Tajenka rozluštěna. Plameny zůstávají na Středu, čeká je nabitá skupina

Zveřejněno 09.06.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Rozhodnutí o skupinách druhé ligy nakonec přišlo poměrně rychle. Žďárští hokejisté zůstávají pro další sezonu ve skupině Střed, která slibuje velice atraktivní a hlavně náročné zápasy. Plameny čeká opět devět soupeřů, novinkou oproti loňsku budou Klatovy, naopak Jindřichův Hradec své působení ve druhé lize ukončil.

Foto: Petr Nedvěd

Ve vzduchu létalo několik variant, do kterých by mohly Plameny spadnout. Od dvou skupin po 14 týmech, přes 4 skupiny po méně týmech, či variantě, že by hrál Žďár skupinu Východ. Všechny spekulace a možnosti ale vzaly za své a Plameny zůstanou ve velmi silné skupině Střed. „Je dobře, že to nebude Východ, protože to by pro nás bylo kruté. Ale jinak jsem říkal ať to bude, jak to bude. Nakonec to dopadlo dobře,“ je rád kouč Michal Konečný.

Nebude to nic snadného, tím spíše, že právě trápící se Jindřichův Hradec, který pravidelně schytával příděly, nahradí velice silný tým Klatov. Tím naše skupina nabývá dalších rozměrů, protože ve hře je každoročně na špičce hrající Tábor nebo ambiciózní Kolín. Velice povedenou sezonu měl loni navíc Nymburk, který je rok od roku sehranější a nebezpečnější. Opomenout nemůžeme ani naše krajské rivaly. Moravské Budějovice ukázaly, že mají svou sílu a loni se dostaly až do semifinále, Žihadla navíc ozdobí velice zvučná posila v podobně Petera Puchera. Kvalifikaci o WSM ligu si pak zahrál Havlíčkův Brod. „Bude to náročná, kvalitní skupina, ale na druhou stranu jedině dobře. Budou to kvalitnější zápasy, naláká to více diváků, a samozřejmě i pro hráče je to daleko lepší. Rozhodně se máme na co těšit,“ vidí optimisticky následující sezonu „Kony“.

O špičku ligy se bude prát minimálně sedm (!) celků, ale i ostatní týmy mohou překvapit a rozhodně nebudou do počtu, nevyzpytatelný Písek budiž příkladem. Pro fanoušky to znamená velice atraktivní podívanou, a pro hráče tuhý boj, kde letos bude hrát roli opravdu každý bod. „Člověk si nevybere, každý se snaží. Ale jak jsem říkal, čím lepší zápasy, tím více diváků na stadionu,“ věří alespoň ve stejnou návštěvnost jako loni žďárský kouč.

S kým se Plameny utkají první kolo a celkové rozlosování na další sezonu ještě není jasné, nemělo by ale trvat dlouho a již si budete moci zaškrtávat zápasy Plamenů do kalendáře.

PLAY-OFF V RÁMCI SKUPINY

Loňský model play-off křížem mezi skupinami Střed i Západ byl hojně kritizovaný, proto letos dochází ke změně a skupina Střed i Západ budou hrát vyřazovací boje na svém písečku. Zrušený je však model, kdy bylo první kolo odehráno na čtyři vítězné zápasy, všechna kola se v nadcházející sezoně odehrají ve vyřazovacích bojích na tři vítězná utkání.