Poslední série play off začíná. Plamenům se v neděli na Bouchalkách postaví jablonečtí Vlci

Zveřejněno 24.03.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou HC Vlci Jablonec
SF1, neděle 25.3.2018 17:30 ZS na Bouchalkách
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec ZNS - JBL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po týdenním odpočinku vyráží Plameny do další série play off, ve které budou jejich vyzyvateli jablonečtí Vlci. Jedná se o poměrně neznámého, avšak velice nebezpečného soupeře. Vlci v předchozích dvou letech vždy postoupili až do kvalifikace o WSM ligu a jistě by si ji rádi zopakovali i do třetice. Tomu se však žďárští hokejisté jistě budou ze všech sil snažit zabránit a pokusí se naopak svoji doposavad čistě vítěznou jízdu dotáhnout až do úplného konce.

VLCI POSTOUPILI PŘES BÍLINU A VRCHLABÍ

Vlci se již několik let pohybují na špičce západní skupiny 2. ligy. V posledních dvou sezónách se dokonce probojovali až do kvalifikace o WSM ligu, kde ale v konkurenci Vsetína a Havlíčkova Brodu, resp. Frýdku-Místku a Tábora již uspět nedokázali. Přesto se jedná o velice silný tým, který je nebezpečný především v domácím prostředí, kde dokáže svojí fyzickou a nátlakovou hrou dokonale využít menší rozměry jabloneckého kluziště. Navíc se Vlci opírají i o spolupráci se sousedním extraligovým Libercem, jehož mládežnickými týmy prošla velká část jabloneckého kádru.

V letošní sezóně skončili Jablonečtí se 79 body na 2. příčce skupiny západ hned za suverénním Sokolovem. V dosavadním průběhu play off Vlci v prvním kole zdolali Bílinu 3:1 na zápasy. Stejným poměrem si pak ve čtvrtfinále poradili i s nebezpečným Vrchlabím. Obě série měly velice podobný průběh. Hráči z Jablonce se opírali především o výhodu domácího ledu, na kterém vyhráli všechna čtyři utkání a v obou případech se jim podařilo rozhodnout ve čtvrtém zápase na ledě soupeřů.

K hlavním devízám Vlků patří bezesporu spolehlivě chytající gólman Lukáš Hosnedl, který v letošním ročníku za Jablonec odchytal už úctyhodných 44 zápasů. Hlavní útočnou zbraní je pak třicetiletý Kamil Bříška, který v základní části nasbíral plných 52 kanadských bodů za 27 gólů a 25 asistencí. V neposlední řadě určitě stojí za zmínku i hrající trenér Vlků, kterým je Tomáš Demel, jenž během své dlouhé kariéry nastoupil v dresu Vsetína, Znojma nebo Mladé Boleslavi do 462 extraligových zápasů, ve kterých vyprodukoval 175 kanadských bodů (83+92).

PLAMENY ZATÍM V PLAY OFF NEPORAŽENY

Opticky to vypadá, že svěřenci Michala Konečného procházejí vyřazovacími boji jako nůž máslem. Zatím neztratili ani jeden zápas a pokaždé postoupili v nejkratším možném čase. Při bližším pohledu je však zřejmé, že obě série byly mnohem vyrovnanější a jak Klatovy, tak především Kolín byly více než důstojným soupeřem. Jen ve dvou případech zápasy skončily už po 60 minutách, dvakrát se muselo rozhodnout v prodloužení a dvakrát dokonce až v samostatných nájezdech. Z toho je více než zřejmé, že i Plameny musely o svůj postup tvrdě bojovat. Na druhou stranu hned několikrát hráči zpod Zelené hory ukázali doslova nervy ze železa a buldočí vytrvalost, když hned ve čtyřech zápasech otáčeli nepříznivý výsledek, mnohdy doslova až v posledních vteřinách.

Velkou výhodou Plamenů jsou kolektivní výkony mužstva, kde hráči bojují jeden za druhého a o vítězství může rozhodnout prakticky kterýkoliv z nich. Ve velkou oporu se během vyřazovacích bojů vypracoval brankář Jiří Sláma, který se v play off pyšní vynikajícím průměrem 92,48%. Vskutku ofenzivním žolíkem se jeví obránce Jakub Peslar, který se během 6 zápasů podepsal už pod 11 kanadskcýh bodů (5+6). Vzpomeňme jen na jeho rozhodující gól v prodloužení posledního zápasu s Kolínem. Jiná ofenzivní stálice Petr Štěpánek první sérii s Klatovy musel ze zdravotních důvodů vynechat, ale ve 3 zápasech proti Kozlům si připsal již 8 zářezů do osobních statistik (2+6).

HISTORICKÁ BILANCE JE VYROVNANÁ

Plameny se s Vlky pravidelně utkávaly ve třech sezónách mezi lety 2013-2016, když byly západní a střední skupina 2. ligy sloučeny do jedné soutěže. Vzájemná bilance obou soupeřů je vzácně vyrovnaná, když si oba týmy připsaly po 3 vítězstvích (2 doma a 1 venku). Celkové skóre pak vyznívá pro Plameny v poměru 28:21. V play off se oba soupeři doposud nesetkali a půjde tak o jejich první střetnutí v takto důležité části sezóny.

Jak se bude Plamenů dařit proti nevyzpytatelným jabloneckým Vlkům a jestli se jim podaří udržet neporazitelnost v play off, můžete sledovat již tuto neděli 25. 3. od 17:30 na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo jako již tradičně prostřednictví online přenosu a nyní i na TVCOM live.

VSTUPENKY A PŘEDPRODEJ

Jelikož je soupeř znám dostatečnou dobu dopředu, mají i fanoušci více času na to, pořídit si lístek na nedělní zápas s předstihem a tím se vyhnout frontám před začátkem utkání. Předprodej začal tradičně v hokejové prodejně SobiSport - v budově zimního stadionu (nyní provizorně v 1.patře hlavní budovy ZS - dřevěné dveře ve vchodu do stadionu) již od čtvrtka v 9:30 hodin a pokračuje do soboty 11:30 hodin. Cena vstupenky je na finálové kolo play-off 80,- Kč.

Pokud se ale do města dostanete až v den utkání, i pro vás bude možnost vyhnout se frontám, jelikož pokladna na zimním stadionu bude otevřena již dvě hodiny před utkáním.

Cena vstupenky80,- Kč
PŘEDPRODEJ PRODEJNA SOBISPORT
Čtvrtek9:30 - 12:0013:00 - 17:00
Pátek9:30 - 12:0013:00 - 17:00
Sobota9:30 - 11:30 
V DEN ZÁPASU
NedělePokladna na ZS otevřena od 15:30 hod. (dvě hodiny před začátkem zápasu)

VÝJEZD DO JABLONCE!

Již teď je jasné, že druhý souboj v bitvě o kvalifikaci o WSM ligu se odehraje v Jablonci. Není to zrovna krátká štreka, nicméně věříme, že fanoušci vyrazí žďárské hokejisty podpořit a znovu jim pomoci přiblížit se k velkému snu a to zahrát si kvalifikaci o WSM ligu. Přihlásit se můžete na facebooku Šakal Patriots nebo na telefonním čísle 732 574 667. Cena výjezdu je více než příznivá - i se vstupenkou 170,- Kč, odjezd je před druhou hodinou odpoledne.

Cena výjezdu i se vstupenkou170,- Kč
Odjezd od ZSúterý 13:50 hod.

ZÁPASY PLAMENŮ NA TVCOM Live

Pokud nebudete schopni se z nějakého důvodu dostavit na utkání Plamenů osobně, k dispozici budou do konce sezóny live přenosy na TVCOM, a to i z venkovních utkání. Jednotný poplatek je 90,- Kč a zaplatit se dá jednoduše kartou. Podrobnosti zde.

Zde se můžete již nyní přihlásit ke sledování zápasů:

Neděle 25. 3. 2018 17:30 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec nad Nisou
Úterý 27. 3. 2018 18:00 HC Vlci Jablonec nad Nisou - SKLH Žďár nad Sázavou
Čtvrtek 29. 3. 2018 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec nad Nisou