Po dalším infarktovém závěru Plameny porazily Kolín a ukončily tak čtvrtfinálovou sérii

Zveřejněno 18.03.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
ČF3, neděle 18.3.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva (C), Klodner, Peslar, Lojek, Sedláček, Kolda, Hort – Beneš, Štěpánek, Vítek, Pytlík, Jícha, Bureš, Kuřítko, Střecha, Stehlík, Kunstmüller (A), Gregar, Dospěl, Krupka
Kolín: Sejpal (Martínek) – Pýcha, Březina, Hlaveš, Hanzl (A), Barták, Voženílek, Sladký – Malý (C), Semirád, Panna, Kozák, Morkes, Zumr (A), Kysela, Němec, Prokop, Pilný, Kadlec Antonín ml., Černý, Kadlec Jiří st.
Branky a nahrávky: 7. Pytlík (Štěpánek), 33. Štěpánek (Pytlík, Jícha), 60. Pleva (Štěpánek), 62. Peslar (Štěpánek) – 6. Morkes (Prokop), 6. Pilný (Němec, Prokop), 37. Zumr (Němec). Rozhodčí: Maršálek, Held – Musil, Maloušek. Vyloučení: 0:3 + TS. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1411. Střely na branku: 26:32 (6:16, 13:8 6:8 - 1:0). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Další nervy drásající koncovka a další ubojované vítězství Plamenů. Kolínští Kozlové byli dnes po velkou část utkání lepším týmem a jen kombinace štěstí a vynikající formy brankáře Slámy jim umožnila v poslední minutě základní hrací doby vyrovnat a v prodloužení překlopit vítězství na svoji stranu. Také čtvrtfinálovou sérii tak ukončili v nejkratším možném čase a mohou se již těšit na semifinálového soupeře, kterého určí až výsledky dalších čtvrtfinálových klání.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Utkání se od začátku hrálo ve svižném tempu a hned během prvního střídání se po zaváhání hostujícího Sejpala dostal do šance Pytlík. V 5. minutě dorážel před hostující brankou Střecha, ale ani on červené brankové světlo nerozsvítil. Naopak prakticky vzápětí udeřili hosté, po chybě domácí obrany propadl na modré čáře puk k Petru Morkesovi a ten už si tváří v tvář Slámovi poradil - 0:1. Hned o 34 vteřin později bylo ještě hůře, Josef Pilný se na brankovišti protlačil k puku a podruhé překonal domácího gólmana, asistovali Marek Němec a Jan Prokop - 0:2. O dalším půl minutu později ale skórovaly i Plameny, po kombinaci s Petrem Štěpánkem střelou k tyči snížil Jaromír Pytlík - 1:2. Místo očekávaného tlaku domácích byli paradoxně mnohem aktivnější hosté a hned několikrát se ocitli v nadějné příležitosti, ale domácí Sláma si poradil jak s šancí Voženílka, tak Prokopa. I tak byli po první třetině spokojenější hostující Kozlové.

Druhou periodu začaly Plameny v početní výhodě, poté co byl na konci první části vyloučen kolínský Březina za sekání. Šest vteřin měli domácí dokonce výhodu dvou mužů, když byl vyloučen za krosček Voženílek. Skoro čtyřminutovou přesilovou hru však v gól nepřetavili. V 28. minutě byl vyloučen kolínský Panna, ale ani tato přesilovka se žďárským moc nevedla. Pár vteřin před návratem vyloučeného hostujícího hráče však došlo k velké skrumáži před brankou Kozlů, jejímž výsledkem bylo trestné střílení nařízené za sevření kotouče hráčem v brankovišti. K jeho exekuci se postavil domácí Střecha, ale na Sejpala nevyzrál. V 33. minutě se už ale žďárské publikum radovalo. Petr Štěpánek si nabruslil podél mantinelu a jeho přihrávku před branku si Sejpal sám srazil za záda, bod za asistenci si připsali Jaromír Pytlík a Lukáš Jícha - 2:2. Kozlové však byli i nadále velice aktivní a za svou snahu byli odměněni na konci 37. minuty, kdy se pěkně backhandem trefil Dominik Zumr, nahrával Marek Němec - 2:3. I po druhé periodě tak byli Kozlové o gól ve vedení.

Tak= začátek třetí třetiny patřil Kolínu, který hned několikrát prověřil Slámovu pozornost. Domácí se sice snažili zvýšit svoji aktivitu, ale hosté byli v obraně velmi pozorní a sami naopak podnikali nebezpečné protiútoky. Dlouho to vypadalo, že si Plameny své štěstí vybraly v minulých zápasech. Kozlové domácí nepouštěli do svého obranného pásma a snaha žďárských hokejistů vypadala po většinu třetiny spíše platonicky. Silou vůle se však svěřencům trenéra Konečného přeci jen v posledních minutách podařilo soupeře zatlačit před jeho branku. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby domácí odvolali brankáře a zkusili to v šesti hráčích v poli. V čase 59:10 se pak Bouchalky otřásly výbuchem radosti. Po dalším závaru před kolínskou brankou nakonec našel volný puk domácí kapitán Martin Pleva a poslal utkání do prodloužení, asistenci si připsal Petr Štěpánek - 3:3.

V prodloužení Plameny opět ukázaly, jak se jim v této sezóně v rozhodujících okamžicích daří. Bylo odehráno jen 83 vteřin, když se k puku po nahrávce Petra Štěpánka dostal Jakub Peslar a prostřelil Sejpala ke vzdálenější tyči a bylo rozhodnuto - 4:3. Stejně jako proti Klatovům, i čtvrtfinále proti Kolínu ukončili žďárští hokejisté už po třech utkáních a v letošním play off tak stále ještě neochutnali hořkost porážky.

 

Ohlasy po utkání


Fotogalerie