Začal hokejový nábor – přiveďte své děti, naučíme je bruslit a určitě i něco víc

Zveřejněno 21.09.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Kromě rozbíhajících se soutěží dospělých i mládeže, začaly již opět naplno fungovat tréninky náboru. Právě proto, aby i v příštích letech mohli hrát ve Žďáře dorostenci extraligu, muži druhou (nebo i vyšší…?) ligu, aby mohl náš klub nadále zásobovat reprezentační výběry, tak k tomu potřebuje, aby přicházeli noví malí adepti, kteří se budou chtít tento u nás nejpopulárnější sport naučit.

Foto: René Rámiš

Leták nábor

Výchova mládeže – budoucnost klubu

Vedení SKLH věnuje mládeži velkou pozornost. Stále se zlepšují podmínky pro výchovu mladých hokejistů a šance prosadit se v tzv. velkém hokeji je pro žďárské odchovance stále vyšší. V poslední době je to především angažování špičkových trenérů a vzdělávání a zvyšování kvalifikace těch stávajících, protože je zřejmé, že to je to nejpodstatnější a naprosto nejdůležitější, co může klub malému hokejistovi dát.

Kromě trenérů jsou to i další podmínky, jako například speciální střílna s pukometem nejen pro přípravu brankářů, ale díky speciální ploše, také pro hráče a jejich trénink střelby. No a, aby mladé hráče hokej ještě více bavil a dobře se cítili, byli hrdí na svůj klub a město, dostávají v těchto dnech nové dresy ve stejném provedení jako má „A“ tým, všichni mládežníci od těch nejmenších v přípravce až po starší dorostence.

Takhle probíhá příprava malých hokejistů, nejen na ledě…

Žďárská hokejová škola má dobré jméno

To jsou jen některé důvody k tomu, proč umožnit dítěti věnovat se tomuto krásnému sportu. A rozhodně se nejedná jen o chlapce, v našem klubu máme i řadu děvčat a dvě z nich již procestovaly kus světa včetně zámoří s ženskými (dívčími) reprezentačními výběry a účastnily se také mistrovství světa v Kanadě nebo Olympijských her mládeže v Norsku.

Žďárská hokejová škola získává stále lepší zvuk a respekt v hokejovém prostředí a velké kluby, agenti a skauti si již zvykají jezdit do Žďáru sledovat mladé talenty. Není divu, vždyť tu vyrostli mistři světa Tomáš Rolinek, Petr Koukal a Petr Vampola. Ale pokračuje to dál a v poslední době obléklo deset žďárských odchovanců reprezentační dres, mladíci jako Nečas, Kaut či Havránek naskakují v „A“ mužstvech extraligových klubů atd.

Kdy, kam s kým, s čím… přijít?

Zbývá jen dodat, že tréninky pro ty nejmenší zájemce o hokej (cca od 4 do 8 let), probíhají každou sobotu a neděli ráno (na kterýkoli lze přijít a zkusit to). Přesné časy zjistíte v rozpisu ledu. Stačí si vzít sebou jen brusle, přilbu (stačí cyklistická nebo lyžařská), rukavice (stačí lyžařské) a případně hokejku. Výstroj může klub později zapůjčit. Nejprve se však musí děti naučit na bruslích stát, začít se na nich pohybovat a následně i bruslit. A aby se to podařilo a děti to také bavilo, o to se postarají zkušení trenéři SKLH Zdeněk Řehoř a Luboš Nevěčný, kteří také učí děti bruslit v rámci programu „Tělocvik na ledě“, který ve spolupráci s městem Žďár nad Sázavou, hokejový klub organizuje. Připomínáme, že všechny tyto tréninky probíhají zdarma.