Jsme jeden klub a věřím, že ten klub lidé přijdou podpořit, říká před důležitým zápasem dorostu kouč Martin Nečas

Zveřejněno 13.11.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HC Tábor
15., čtvrtek 15.11.2018 16:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Tábor ZNS - TAB
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárské mladíky čeká ve čtvrtek velice těžký, nicméně hlavně důležitý domácí zápas proti Táboru – tedy hlavnímu konkurentovi v boji o záchranu nejvyšší dorostenecké soutěže. Hlavní trenér dorostu Martin Nečas se se svým týmem během reprezentační přestávky pečlivě připravoval a na zápas se už těší. „Když jde o hodně, je to vždycky lepší,“ říká Martin Nečas.

Na pohled není letošní bilance žďárských dorostenců nijak příznivá. Plameny odehrály čtrnáct zápasů během nichž získaly jediné vítězství právě na ledě Tábora, který ale žďárským mladíkům odskočil již o sedm bodů. „Bohužel letos máme o rok mladší mančaft, než mají všichni ostatní, což je v tomhle věku hodně znát,“ říká hlavní trenér Martin Nečas, jenž se ale za nic neschovává. „Je to pořád sport a důležité je, že kluci na ledě nechávají všechno. Prohrát se může, ale po boji. Vím, že tam kluci srdíčko nechají a o tu výhru se poperou.“

Jeden z klíčových zápasů přijde již tento čtvrtek od 16 hodin, kdy budou mít dorostenci možnost stáhnout ztrátu na Tábor o čtyři body. „Jsem sám zvědav, jak se s tím kluci poperou a snad se z toho nepodělají. Ale ani případný neúspěch nás neodradí od další práce,“ a zároveň přiznává, že se na zápas těší. „Určitě se těšíme, zápasy kde jde o hodně jsou lepší.“ Plameny se na svého soupeře v minulém týdnu připravovali. „Během reprezentační pauzy jsme se pečlivě připravovali a hodně jsme trénovali. Navíc jsme vyřídili dva kluky pro střídavé starty, abychom v týmu ještě více zvýšili konkurenci,“ vysvětluje Nečas.

Utkání slibuje i skvělou atmosféru. V první sezoně, kdy mladší dorost postoupil do extraligy chodilo pravidelně na extraligová utkání pár stovek diváků a podobnou podporu by právě teď potřeboval i současný ročník. Na zápas se již chystá fanklub Šakal Patriots. „Budeme hrozně rádi, když diváci přijdou a budou nás podporovat. Klukům by to hodně pomohlo! Jsme na jedné lodi a držíme za jeden provaz, ať je to A tým nebo dorost, jsme jeden klub a věřím, že ten klub lidé přijdou podpořit,“ přeje si Martin Nečas.

15čt 15.11.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Tábor2:8