Plameny se pokusí utnout v Opavě sérii porážek

Zveřejněno 11.12.2018 | Tomáš Masař
HC Slezan Opava SKLH Žďár nad Sázavou
28., středa 12.12.2018 18:30
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou OPA - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Po dvou venkovních prohrách 1:3 s Moravskými Budějovicemi a Valašským Meziříčím se na žďárské hokejisty začala v tabulce nebezpečně dotahovat moravskobudějovická Žihadla. Pokud si Plameny chtějí udržet vedoucí příčku, musí tentokrát již bezpodmínečně bodovat. Proti nevyzpytatelnému Slezanu to však nebude vůbec snadné a svěřence trenéra Konečného tak čeká pořádná šichta.

SLEZAN PŘED ZÁPASEM S PLAMENY PŘIVÍTAL STARONOVOU POSILU

Opavští hokejisté sice začali letošní sezónu třemi porážkami v řadě, ale od té doby se pomalu posouvají v tabulce nahoru. Aktuálně tak jsou na pátém místě skupiny východ se ziskem 32 bodů a kladným skórem 76:70. Slezané se zdají být specialisty především na prodlužované zápasy. V probíhající sezóně už v šesti zápasech odehráli více než 60 minut a vyjma porážky 3:2 na nájezdy ve 2. kole v Šumperku dokázali již pětkrát v prodloužení nebo nájezdech zvítězit.

Na začátku prosince se sice Slezanům příliš nedařilo, když vysoko prohráli jak v Písku (7:3), tak V Orlové (5:2), ale minulou sobotu si na domácím ledě spravili chuť výhrou 4:3 nad Havlíčkovým Brodem. Do zápasu s Plameny navíc půjde Opava posílena o Tadeáše Jaroše, který se po pěti letech v Třinci a štacích ve Frýdku-Místku, Porubě a polském Sosnowci vrací do mateřského klubu.

PLAMENY POPRVÉ V SEZÓNĚ NEZÍSKALY VE DVOU ZÁPASECH ZA SEBOU ANI BOD

Z minitripu, ve kterém žďárští hokejisté nastoupí ve třech zápasech na ledě soupeřů zatím svěřenci Michala Konečného nevytěžili ani bod, když padli shodným výsledkem 1:3 jak na ledě moravskobudějovických Žihadel, tak valašskomeziříčských Bobrů. Díky tomu jim soupeři začali v tabulce dýchat na záda a druhé Moravské Budějovice jsou již prakticky na dostřel. Jak je z výsledků Plamenů patrné, trápí je především nízká produktivita, čehož jsou si sami hráči dobře vědomi. V zápase proti Opavě se tak budou snažit prolomit střelecké prokletí z posledních dvou zápasů a dostat se zpátky na vítěznou vlnu.

V PRVNÍ LETOŠNÍM VZÁJEMNÉM STŘETNUTÍ ZVÍTĚZILA V PRODLOUŽENÍ OPAVA

Poprvé se letos oba soupeři potkali v 8. kole na žďárských Bouchalkách a v bojovném utkání byla nakonec úspěšnější Opava, která si odvezla dva body za výhru 2:3 v prodloužení. Jestli se žďárským hokejistům podařím Slezanům porážku na jejich ledě oplatit můžete sledovat již tuto středu 12.12. od 18:30 prostřednictví tradičního on-line přenosu.

8so 06.10.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Slezan Opava2:3 pr.