Nemohli jsme odejít se vztyčenou hlavou, mrzelo po zápase s Táborem Lukáše Krupku

Zveřejněno 09.10.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Plameny na domácím ledě jen málokdy někomu darují body, natož všechny tři. To se stalo poprvé po 378 dnech. Lukáš Krupka měl ve druhé třetině na holi trestné střílení, které neproměnil a naopak soupeř během několika minut dvěma slepenými trefami otočil. Vousatý bojovník pochopitelně neměl z výsledku, ale ani výkonu, který žďárští hokejisté předvedli radost. "V sobotu jsme tomu dali korunu," popisuje nepovedený týden Lukáš Krupka.

Foto: Petr Nedvěd

Lukáši tento týden nebyl vydařený. Co týmu v utkání s Táborem chybělo?
Já bych řekl, že se v tom zápase nepodařilo nic. První třetina byla nejhorší, ačkoliv jsme vedli. Pak jsme nedokázali přidat, soupeř čekal na chyby a ty přišly. S takovým výkonem nemůžeme proti týmu jako je Tábor myslet na body.

Ve druhé třetině jste měl velkou možnost zvýšit na 2:0 z trestného střílení. Co jsi chtěl udělat?
Já jsem dlouho čekal na nějaký pohyb brankáře a pak jsem se to snažil hodit pod horní tyčku, ale trefil jsem mu rameno a vytáhl to ven.

Soupeř krátce na to vyrovnal a pak naopak z trestného střílení otočil. Byl to rozhodující moment?
Podle mě ano, kdybych ten nájezd proměnil, tak vedeme o dvě branky a byli bychom klidnější.

Podle trenérů se v obou zápasech vyskytlo hodně individuálních chyb. Mohlo i to rozhodnout?
Jednou chybuje ten a podruhé zase někdo jiný. To se v hokeji stává, kdybychom nedělali chyby, tak nehrajeme druhou ligu, ale někde výš. Samozřejmě děláme všechno pro to, aby jich bylo co nejméně.

Porážka s Táborem tak ukončila sérii 378 dní, kdy žádný soupeř neodjel z Bouchalek se třemi body...
Jednou to přijít asi muselo. Jen je škoda, že to byl zrovna takový zápas s Táborem, protože s ním to bývají dobré zápasy, hrají útočně a my taky. Prohrát se může, ale se vztyčenou hlavou, což my jsme po zápase nemohli.

Před týdnem euforie, teď během jednoho týdne dvě rány. Co to s týmem může udělat?
V Moravských Budějovicích to bylo špatné a v sobotu jsme tomu dali korunu, určitě ti to na pohodě nepřidá. Ale všichni hrajeme hokej už dlouho, takže by to na nás nemělo mít vliv.