V přípravné odvetě vyzvou Plameny Havlíčkův Brod

Zveřejněno 30.08.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
P6, čtvrtek 30.8.2018 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Po jednodenní pauze jdou znovu žďárští hokejisté do zápasu. Ve čtvrtek večer od 18 hodin se postaví Havlíčkovu Brodu. V úvodním derby letošní sezony byli úspěšnější Bruslaři, dnes mají Plameny možnost v odvetě oplatit stejnou mincí.

Foto: Petr Nedvěd

Po nevýrazném vstupu do přípravného období se žďárští hokejisté dostávají do tempa. „Samozřejmě to trvá, než si člověk sedne vůbec sám se sebou, pak s těmi spoluhráči. Ale je vidět, že už si to sedá a ty lajny se sehrávají," říkal po dvou vítězstvích Lukáš Bureš. Plameny totiž v posledních dvou domácích zápasech nedali Dvoru Králové, ani Trutnovu šanci. Dnes je ale čeká tvrdý oříšek v podobě loňského účastníka kvalifikace o WSM ligu Havlíčkův Brod. „Je to povzbuzení do dalšího zápasu, máme odvetu s Havlíčkovým Brodem, a určitě chceme vyhrát," těšil se po zápase s Trutnovem asistent trenéra Radovan Biegl.

VÍTĚZNÁ TAŽENÍ BRUSLAŘŮ


Hokejisty Havlíčkova Brodu prozatím v přípravě nerozhodil ani odchod Lukáše Endála. Ze sedmi dosavadních odehraných utkání prohráli pouze jediné a to na domácím ledě s Hodonínem. V úterý se Bruslaři postavili Pelhřimovu, v divoké přestřelce si ale spravili chuť a připsali si šesté vítězství v přípravě. Dnes čeká krajské rivaly odveta po domácím vítězství Havlíčkova Brodu.

P3út 21.08.2018 BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou5:3

NOVINKY V TÝMU PLAMENŮ

Do přípravného zápasu s Havlíčkovým Brodem jsou znovu v kádru Plamenů připraveny změny. Volno pro toto utkání dostal kapitán Martin Pleva a další dva obránci Jiří Kališ a Josef Kolda. Naopak zadní řady posílí Václav Půža. Dvě změny najdeme i v útoku. Volno pro dnešní derby má Marek Prokš, jeho místo ve druhém útoku zaujme Jan Tlačil. Devatenáctiletý útočník, jenž by měl táhnout juniorku dnes dostane šanci za A tým. V prvním utkání za juniorku se blýskl hattrickem. Do utkání nenastoupí Lukáš Krupka, jehož nahradí teprve patnáctiletý Maroš Jedlička.

SESTAVA SKLH PROTI HAVLÍČKOVU BRODU:


Loubal - Koželuh, Poizl, Peslar, Lojek, Půža, Klodner, Marek — Bureš, Jícha, Kuřítko - Tlačil, Franek, Hasoň - Gregar, Stehlík, Kunstmüller - Kovářů, Jedlička, Nečas