Třízápasovou domácí sérii začnou Plameny proti David Servisu

Zveřejněno 09.11.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou DS České Budějovice
16., sobota 10.11.2018 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - DS České Budějovice ZNS - DCB
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — V sobotu Plameny přivítají HC David Servis, soupeře z chvostu tabulky, kterému se v probíhající soutěži zatím příliš nedaří. Žďárští hokejisté se naopak vrátili na čelo tabulky a budou se na něm jistě chtít udržet. Tým David Servisu však není radno podceňovat, jak se mohli svěřenci Michala Konečného přesvědčit v loňské sezóně, když se v obou duelech s Jihočechy velice natrápili a v jednom případě dokonce v prodloužení na domácím ledě prohráli.

DAVID SERVISU ZATÍM PŘÍLIŠ NEFUNGUJE OBRANA

Hráči z Českých Budějovic sice vstoupili do sezóny divokou výhrou 6:8 na ledě Tábora, ale zatím jsou jejich výsledky spíše mírně za očekáváním. Aktuálně se s 10 body nachází na posledním 7. místě tabulky skupiny střed. Na vině je pak především obranná činnost, když hráči z jihočeské metropole v dosavadních 13 zápasech inkasovali již 77 gólů, což je suverénně nejvíce ze všech týmů naší skupiny. V zápasech David Servisu o góly rozhodně není nouze, a pokud už se Českobudějovickým podaří vydřít vítězství, bývá to vždy po přestřelkách podobných té v Táboře (8:6 doma nad Valašským Meziříčím a 8:5 taktéž na domácím ledě nad Pískem). Není proto divu, že mají Jihočeši ve svém středu také jednoho z nejproduktivnějších hráčů 2. ligy. Je jím Tomáš Vak, ostřílený veterán s více než pěti sty odehraných extraligových zápasů, který si zatím ve 12 zápasech připsal 10 gólů a 12 asistencí. Zdatně mu pak asistuje kolega z útoku Roman Šulčík s bilancí 11+9.

PLAMENY SE VRÁTILY NA ČELO TABULKY STŘED

Díky prohře rivalů z Havlíčkova Brodu na ledě Draků ze Šumperka v minulém kole, se žďárští hokejisté vrátili opět na čelo tabulky skupiny střed. Přestože se jejich výhra nad Orly z Orlové také nerodila lehce a vítězství za 3 body bylo těžce vybojované. Jak však v pozápasovém rozhovoru zmínil veterán Aleš Koželuh: "zajíci se počítají až po honu", a tak i tyto body mohou v konečném účtování hrát důležitou roli. A byl to právě již zmiňovaný "Kronikář" kabiny, který se na konci zápasu pasoval do hlavní role. Kromě již tradičního ofenzivního příspěvku Jakuba Peslara, který si připsal další dvě asistence a dostal se tak již na 19 kanadských bodů, a dvou gólů po zranění se vracejícího Martina Kuřítka, tak právě Koželuhova první trefa po více než šesti letech se ukázala tou vítěznou a nasměrovala Plameny k tříbodovému vítězství.

VZÁJEMNÁ BILANCE HOVOŘÍ JASNĚ VE PROSPĚCH ŽĎÁRSKÝCH HOKEJISTŮ

Oba týmy se v 2. lize potkávají již třetí sezónu, přičemž vzájemné statistiky zatím mluví jasně ve prospěch svěřenců Michala Konečného. Z devíti doposavad odehraných utkání se Plameny radovaly hned osmkrát. Jediný úspěch si tak hráči David Servisu připsali v minulé sezóně, když na žďárských Bouchalkách v 27. kole poměrně překvapivě zvítězili 3:4 po prodloužení. Naopak první vzájemné měření sil v aktuální sezóně dopadlo velice jednoznačně, když hokejisté zpod Zelené hory na jihu Čech soupeře jednoznačně přehráli v poměru 2:9.

Jestli se Plamenům podaří zvítězit i v jubilejním desátém střetnutí s David Servisem, nebo se hostům opět podaří překvapit a odvézt si nějaké body se můžete přesvědčit v sobotu 10.11. od 17:30 buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo prostřednictvím tradičního on-line přenosu.