Plameny ztratily dvoubrankový náskok a odešly bez bodu

Zveřejněno 17.11.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Hodonín
18., sobota 17.11.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Hodonín ZNS - HOD
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (24.-41. Kulich) – Kolda, Půža, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Kadlec, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Franek, Stehlík, Wasserbauer
Hodonín: Štěpanovský (Juríček) – Sedlák, Šaršok, Kellner, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Miklík, Polák – Charvát, Hložánek, Matějka, Leška, Finsterle, Škutchan, Růžička, Matula, Jurča
Branky a nahrávky: 7. Kunstmůller (Kovářů, Gregar), 11. Stehlík (Prokš, Kadlec), 14. Stehlík (Kadlec, Prokš), 30. Wasserbauer (Hasoň) – 10. Růžička (Matula), 19. Matějka (Mikeska, Kobylík), 22. Škutchan (Šaršok), 24. Škutchan (Matějka, Jurča), 30. Hložánek, 38. Charvát (Matějka, Škutchan), 41. Matula (Mikeska, Růžička). Rozhodčí: V. Král – Vašíček, H. Král. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 768. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5, 4:5, 4:7.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárští hokejisté začali dnešní utkání na svátek velice skvěle, a vedli už 3:1 a vypadalo to, že to bude další z vítězných zápasů. Neproměněné šance ale domácí hodně mrzeli, protože pak začal být Hodonín naopak velice produktivní a všechny šance trestal brankou.

Foto: Michal Eger

Reportáž

Žďárští hokejisté začali výborně, protože již v sedmé minutě tečoval puk do sítě po přihrávce Ondřej Kovářů přesně Luboš Kunstmüller - 1:0. Plameny si nadále vytvářely šance, ale z první vážnější šance hosté srovnali zásluhou Marka Růžičky - 1:1. Netrvalo dlouho a Plameny vrátily vedení na svoji stranu, z mezikruží prostřelil hostujícího brankáře Ondřej Stehlík - 2:1. Tentýž hráč přidal druhou branku o tři minuty později. Jakub Kadlec našel přihrávkou před brankou Ondřeje Stehlíka a ten zvýšil vedení Žďáru - 3:1. Žďárští hokejisté si pak vytvářeli jednu šanci za druhou, k nebezpečnému zakončení se dostal Prokš nebo Peslar, ale Štěpanovský Hodonín od branek zachránil. Naopak hosté využili vyhozeného puku a vstřelili branku do kabiny, když se Jan Matějka v samostatném nájezdu úspěšně trefil - 3:2.

Ve druhé třetině se prakticky rozhodlo o výsledku, domácím to vůbec nešlo a naopak hostům vyšlo vše na co sáhli. Hned po minutě vyrovnal Adam Škutchan - 3:3. Nepovedený vstup ze strany domácích dovršil již ve 24. minutě znovu Adam Škutchan, jenž zakončil přečíslení dva na jednoho - 3:4. To už bylo pro Jiřího Slámu moc a šel vystřídat. Náhradní brankář Kulich se s pukem příliš nepomazlil a už vytahoval puk ze sítě, když ho od modré prostřelil Erik Hložánek - 3:5. Ačkoliv žďárští hokejisté hned další střídání snížili, bylo to z jejich strany vše. Krásnou akci do prázdné branky zakončil úspěšně Jan Wasserbauer - 4:5. Ještě než se šlo podruhé do kabin, tak Matěj Charvát přesně zakončil dorážku - 4:6.

Do třetí třetiny šly Plameny s tím, že potřebují co nejrychleji snížit, ovšem hned po šestnácti sekundách tečoval střelu Mikesky k tyčce Dominik Matula - 4:7. Ve zbytku utkání se žďárští hokejisté snažili, ale dnes to prostě nešlo.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „První třetina nebyla vůbec špatná, dostali jsme ale gól těsně před koncem, soupeř byl pod tlakem. Hrůzostrašná druhá třetina, kdy jsme dostali lekci z produktivity. Nemůžu klukům upřít snahu, soupeř nás trestal z brejků neskutečně. Kluci makali, ale dneska to nešlo a bohužel jsme dnes úplně vyhořeli v defenzivní činnosti."

Fotogalerie