Sezona je dlouhá, ale máme kam sáhnout, říká před ligovým startem Michal Konečný

Zveřejněno 10.09.2018 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárští hokejisté mají poslední dva dny na přípravu pro novou sezonu. Ve středu totiž odstartuje druhá hokejová liga domácím zápasem s Pelhřimovem. Michal Konečný je s přípravou spokojený a věří, že je tým dostatečně připraven, aby i v letošní sezoně převažovali úspěchy.

Foto: Petr Nedvěd

Nová sezona s novým formátem i novými soupeři. Plameny začnou novou druholigovou štaci zápasem s Pelhřimovem. Letos si zahrají i se soupeři ze skupiny Východ. „Je to zatraktivnění soutěže, protože hrát dokola se stejnými soupeři není ono. Takže je to jedině plus a těšíme se na to," říká Michal Konečný, jenž má z těmito soupeři zkušenost z působení v Břeclavi. „Jsou to už tři roky a mančafty se mění, takže ty týmy to mezitím přeházely a přichází mladší hráči. Hokej se neustále vyvíjí a možná některé hráče pamatuju, ale jak říkám už je to doba."

Žďárští hokejisté sehráli devět přípravných utkání, vyhráli z nich dohromady pět. „Řekl bych, že příprava byla dobrá a ukázala nám spoustou věcí," poodkrývá hlavní kouč Plamenů. V ní vyzkoušeli trenéři A týmu různé možnosti, jak by mohla sestava vypadat. „Sestava se nám vykrystalizovala, ale máme hráče na střídavé starty, takže se to může a asi taky bude měnit," popisuje Konečný, který musí řešit nepříjemnost hned ze začátku sezony. Ruku si totiž těsně před startem ligy zlomil Martin Kuřítko. „Ještě to ani nezačalo a už to musíme měnit. Naštěstí máme široký kádr a každý je nahraditelný. Věřím, že budeme na sezonu dobře nachystaní."

Šířka kádru včetně mladíků z juniorky tak bez větších problémů umožňuje trenéru Konečnému hrát podle jeho představ. „Chceme hrát na čtyři lajny, tudíž je důležité, že máme kam sáhnout," kvituje Konečný i konkurenci. „Budou hrát ti, komu se bude dařit. Sezona je dlouhá a jedna lajna ji neutáhne, takže věřím, že se bude dařit všem čtyřem," uzavírá Konečný.

| Rozlosování základní části II. hokejové ligy 2018/2019


| VÍCE O HERNÍM SYSTÉMU II. hokejové ligy 2018/2019

ROZLOŽENÍ SKUPIN DRUHÉ LIGY 2018/2019
SKUPINA JIHDavid Servis ČB, Písek, Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Moravské Budějovice, Žďár nad Sázavou, Tábor
SKUPINA VÝCHODŠumperk, Hodonín, Orlová, Opava, Nový Jičín, Valašské Meziříčí, Kopřivnice
SKUPINA STŘEDKolín, Nymburk, Trutnov, Dvůr Králové, Jablonec, Vrchlabí, Letňany
SKUPINA ZÁPADKobra Praha, Děčín, Řisuty, Sokolov, Klatovy, Bílina, Most