Sympatický výkon staršího dorostu v Litvínově bohužel body nepřinesl

Zveřejněno 07.01.2018 | Tomáš Masař
HC Litvínov SKLH Žďár nad Sázavou
N11, neděle 7.1.2018
HC Litvínov - SKLH Žďár nad Sázavou LTV - ZNS
HC Litvínov: Pejsar (Svoboda D.) – Žítek, Baláž, Viedemann, Bártek, Liška (A), Černohorský F., Šubrt – Kovačič, Jouza, Jindra, Dufek (A), Kysela, Bartoš, Šarlinger, Svoboda P. (C), Arnold, Myšák, Berka
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Sivák) – Černohorský J., Korec, Čermák, Klodner (A), Poizl (A), Cibuzar, Filip, Budín, Konečný, Dospěl, Vlk, JIndra, Kuluris, Marguš, Nagy (C)
Branky a nahrávky: 26. Berka (Myšák, Bartoš), 33. Viedemann (Jindra, Svoboda P.), 44. Svoboda P. (Dufek, Jindra) – 25. Marguš (Poizl), 57. Dospěl (Nagy, Korec). Rozhodčí: Martin Grech – Tomáš Gerát, Patrik Goltsch. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 114. Střely na branku: 36:35 (11:14, 12:10, 13:11). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - K dalšímu utkání do Litvínova odjížděl starší dorost Plamenů v značně omlazené sestavě. Přesto především v první polovině utkání podal velice dobrý výkon a domácí přehrával. Po vedoucím gólu Plamenů, ale přišlo brzké vyrovnání, které žďárským hokejistům vzalo trochu vítr z plachet a domácí toho dokázali využít a navýšit svůj náskok. I přes snížení a další šance v závěru už se bohužel mladým Plamenům srovnat nepodařilo a ze severu Čech tak odjíždí i přes velmi slušný výkon bez bodů.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Hned od úvodní minuty se žďárští dorostenci chopili iniciativy a během prvních dvou minut nejprve Dospěl a chvíli po něm i Poizl prověřili domácího gólmana. Hostující tým si i nadále svým aktivním napadáním vytvářel tlak a nutil domácí k chybám. Tlak mladých Plamenů ještě umocnilo vyloučení litvínovského Berky ve 4. minutě, které však zůstalo nepotrestáno. Chvíli na to si šli na trestnou lavici odpočinout krátce po sobě pro změnu žďárští Klodner a Poizl, ale ani Chemici nedokázali 85 vteřin dlouhou početní výhodu 5 na 3 využít. Ve 12. minutě byl za hákování vyloučen hostující Čermák, ale byli to paradoxně žďárští, kdo zahrozili a Pejsar v domácí brance měl opět plné ruce práce. Tlak Plamenů rostl, ale ani dvě přesilovky nevedly ke kýženému gólu v domácí síti, a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Druhá třetina začala prakticky stejně, jako ta první skončila. Ve 22. minutě se v dobré šanci ocitl žďárský Kuluris, ale v poslední chvíli mu sklouzl puk z čepele. V čase 24:51 už se však brankové světlo za domácí svatyní rozsvítilo. Po pěkné přihrávce Daniela Poizla prostřelil tvrdou ranou domácího brankáře Tobiáš Marguš - 0:1. Během půl minuty však bylo srovnáno. Pěknou souhru Myšáka a Bartoše zakončil Marek Berka - 1:1. Hosté se i nadále snažili být aktivní a v čase 27:52 dokonce domácího gólmana překonali podruhé, gól však kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti nebyl uznán. Krátce po polovině utkání Plameny znovu nabídly domácí dlouhou přesilovku 5 na 3 a tí jí tentokráte již nepohrdli. Po Jindrově nahrávce přesně mířil Jakub Viedemann - 2:1. Plameny mohly ke konci třetiny odpovědět ve vlastní přesilovce, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Po druhé třetině si tak domácí Chemici hýčkali jednogólový náskok.

Jako by nevydařený závěr druhé části ovlivnil mladé Plameny i na startu té třetí. Hned na začátku sice hrály opět v početní výhodě, ale domácí se v poklidu ubránili a následně sami udeřili. Z rychlého protiútoku v čase 43:54 po nahrávkách Jindry a Dufka skóroval Přemysl Svoboda - 3:1. I v dalších minutách měli více ze hry domácí, kteří hned několikrát prověřili Radostu, ten však svůj tým podržel. Nakonec se žďárským hráčům podařilo zápas ještě zdramatizovat. Již na začátku 57. minuty byl Radosta odvolán a žďárští se vrhli do útoku v šesti, což se jim hned v čase 56:40 vyplatilo. Luboš Dospěl, který si ve středu připsal první start za „áčko" Plamenů, snížil na rozdíl jediného gólu, přihrávali Nagy a Korec. Hosté se i nadále tlačili do útoku a ještě jednou odvolali brankáře, ale podruhé už se jim v power play skórovat nepodařilo a odjíždějí tak s těsnou prohrou 2:3.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „My jsme věděli, že to dnes v Litvínově nebude jednoduché utkání. Litvínov hrál dobře už u nás, kde jsme sice ještě dokázali zvítězit, ale věděli jsme, že to dnes bude těžké. Myslím si, že na to, v jaké jsme dnes nastoupili sestavě, kdy jsme vzali i mladší kluky, jsme zápas odehráli poměrně dobře. Jediné, co ovlivnilo ten zápas, byla dvě oslabení 5 na 3, z nichž jedno domácí proměnili. My jsme pak v tom závěru sice dokázali zkorigovat výsledek, a i když jsme měli šance, tak už jsme nevyrovnali. Dnešní zápas ale hodnotím pozitivně, myslím, že to byl dobrý zápas a hlavně pěkný hokej."