Druhý zápas ve dvou dnech čeká Plameny proti Žihadlům

Zveřejněno 05.09.2018 | Ondřej Krásný
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
P8, středa 5.9.2018 18:00 Třebíč
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
T Ř E B Í Č - Žďárští hokejisté se letos podruhé v přípravě vydají do Třebíče. Tentokrát ne k souboji proti Horácké Slavii, ale proti Moravským Budějovicím, jímž tamní zimní stadion poskytuje každoročně do startu soutěže azyl. Druhý zápas ve dvou dnech bude pro svěřence Michala Konečného zkouškou.

Foto: René Rámiš

ŽIHADLA ZATÍM V PŘÍPRAVĚ TÁPOU

Hokejisté Moravských Budějovice prozatím odehráli šest přípravných zápasů, pouze dvakrát se radovali z vítězství. Sezonu Žihadla otevřela dlouhým výjezdem do Kopřivnice, tamní Tatře podlehla 3:5. Porážku si v přípravě Moravské Budějovice připsaly následně i od Tábora a Hodonína. První vítězství slavili svěřenci Augustina Žáka proti Pelhřimovu a navázali na něj ihned v domácím zápase proti Kohoutům z Tábora. Poslední utkání sehrála Žihadla, stejně jako Plameny proti Ledním medvědům, ovšem úspěšnější byl Pelhřimov.

ŠESTIGÓLOVÁ NORMA PLAMENŮ

Pokud si dobře pamatujete, během loňské sezony Plameny v jednom období nastříleli šestkrát šest branek v sedmi zápasech. Letošní příprava naznačuje, že by mohlo být leccos podobné. Čtyřikrát za sebou Plameny dovršily vítězství v setu. Žďárští hokejisté měli výhodu domácího prostředí, tudíž dnešní venkovní zápas pro ně bude zkouškou. A to i z hlediska toho, že Plameny sehrají druhý zápas ve dvou dnech.

ZMĚNY V SESTAVĚ

Oproti domácímu utkání s Pelhřimovem se v sestavě neobjeví z útočníků Ondřej Kovářů, Lukáš Krupka, Martin Kuřítko a Jakub Konečný. Mezi obránci Josef Kolda. Martin Lojek a Daniel Poizl. Volno dostane i brankář Jiří Sláma. Místo nich se do Třebíče k zápasu s Moravskými Budějovicemi vydá Aleš Koželuh, Jakub Peslar, Jan Klodner a Lukáš Hort. Do útoku se naopak po jednozápasové pauze vrátí Martin Gregar a Luboš Kunstmüller. Z juniorky dnes dostanou šanci Martin Nagy a Lukáš Gergel.

SESTAVA SKLH PROTI ŽIHADLŮM:


Radosta, Kulich — Koželuh, Pleva, Peslar, Klodner, Hort, Marek, Kališ — Čermák, Jícha, Bureš - Franek, Hasoň, Prokš - Gregar, Nagy, Kunstmüller - Gergel, Stehlík, Tlačil