V šlágru kola zavítají na Bouchalky moravskobudějovická Žihadla

Zveřejněno 23.10.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou HC Moravské Budějovice 2019
12., středa 24.10.2018 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 2019 ZNS - MBU
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Ve středu se na Bouchalkách utkají dva týmy z čela tabulky. Vedoucí Plameny přivítají na svém ledě třetí Žihadla z Moravských Budějovic. Moravskobudějovičtí se v posledních kolech těší velice dobré formě a budou chtít svěřencům Michala Konečného jistě oplatit porážku ze 4. kola letošní sezóny, kdy na se na jihu Moravy radovaly Plameny v poměru 1:5.

ŽIHADLA ZVÍTĚZILA V POSLEDNÍCH PĚTI ZÁPASECH

Po poměrně rozpačitém začátku, kdy Moravskobudějovičtí v prvních čtyřech kolech vůbec nebodovali a měli hrozivé skóre 4:18, se tým trenéra Žáka dostal do pohody a v posledních pěti zápasech má naopak stoprocentní bilanci a skóre 20:7. Zřetelné zlepšení je vidět především v obranné činnosti, kterou z brány diriguje brankář Pavel Jekel, jenž se po šesti odchytaných zápasech pyšní výborným průměrem 1,5 obdrženého gólu na zápas a skoro 94% úspěšností. V útoku se pak Žihadla spoléhají především na zkušeného Ladislava Rytnauera (10+5), kterému zdatně sekundují Petr Krutiš (3+8) a David Horký (6+4).

V sobotu měli Moravskobudějovičtí volno a tak poslední zápas odehráli minulou středu, kdy si na domácím ledě poradili s havlíčkobrodskými Bruslaři a vyprovodili je s výsledkem 4:2. Odpočinutá a pozitivně naladěná Žihadla si tak jistě budou chtít vyšlápnout i na lídra tabulky a připsat si dalších cenný skalp jednoho z favoritů skupiny.

PLAMENY V MINULÉM KOLE UTRPĚLY PORÁŽKU V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ

Žďárští hokejisté si zatím v této sezóně vedou nadmíru úspěšně, na čemž nic nemění ani poslední porážka v havlíčkobrodské Kotlině. Svěřenci trenéra Michala Konečného si stále udržují náskok na čele tabulky a jistě nebudou chtít odcházet poraženi podruhé za sebou.

Jednou z hlavních devíz letošního kádru Plamenů je jeho vysoká útočná produktivita, která je navíc rozložena mezi větší množství hráčů. Hned sedm žďárských hokejistů v prozatímním průběhu sezóny nasbíralo minimálně jeden bod na zápas a někteří tento průměr překračují skoro dvojnásobně. V obraně opět řádí Jakub Peslar (7+9), zatímco v útoku se činí především Lukáš Bureš (2+14), Tomáš Franek (11+2) a Marek Prokš (5+5). .

VZÁJEMNÁ BILANCE LEHCE VE PROSPĚCH PLAMENŮ

Oba soupeři se v posledních letech potkávají pravidelně jak v rámci 2. ligy, tak v přípravných zápasech. Za poslední dvě a čtvrt sezóny se Plameny se Žihadly střetly již čtrnáctkrát, přičemž v 8 případech se radovali hokejisté ze Žďáru a v 6 hráči z Moravských Budějovic. Z posledního vzájemného utkání vzešli vítězně svěřenci Michala Konečného, kteří si přesně před měsícem a jedním dnem odvezli z ledu svého soupeře výhru 5:1. Jestli se jim i podruhé v této sezóně podaří přistřihnout Žihadlům křidýlka nebo se Moravskobudějovickým podaří protáhnout jejich vítěznou šňůru se můžete přesvědčit ve středu 24.10. od 18:00 buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo jako již tradičně prostřednictví on-line přenosu.