Junioři si z ledu Komety žádný bod neodvezli

Zveřejněno 16.11.2018 | Ondřej Krásný, Jan Tajzler
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
18., čtvrtek 15.11.2018
Kometa Brno - SKLH Žďár nad Sázavou KBG - ZNS
Kometa Brno: Micka – Kučera, Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček J., Studený, Kowalczyk – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzin, Střondala, Malý, Kadlic Süss, Kunc, Bartes.
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich – Černohorský, Mikulík, Marek, Klodner, Poizl, Filip M. – Filip J., Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Kouba, Jindra, Tlačil, Melenovský, Puczek, Nikolič.
Branky a nahrávky: 14. Střondala, 20. Kadlic (Kowalczyk, Popelka), 22. Střondala (Malý), 27. Kowalczyk (Střondala), 27. Kadlic (Popelka, Sedláček), 41. Střondala (Kučeřík) – 5. Tlačil (Puczek, Černohorský), 24. Nikolič (Černohorský, Mikulík). Rozhodčí: Čech - Kleprlík, Nechvátal. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 51:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.
B R N O — Žďárští junioři začali výborně, když vedení Plamenům vystřelil Jan Tlačil, jenomže Kometa ještě před odchodem do kabiny utkání otočila. Vedení si už brněnští hokejisté pohlídali, ba naopak postupně výhru navyšovali. Bohužel se žďárským hokejistům nepodařilo získat bod ani v nadstavbě, která došla až do samostatných nájezdů.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Utkání začalo ve svižném tempu z obou stran. Jako první se ze vstřelené branky radovali hosté z Vysočiny, když v čase 4:02 zužitkoval přihrávku Puczka Jan Tlačil a přesnou střelou mezi Mickovy betony otevřel skóre utkání. Plameny se poté uchýlili k propracované obrané a Kometa toužící po okamžitém srovnání měla velmi těžké se prosadit. Organizovaná obrana Žďáru utrpěla první trhlinu v čase 13:47, kdy se od mantinelu na levém křídle rozjel Vojtěch Střondala a bekhendovou kličkou mezi betony brankáře Kulicha vyrovnal. Kometa dokončila obrat krátce před vypršením první třetiny, na modrou čáru dostal kotouč Kowalczyk a okamžitě jej vystřelil na branku Žďáru, zde zaúřadoval Vojtěch Kadlic a kotouč zapadl za záda bezmocného brankáře Kulicha.

Do druhé třetiny vstoupila Kometa mimořádně aktivně a hned v úvodu se dostala do dvoubrankového vedení, po přihrávce Malého se ke střele z levého křídla dostal Vojtěch Střondala a jeho prudká střela zápěstím skončila v brance Žďáru. Kometa nadále tlačila a toužila po dalších brankách, jenže Žďáru se podařilo z první útočné akce ve druhé třetině srovnat. Od modré čáry nahodil kotouč Černohorský a před Mickou jej dokázal ideálně trefit Jakub Nikolič. Kontaktní branka plamenů ale obraz hry příliš nezměnila, Kometa byla nadále aktivní a ovládala kotouč. Klíčovým okamžikem utkání se ukázala 27. minuta utkání, kdy se nejprve prosadil dělovou ránou od modré čáry Daniel Kowalczyk a o třiačtyřicet vteřin později navýšil vedení Komety na rozdíl tří branek Vojtěch Kadlic, když z mezikruží poslal kotouč do pravého růžku žďárské branky. Po dvou třetinách tak Kometa držela vedení 5:2.

Začátek třetí třetiny vyšel Kometě opět na jedničku. V čase 40:56 zkompletoval hattrick Vojtěch Střondala a Kometa už byla opravdu blízko tříbodovému zisku. Hosté ze Žďáru sympaticky bojovali, ale zdramatizovat utkání se jim nepodařilo ani ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách. Kometa naopak byla nadále aktivní, dalšímu přídělu v brance Žďáru zamezil spolehlivý výkon brankáře Kulicha. Po základní hrací době tak mohli být domácí Brňané maximálně spokojeni.

Nadstavba utkání přinesla nejprve prodloužení tři na tři, ve které se však ani jeden z týmu neprosadil. Blíže k tomu však měli hosté z Vysočiny, ale šance Klodnera a Jedličky ukončení prodloužení nepřinesly. V samotném závěru mohl ještě samostatným nájezdům zabránit Střondala, ale skákavý kotouč na brankové čáře nedokázal umístit do branky, na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

V dovednostní disciplíně se hned v jejím úvodu trefil brněnský Jan Süss. Proti žďárským nájezdníkům pak předvedl spolehlivý výkon brankář Marek Micka a čtvrtý bod pro Brno pak pojistil přesnou trefou Jan Mlčák. Juniorka Komety tak po reprezentační pauze slaví čtyřbodové vítězství.

 

Ohlasy po utkání

Jan Zachrla: Začátek byl pro nás těžký, protože jsme tři týdny nehráli. Trénovali jsme asi v 11 lidech, kluci byli v reprezentacích nebo měli jiné povinnosti. Měl jsem z toho trochu obavy, protože soupeř má kvalitu a začátek zápasu nám opravdu utekl. Poté už jsme ale duel měli pod kontrolou a potvrdili jsme kvalitu, kterou máme. Výsledek 6:2 tomu odpovídá.

Jaromír Pytlík: Do utkání jsme vstoupili celkem dobře. První třetina vyrovnaná, pak jsme však dostali, řekněme, trochu smolné góly. Kvalita byla na straně Komety, která postupem času získala převahu a brankami ji potvrdili.