Junioři získali na Dukle tři body

Zveřejněno 15.09.2018 | mk, Tomáš Lysý
Dukla Jihlava SKLH Žďár nad Sázavou
4., sobota 15.9.2018
Dukla Jihlava - SKLH Žďár nad Sázavou JIH - ZNS
Dukla Jihlava: Chaloupek (41. Javůrek) – Trávník, Vála, Piskač, Mareš, Zvěřina, Rašín, Bouška – Brož, Juda, Pigl – Chlubna, Krajíček, Vala – Barák, Čermák, Zadražil
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Klodner, Poizl, Černohorský, Klusáček, Mikulík, Věžník – Nagy, Filip, Vojinovič – Tlačil, Konečný, Nikolič – Vašíček, Jedlička, Kavický – Puczek, Jindra, Pětník
Branky a nahrávky: 26. Juda, 41. Rašín (Juda, Vala), 60. Piskač (Barák, Chlubna), rozh. náj. Vala – 20. Vojinovič (Klodner), 30. Tlačil (Konečný, Klodner), 35. Tlačil (Konečný), 37. Poizl (Klodner, Filip), 38. Vašíček (Nikolič, Konečný). Rozhodčí: Sýkora - Frodl, Coubal. Vyloučení: 7:5, navíc Barák (JIH) a Poizl (ZDR), oba 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 20:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 3:5.
J I H L A V A - Další extraligový duel sehráli junioři v sobotu v Jihlavě, kde se jim podařilo kvalitním výkonem přehrát Duklu a v základní hrací době si vítězstvím zajistit tři body do tabulky. O čtvrtý bonusový bod přišli žďárští mladíci po bezbrankovém prodloužení v samostatných nájezdech, ve kterých vedli již 0:2, ale domácí vývoj dovednostní disciplíny otočili a vyhráli ji 3:2.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Do derby zápasu Vysočiny vstoupili aktivněji hosté a za delší konec tahali prakticky celou první třetinu. Již v polovině třetí minuty musel zasahovat Chaloupek, jehož pozornost otestoval Jedlička. Útočník hostí si sjel zleva před branku, ale střelou ani dorážkou skóre neotevřel. Na začátku desáté minuty hráli hosté přesilovku, ale bez výraznějšího nebezpečí, a to samé se dá říct o početní výhodě Dukly z patnácté minuty. Když už se zdálo, že úvodní dějství skončí bez branek, vystřelil z kruhů Klodner a domácí si nepohlídali prostor před brankou, kde byli dva dorážející hráči Žďáru. K puku se tak dostal Pavle Vojinovič a Srb tak vstřelil svůj první gól v nové sezoně - 0:1.

Jihlava na začátku druhého dějství přestála oslabení a poté začala soupeři zatápět, což vedlo k vyrovnání. Zasloužil se o něj ve 26. minutě Miroslav Juda, jenž vystřelil, puk se od zadního plexi odrazil k bráně a od zad Radosty doputoval do sítě. Krátce po vyrovnání se dlouho nehrálo, jelikož útočník Martin Nagy vjel nepřipraven do souboje s Janem Trávníkem a zůstal bezvládně ležet na ledové ploše. Jednalo se o čistý souboj, domácí bek měl ruce dole a sudí ani náznakem nechtěl vylučovat. Junior hostí byl nakonec odnesen do kabin na nosítkách a přejeme mu, aby byl v pořádku.

Domácí poté pykali za vyloučení. Při přesilové hře se Žďárští znovu ujali vedení, když střela Jana Tlačila od modré zamířila přímo do sítě a Chaloupek neměl nárok zasáhnout. Psala se třicátá minuta a o tři minuty později hráli hosté opět přesilovku a znovu jí využili. Konečný si vyměnil puk s Janem Tlačilem, který zakončoval prakticky do prázdné svatyně. V čase 36:09 vedli hosté již o tři branky, protože Klodner vyzval k ráně od modré Daniela Poizla a jeho pokus zapadl přes klubko hráčů k horní tyčce. Hrůznou osmiminutovku domácích zakončil Dominick Vašíček, který po přesné souhře s Nikoličem a Konečným vsítil pátý gól svého týmu a na začátek třetí třetiny tak šel do branky Jan Javůrek - 1:5.

Začátek třetí části domácím vyšel, Patrik Rašín totiž po patnácti sekundách po Judově přihrávce poslal puk zblízka do růžku. Jihlavu následně trošku přibrzdilo oslabení, po jeho skončení se ale Pigl dostal mezi kruhy se štěstím k puku. Měl dost času na zamíření, ale pouze vyprášil betony Radosty. Ani Dukla nevyužila přesilovou hru, ale snížit mohla osm minut před koncem, kdy si Krajíček vybruslil mezi kruhy, leč stejný prostor jako na začátku třetiny úspěšný Rašín minul. Postupem času již bylo jasné, že hosté získají tři body, navíc v závěru Černohorský v přesilovce od modré trefil tyč. Jihlava se dočkala snížení pět sekund před koncem základní hrací doby, kdy se prosadil čistým průstřelem Daniel Piskač.

Extra bod mohl Dukle zařídit hned zkraje prodloužení Tomáš Vala, jenž výborně v útočném pásmu vybojoval puk a nepustil hosty do přečíslení tři na nikoho, avšak lapačkou jej vychytal Radosta. Žďár následně hrál přesilovku čtyři na tři, ale bez využití. Do nájezdů se nemuselo jít, pokud by v poslední minutě neorazítkoval hostující Tlačil tyčku. V nájezdech po dvou sériích vedli hosté již 2:0, ale poté je vychytal Javůrek a naopak Radosta třikrát inkasoval. Rozhodnutí zařídil v páté sérii Tomáš Vala – 1:0.

Převzato z www.hcdukla.cz

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou): Myslím si, že jsme odehráli poměrně dobré utkání a od začátku jsme byli trošku lepší. To bylo vidět i na výsledku. Mrzí nás, že se nám nešťastně zranil Martin Nagy. Uvidíme, jak na tom bude, protože teď máme náročný týden, který začíná zítřejším zápasem se Salzburgem.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Hodnocení bude krátké. Na našem výkonu není moc co k hodnocení, dvě třetiny nebylo v naší hře nic. Jestli chtějí hrát někteří hráči takto, tak prostě v juniorce hrát nebudou.