNÍ

Zatímco začátek prosince se týmu z východu republiky vcelku povedl a v rozmezí jednoho týdne porazil na svém ledě Opavu (5:2), Písek (6:4) a vítězství si odvezl i z Nového Jičína (3:5), druhá polovina posledního měsíce loňského roku už se svěřencům trenéra Stránského již tolik nepovedla. Po již zmíněných vítězstvích následovala vysoká prohra v Havlíčkově Brodě (8:0), doma s Valašským Meziříčím (2:3) a Moravskými Budějovicemi (1:4), i když je nutné podotknout, že všechny tyto porážky byly s týmy z čelních příček skupin jih a východ. Spolu s předchozími výsledky to pak řadí mužstvo Orlové na poslední místo skupiny východ s pouhými 21 body a negativním skóre 67:111. Je ale dobré zmínit, že kádr příštího soupeře Plamenů je poměrně mladý a s výjimkou čtyř hráčů jej tvoří výhradně ročníky 1995-2000. Spousta hráčů tak věkem spadá ještě do mládežnických kategorií a ve druhé lize tak sbírají především cenné zkušenosti.

V brance slezského týmu se nejčastěji objevuje René Svoboda, který je podobně jako velká část jeho spoluhráčů odchovancem vítkovického hokeje. Ve 14 zápasech, ve kterých v této sezóně nastoupil inkasoval již 58 branek, což mu vynáší průměr 4,44 obdržených branek na zápas. Oporou zadních řad je teprve dvacetiletý Radim Štěpánek, jehož dosavadní bilance činí 4 góly a 6 nahrávek. V útoku se pak nejvíce činí Arslan Akhmetianov s bilancí 10+7 a Filip Kuťák, který nasbíral v 7 zápasech celých 14 kanadských bodů za 7 gólů a 7 asistencí.

PLAMENY VYKROČILY DO NOVÉHO ROKU VÍTĚZNĚ

Svěřenci trenérů Konečného a Hamana v prvním letošním zápase navázali na dvě vítězství z konce minulého kalendářního roku. Výhra na ledě David Servisu se však nerodila lehce. Pomineme-li strastiplnou cestu ve čtvrteční vánici, ani samotný zápas na ledové ploše se pro žďárské hokejisty zpočátku nevyvíjel příliš dobře. V průběhu první třetiny dokonce prohrávali 0:2, ale dvěma slepenými góly Jíchy a Wasserbauera se jim ještě před první sirénou podařilo srovnat a v následujících dvou periodách překlopit vítězství na svou stranu. Ačkoliv soupeř až do konce kousal, o čemž jasně svědčí i závěrečné skóre 5:6. Zatímco útočná fáze Plamenům zdá se funguje velmi dobře, v defenzivě se stále ještě vyskytují chybičky, které se trenérský štáb bude snažit vychytat pro rychle se blížící boje v play off.

V PRVNÍM MĚŘENÍ SIL V TÉTO SEZÓNĚ VYBOJOVAL ŽĎÁR V ORLOVÉ VÍTĚZSTVÍ

Oba soupeři se již v této sezóně střetly na začátku listopadu v rámci 15. kola a šťastnější nakonec byli hokejisté z města pod Zelenou horou, kteří si ze Slezska odvezli tři body za těsnou výhru 4:5. Stejně jako v mnoha dalších zápasech v této sezóně i v tomto střetnutí museli svěřenci Michala Konečného otáčet nepříznivý stav a vítěznou branku vsítil až v 53. minutě sváteční střelec z obranných řad Aleš Koželuh, který se ovšem v posledních týdnech zřejmě dostává do střelecké formy, o čemž svědčí i jeho další střelecký zářez v posledním zápase proti David Servisu.

O tom, jak se hosté z Orlové vypořádají nejen se sněhovou smrští během cesty na Vysočinu, ale i smrští střeleckou, kterou Plameny doufejme rozpoutají na ledě, se můžete přesvědčit v sobotu 5.1. od 17:30 buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo prostřednictvím již tradičního on-line přenosu.

15so 03.11.2018 Orlová SKLH Žďár nad Sázavou4:5