V sobotu přivítají Plameny na Bouchalkách hodonínské Drtiče

Zveřejněno 16.11.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou SHK Drtiči Hodonín
18., sobota 17.11.2018 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - SHK Drtiči Hodonín ZNS - HOD
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárští hokejisté se ve třetím domácím zápase během 8 dní utkají s dalším týmem ze skupiny východ. Půjde o střetnutí s Drtiči z Hodonína, které bude hned pro několik hráčů žďárského kádru velice pikantní, jelikož v nedávné době oblékali dres nynějšího soupeře. Zatímco Plameny se budou snažit zvýšit svůj náskok na čele tabulky, Hodonínští se naopak pokusí posunout se do vyšších pater tabulky, která by jim zajišťovala účast v play-off.

DRTIČI SE PO SLIBNÉM STARTU PROPADLI NA PŘEDPOSLEDNÍ MÍSTO TABULKY

Svěřenci trenéra Dorniče začali sezónu poměrně úspěšně, když v prvním zápase zdolali na domácím ledě Orlovou (7:3) a následně zvítězili i v Opavě (2:3). Poté však pohráli v pěti střetnutích za sebou a vytěžili z nich jediný bod, což je posunulo v tabulce směrem dolů. Po 14 odehraných zápasech se drtiči nachází na 6. místě tabulky skupiny východ s 19 body a kladným skóre +9. V posledních kolech se Hodonínským začalo přece jen více dařit, když ze sedmi zápasů zvítězili hned čtyřikrát a posbírali celkem 12 bodů. Nejnověji pak na domácím ledě nejprve porazili moravskobudějovická Žihadla 4:3 po prodloužení a následně opět v domácím prostředí urvali jeden bod za prohru v prodloužení proti silnému Šumperku.

Právě proti Šumperku se v hodonínském dresu představily i tři nové posily. Ze zlínských juniorů přišli dva osmnáctiletí útočníci Kristián Leška a Vlastimil Hefka a z prvoligového Prostějova pak obranu Drtičů vyztužil obránce Mario Kellner.

PLAMENY POKRAČUJÍ VE VÍTĚZNÉ SÉRII

Žďárští hokejisté navlékli už čtvrtý korálek do své nejnovější sbírky vítězství. Po vybojovaných výhrách proti Porubě a David Servisu, kdy museli obě utkání pracně otáčet, si ve středečním zápase vcelku bez problémů poradili i s Ledními medvědy z Pelhřimova, které vyprovodili standartním šesti gólovým přídělem (6:2). Upevnili si tak vedoucí postavení v tabulce a jejich náskok narostl již na 8 bodů, vzhledem k tomu, že druhý Havlíčkův Brod toto kolo vynechával.

Také Plameny hlásí změny v kádru. Žďárskou družinu kvůli přetlaku v obranných řadách opouští univerzál Jiří Kališ. Novou posilou se naopak stal pelhřimovský útočník Jakub Kadlec, který se s dresem Ledním medvědů rozloučil paradoxně právě ve středečním utkáním na žďárských Bouchalkách. Také následující zápas bude mít pro novou žďárskou akvizici dosti pikantní příchuť, jelikož v Hodoníně odehrál předchozí dvě sezóny. Nebude navíc jediným hráčem Plamenů, který v nedávné době oblékal trikot Drtičů, podobnou zkušenost mají i Jakub Peslar a Ondřej Stehlík.

LISTOPAD ŽĎÁRSKÝCH HOKEJISTŮ SE NESE VE ZNAMENÍ KNÍRŮ A MOVEMBERU

Členové celého kádru žďárského „A“ týmu spolu s vedením klubu se ve spolupráci s nemocnicí v Novém Městě na Moravě rozhodli v rámci celosvětového hnutí Movember šířit osvětu v otázce mužských onemocnění, jako jsou rakovina varlat nebo prostaty. Hráči i vedení se zavázali jednak přispět finančně, zároveň si také všichni pěstují slušivý knírek, který jim bude 28. listopadu před derby s Havlíčkovým Brodem oholen na recepci novoměstské chirurgie. Výtěžek celé akce poputuje na konto Nadačního fondu Muži proti rakovině.

Další připomínkou boje proti mužským onemocněním a jejich prevenci pak budou růžové tkaničky a pásky na hole, kterými se žďárští hokejisté ozdobí právě v zápase s hodonínskými Drtiči.

POSLEDNÍ STŘETNUTÍ MEZI PLAMENY A DRTIČI SE DATUJE DO SEZÓNY 2012/2013

Je to již více než pět a půl let, co se odehrálo poslední vzájemné utkání mezi oběma celky. V sezóně 2012/2013 se žďárští hokejisté s Hodonínem utkali hned čtyřikrát a tehdejší bilance pro ně nevyznívala zrovna příznivě. Hráči s Plamenným Ž na hrudi prohráli všechna čtyři střetnutí, ve kterých navíc nezískali ani bod. Ročník 2011/2012 byl přece jen výsledkově vydařenější, když se Plamenům podařilo zvítězit ve třech ze čtyř zápasů s Hodonínem. Jestli žďárským hráčům přinese růžová štěstí a budou pokračovat ve své vítězné sérii, nebo se Drtičům podaří překvapit a odvezou si z Bouchalek nějaké body, se můžete v sobotu 17.11. od 17:30 přesvědčit buď přímo na žďárském zimním stadionu, nebo prostřednictvím ji tradičního on-line přenosu.