I odveta v krátké době vyzněla lépe pro Kometu, MD se vrací z Brna bez bodu

Zveřejněno 21.01.2018 | Ondřej Krásný, Matouš Vojáček
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
N9, neděle 21.1.2018
Kometa Brno - SKLH Žďár nad Sázavou KBG - ZNS
Kometa Brno: Vystavěl (Nešťák) – Řehák, Holcman, Mikulec, Holemý, Běhůnek, Fajmon, Furch "A" – Žák, Bartes, Kalčík, Holotík, Sedláček, Kos, Malý "A", Rašovský "C", Harmin, Vyroubal, Masař.
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Budík) – Macek, Filip, Cibuzar, Grauer – Pelikán, Putz, Konečný "C", Kouba, Štola, Doležal, Matas, Malenovský "A", Picka, Mihulka, Bednář.
Branky a nahrávky: 25. Malý (Holemý), 45. Bartes (Masař, Kos), 50. Masař (Kos, Holemý) – 33. Kouba (Konečný, Malenovský), 51. Konečný (Malenovský). Rozhodčí: Ondráček – Horký, Tichý. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 44:26. Průběh utkání: 1:1, 3:1, 3:2.
B R N O - Žďárští mladíci sehráli během tohoto týdne druhý duel s brněnskou Kometou. Tým z jihomoravské metropole ale oba souboje zvládl. Dnes to byl dlouho vyrovnaný duel, který domácí hráči rozhodli až v závěrečné třetině. Plameny tak z Brna odjíždí bez bodu.

Foto: hc-kometa.cz

Reportáž

Lépe do první třetiny vstoupili domácí, kteří měli již ve druhé minutě možnost hrát přesilovou hru. O čtyřicet sekund později byla šance na skórování ještě větší. Brno totiž hrálo přesilovou hru pět na tři. Ovšem Kometa touto možností pohrdla. V polovině sedmé minuty pálil od modré Fajmon, střela se odrazila na hůl Iva Sedláčka, který se obtočil kolem vlastní osy a vypálil na přední tyč. Hostující brankář Vít byl u své tyče čas a přerušil hru. V polovině deváté minuty si zahrál přesilovou hru i Žďár. Aktivní Konečný však gól vstřelit nedokázal. V polovině první třetiny se dostal do dobré příležitosti hostující Bednář. Ten dostal na pravém křídle hodně volného prostoru a zkusil vystřelit na vzdálenější tyč. Vystavěl dokázal betonem jen vyrazit před sebe a obrana měla plno práce. Osm minut před koncem vystřelil z úhlu Malenovský a Vystavěl dokázal i se štěstím střelu vyrazit. Tři a půl minuty před koncem měli opět šanci na skórování domácí. Vít pouze vyrazil nahození před sebe a k puku se sjelo několik hráčů. Z nepřehledné situace získal puk jeden z domácích útočníků. Odkrytou bránu však netrefil. V poslední minutě a půl měla Kometa v rychlém sledi dvě šance. Nejdříve se pokoušel překonat Bartes Víta, to se nepovedlo. Pak Brno rozložilo obranu, ale nikdo se do prázdné brány netrefil

Na konci čtyřiadvacáté minuty hrálo Brno po vyloučení Filipa další přesilovou hru. A ta již byla využita. Holemý vybojoval puk, poslal jej na Jakuba Malého, který si vybruslil na střed hřiště a střelou zápěstím trefil místo nad vyrážečkou. V polovině utkání se domácí dostali do situace tři na jednoho. Jakub Malý si počkal na modré čáře, dostal puk, který zavezl do třetiny, přihrál na vrchol kruhu, kde stál Jakub Kos, jenž však nedokázal trefit mezeru mezi betony. Po vstřelené brance Brno dlouho dominovalo a nedalo hostům šanci na založení útoku. V třiadvacáté přišlo vážnější ohrožení domácí. A hned byl z toho gól. Jakub Konečný se dostal s pukem do pásma, všiml si dobře najetého Davida Koubu, který neměl problém dostat puku za Vystavěla. Pět minut před koncem druhé třetiny Kouba vystřelil na vyrážečku Vystavěla, ten pouze vyrazil před sebe a jeden z dojíždějících útočníku měl velkou příležitost vstřelit gól, netrefil však branku.

Třetí třetina byla na branky nejplodnější. Již ve druhé minutě šli hosté do akce tři na jednoho, brankou to však neskončilo. Čtyři minuty po startu třetí třetiny se Kometa dostala opět do vedení. Jakub Masař poslal puk na vrchol kruhu, kde stál Sebastina Bartes, jenž i v kleče našel místo ve výstroji Víta. Jedenáct minut před koncem šla Kometa do dvoubrankového vedení. Jakub Masař dostal přesný pas propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:1. Již za minutu se opět měnilo skóre. Tentokrát se trefil soupeř ze Žďáru. Jakub Konečný předvedl nádhernou individuální akci, kterou zakončil přesnou ránu nad lapačku Vystavěla. Hosté to zkusili poslední dvě minuty bez brankáře i přes velký tlak však branku vstřelit nedokázali.

 

Ohlasy po utkání

Pavel Pazourek: Výsledek byl těsný. Myslím si, že jsme však měli větší převahu. Mohli jsme ze začátku využít více šancí, kterých postupem času bylo méně. Jsme rádi, že jsme dokázali dotáhnout utkání do vítězného konce a získali tři body.

Martin Nečas: Dnes nám chybělo trochu toho štěstíčka. Dokázali jsme vyrovnat na 1:1. Ale pak jsme rychle prohrávali o dvě branky. Jakub Konečný ještě dokázal snížit, jenže nám v závěru chyběly síly a nedokázali jsme srovnat.