Každý se proti nám chce ukázat, houževnatost soupeře jsme čekali, prozrazuje Jan Hasoň

Zveřejněno 12.11.2018 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Sobotní večer začal velice hekticky, vyhrocenou první třetinu ovládlo spousta vyloučení a vyrovnaný stav 1:1. Plamenům se těžko dostávalo do tempa, což potvrdil i Jan Hasoň, jenž v posledních týdnech kolaboroval se zraněním. V sobotu se vrátil do sestavy a podílel se na výhře, která žďárské hokejisty posunula zpět na první místo v celé druhé lize. „Soupeři se na nás budou chtít vytáhnout,“ ví mladý útočník.

Foto: René Rámiš

Ačkoliv jste hráli s posledním celkem tabulky, soupeř kladl velký odpor. Čekali jste, že bude David Servis houževnatý?
Když jsme hráli u nich taky to nebylo lehké, takže jsme určitě čekali že David Servis tady přijede jakou houževnatý tým, navíc vedeme skupinu a soupeři to ví, každý soupeř se na nás bude chtít ukázat. My musíme jít do každého zápasu stoprocentně připraveni a nikoho nepodcenit.

Utkání hodně ovlivnilo spousta vyloučených, hra se hodně kouskovala a to zejména v první třetině. Dostávali jste se tak těžko do tempa zápasu?
Vždycky je to pro hráče nepříjemné, když je hra takhle kouskovaná, ještě když je to na začátku zápasu, každý hráč má v týmu jinou roli, někdo hraje víc oslabení, někdo zase přesilovky, takže se do zápasu může dostat o něco později.

Ve druhém dějství přišla sprcha a museli jste podruhé v řadě zápas otáčet. Věříte si i v těchto momentech?
Soupeř nám odskočil, ale máme zkušený tým, věděli jsme že to ještě nic neznamená, že máme dost času ještě zápas otočit v náš prospěch, což se povedlo.

Co rozhodlo o tom, že se vám podařilo dostat se zpět do zápasu a nakonec ho otočit?
Řekli jsme si, že musíme hrát dál, že furt máme ještě dost času, že se nic neděje. Dali jsme kontaktní gól, což nás hodně nakoplo a začali jsme si zase víc věřit a potom jsme zápas otočili.

| Jan Hasoň letos nasbíral již devět kanadských bodů. Foto: René Rámiš

Aktuálně jsou za vámi všechny dvojzápasy s celky ze skupiny Jih a vedete celou druhou ligu. Nemůže to být trochu svazující, že jdete do každého utkání jako favorit?
Jak jsem říkal, soupeři se na nás budou chtít vytáhnout. My musíme makat furt dál, jako to bylo doteď. Čeká nás ještě spoustu těžkých zápasů a žádný nebude lehký. Máme výborný tým, který chce něco dokázat a za tím si musíme jít.

Co zatím považujete za jako rozhodující faktor, že se Plameny slunní na špičce?
Myslím, že to všechno začíná od tréninků, každý na tréninku pracuje tak jak má a všichni děláme to co po nás trenéři chtějí, to se potom všechno přenáší do zápasů a soupeři s tím potom mají problém.

Loni jste ještě nastupoval v brněnské juniorce. Jak složitý pro vás byl přechod do seniorského hokeje?
Byl jsem zvědavý, jak to bude vypadat a zároveň jsem se už těšil na seniorský hokej. Připravoval jsem se během letní přípravy, aby ten přechod z juniorského hokeje nebyl tak velký a abych ho zvládl. To se myslím povedlo. V podstatě od začátku sezóny hraji v lajně s Kuzmou a ten mi hodně pomáhá a radí co a jak mám v zápase nebo na tréninku dělat. Jsem za to rád, že mi tak pomáhá.

Letos jste se stal jednou z posil Plamenů a týmu se daří. Takže převažuje zatím ve Žďáře z vaší strany spokojenost?
Určitě ano, vedení a kluci jsou tady super. V týmu je pohoda, spousta srandy. Všichni drží pohromadě a to je hlavní.

V posledních zápasech jste některá utkání vynechal. Co vás trápilo a už je vše v pořádku?
Měl jsem problémy s ramenem a klíční kostí. Ale všechno už je v pořádku.