Na Bouchalky ve středu dorazí poslední Tábor

Zveřejněno 18.12.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou HC Tábor
27., středa 19.12.2018 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Tábor ZNS - TAB
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Plameny se v minulém zápase konečně probraly z výsledkové mizérie a po třech porážkách na kluzištích soupeřů konečně na domácím ledě pocítily radost z vítězství. Výhra nad Novým Jičínem se však nerodila lehce a žďárští hokejisté museli bojovat celých 63 minut, aby si po delší době mohli zase vítězně zakřičet.

TÁBORU SE V LETOŠNÍ SEZÓNĚ VŮBEC NEDAŘÍ

Pokud byli žďárští fanoušci v posledních zápasech mírně rozladěni z výsledků Plamenů, jak by se teprve měli cítit příznivci táborských Kohoutů. Tým, který byl zvyklý prát se o přední příčky druholigové tabulky se dnes s 18 body a záporným skóre -37 krčí na posledním místě skupiny jih. Ještě pesimističtěji pak vyznívá táborská bilance z posledních týdnů. Naposledy se hráči z města založeného husity radovali z vítězství 21. listopadu a od té doby navršili 6 porážek, nezískali ani bod, vstřelili nicotných 7 gólů a inkasovali celých 28 branek. Dovršením celé mizérie je pak odchod dlouhodobého kapitána a nejproduktivnějšího hráče mužstva Jakuba Matušíka, který odchází do Havlíčkova Brodu na hostování do konce sezóny.

PLAMENY KONEČNĚ PROLOMILY SÉRII PORÁŽEK A VYDŘELY VÝHRU NAD NOVÝM JÍČÍNEM

Ani svěřenci trenéra Konečného v posledních zápasech příliš bodů do tabulky nepřipsali. Na záda jim tak už jen s dvoubodovým mankem a dvěma zápasy k dobru dýchají Moravské Budějovice a svůj odstup snížil i třetí Havlíčkův Brod. Ani výhra nad Novým Jičínem nebyla z nejpřesvědčivějších. Plamenům se sice třikrát podařilo dostat se do vedení, ale soupeř v základní hrací době vždy dokázal odpovědět. Rozhodnout tak muselo až prodloužení, kdy se po nahrávkách Jakubů Kadlece a Peslara prosadil Ondřej Stehlík.

LETOŠNÍ BILANCE JASNĚ VE PROSPĚCH TÝMU MICHALA KONEČNÉHO

Letošní vzájemná střetnutí vyznívají jednoznačně pro hráče zpod Zelené hory. Výhry 8:1 na domácích Bouchalkách a 2:8 na ledě soupeře, spolu s postavením obou týmů v tabulce, jasně indikují, kdo by měl být favoritem zápasu. Na druhou stranu statistiky jsou leckdy ošidná věc a Plameny jistě nesmí bojovné Kohouty podcenit. Jestli se žďárským hokejistům podaří po delší době zvítězit za 3 body, nebo se Táborští proberou z výsledkové letargie můžete sledovat ve středu 19.12. od 18:00 buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo prostřednictvím již tradičního on-line přenosu.

6so 29.09.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Tábor8:1

14st 31.10.2018 Tábor SKLH Žďár nad Sázavou2:8