Starší dorost zakončil druhou část extraligových bojů, v derby ale schytal debakl

Zveřejněno 11.02.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
N20, neděle 11.2.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Korec, Čermák, Adámek, Filip – Dospěl, Vlk, Malenovský, Jindra, Kuluris, Mihulka, Marguš, Nagy, Vašíček.
BK Havl.Brod: Nedvěd – Dvořák, Adam, Horák, Krejčí, Matula – Kopic, Pejchal, Petržilka, Kohout, Tecl, Hromádka, Rybáček, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál.
Branky a nahrávky: 44. Vlk (Korec, Jindra) – 6. Tecl (Cachnín), 10. Krejčí (Křehlík, Cachnín), 13. Dvořák (Tecl, Křehlík), 16. Tecl (Křehlík, Cachnín), 43. Kulhánek (Pokorný), 54. Horák (Dvořák, Kopic), 59. Tecl (Adam) Rozhodčí: Čuňočka – Krejčí, Kotrba. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 31:47 (9:19, 11:13, 11:15). Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Starší dorostenci se dnes na žďárských Bouchalkách postavili rivalovi z Vysočiny. Jejich soupeřem v derby nebyl nikdo jiný, než hokejisté Havlíčkova Brodu. Ti si s domácími Plameny pohráli a odvezli si vysokou výhru 1:7. Nutno ovšem dodat, že žďárští mladíci nastoupili bez tří klíčových opor, které odcestovaly na sraz reprezentační "sedmnáctky". Brodský gólman Nedvěd za svá záda pustil jen jediný pokus domácích hráčů a pomohl tak svém týmu k takto jednoznačné výhře. Plameny tak zakončily druhou část extraligových bojů prohrou.

Reportáž


Do samotného utkání vstoupily oba celky velmi odhodlaně. Již v čase 5:06 se ale hostujícímu Marku Teclovi podařilo prostřelit Radostu a otevřít tak skóre utkání. V osmé minutě byl vyloučen domácí Kuluris za hákování. Tento faul hosté v čase 9:48 potrestali, když se Matěj Krejčí krásně trefil a využil přesilovou hru svého týmu. Studená sprcha pro domácí ale tímto zdaleka neskončila a v polovině 13. minuty se Adamu Dvořákovi povedlo jako třetímu překonat domácího brankáře. V čase 15:41 potvrdil nadvládu hostů na ledě znovu Marek Tecl, pro kterého tato trefa znamenala již druhý přesný zásah utkání. Do kabin odcházeli po závěrečné siréně jednoznačně spokojenější hokejisté z havlíčkobrodské Kotliny.

Ve druhé třetině byl k vidění velmi vyrovnaný hokej a oba týmy si vytvářely pěkné šance. Ani jeden gólman v průběhu této dvacetiminutovky ale nepochybil a do kabin se tedy odcházelo za stále stejného stavu 0:4 pro hosty.

Poslední třetina začala mnohem lépe pro Bruslaře. V čase 42:18 se trefil Tomáš Kulhánek a zvýšil tak vedení svého celku na 0:5. O necelé dvě minuty později vykřesal jiskru naděje pro Plameny domácí útočník Zbyněk Vlk a upravil skóre na 1:5. V 54. minutě ale zásluhou Viktora Horáka hosté odskočili do opětovného pětibrankového náskoku. Necelé dvě minuty před koncem utkání ještě zakončil krasojízdu hostů kapitán Marek Tecl, který si tak v dnešním zápase vstřelil hattrick. Vlkova trefa tedy byla jediná, kterou dnes téměř bezchybný Nedvěd za svá záda pustil a Bruslaři tak odjeli z Bouchalek se třemi vítěznými body.

Fotogalerie