Chomutov dotahoval marně, starší dorost bere tři body

Zveřejněno 08.12.2017 | Pavla Dolíhalová
SKLH Žďár nad Sázavou Chomutov
N5, pátek 8.12.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Chomutov ZNS - CHV
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Vít) – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Budín – Konečný, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Marguš, Puczek, Nagy, Gergel, Vašíček
Chomutov: Skokan (Pěkný) – Rudy, Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Černý, Baier, Prokop, Jaroš, Benda, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner
Branky a nahrávky: 17. Nagy (Pytlík), 22. Vlk (Gergel), 23. Junek (Pytlík, Gergel), 50. Konečný (Pytlík), 60. Gergel (Pytlík) – 26. Beneš (Jaroš, Brandner), 29. Koláček (Štochl), 59. Ouřada (Jarý, Gut) Rozhodčí: Maršálek – Šustr, Brzobohatý Vyloučení: 6:9 Využití: 1:3 V oslabení: 1:0 Diváci: 82 Střely na branku: 49:32 Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Starší dorostenci začali dnešní utkání dobře a chomutovským se už nepodařilo náskok Žďáru dotáhnout. První tři branky utkání si připsal na svou stranu domácí tým, čemuž Piráti vzdorovali až v druhé třetině dvěma góly. Plameny ale nezaváhaly, náskok navýšily na dvoubrankový rozdíl a přesto, že se Chomutov v závěru zápasu postaral o zdramatizování, Žďár nezahával a odnáší si z tohoto duelu tři body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

V polovině první třetiny se oběma týmum dostalo každému po jedné přesilovce, ani jeden ji ale nedokázal využít, dobře zasahoval domácí gólman Radosta. Poté se šance přelévaly z jedné strany na druhou, každé mužstvo mělo znovu možnost odehrát přesilovou hru a té tentokrát využily Plameny. V čase 16:30 se prosadil Martin Nagy, který střelou z první prostřelil hostujícího brankáře a otevřel tak skóre utkání - 1:0. V poslední minutě se hosté ještě pokoušeli odpovědět, ale za tohoto stavu se odcházelo do kabin před druhou třetinou.

Ve stejném duchu začínalo i druhé dějství. Do oslabení se po faulu za sekání dostal hostující celek, Plameny se hned poté usadily před Skokanem a začaly kombinovat. Z mezikruží se pěknou střelou nad Skokanovo rameno trefil Zbyněk Vlk a tím dostal Žďár do dvoubrankového vedení - 2:0. Netrvalo dlouho a Plameny opět skórovaly. V 23. minutě se od modré nečekanou střelou tahem prosadil Šimon Junek - 3:0. O snížení náskoku Žďáru se posléze postaral Jiří Beneš, který mířil přesně u levé tyče a upravil stav utkání na 3:1, o necelé tři minuty později snížil na rozdíl jediné branky chomutovský Josef Koláček - 3:2. Za tohoto stavu druhá perioda i končila.

V závěru třetího dějství se Plameny dostaly do situace hry 5 na 3, když byl za sekání vyloučen chomutovský Gut a vzápětí po něm za hrubost Beneš. Ačkoli této početní výhody žďárští nevyužili v oficiálním čase, čtvrtou branku vstřelili hned poté. Necelou minutu před koncem se z pravého kruhu trefil Jakub Konečný a zvyšoval náskok na 4:2. Dlouho to vypadalo na konečný stav utkání, nicméně Chomutov to viděl jinak. V čase 58:58 zaúřadoval Kryštof Ouřada a snížil na rozdíl jedné branky - 4:3. V momentě, kdy to Piráti zkoušeli ještě se šesti hráči v poli, se Žďár naposledy prosadil do prázdné klece, definitivní vítězství tím potvrdil Lukáš Gergel - 5:3.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dneska tvrdý utkání, kde se nám zranili tři klíčoví hráči. Takže vedli jsme 1:0, ale měli jsme tři zranění, zbyli nám čtyři beci. Jsem rád, že jsme to zvládli. Mrzí mě ti zranění kluci, ale jsem rád za ty tři body, jsem rád, že jsme v tý tabulce poskočili zase."

Fotogalerie