Starší dorost potvrdil roli favorita a Warrioru Brno nedal šanci

Zveřejněno 01.12.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Warriors Brno
N3, pátek 1.12.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Warriors Brno ZNS - WBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (30. Novotný) – Černohorský, Čermák, Klodner, Poizl, Prokop, Budín – Konečný, Dospěl, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Gergel, Vašíček
Warriors Brno: Pleticha – Daněk, Miloš, Branžovský, Klimeš, Šutera, Vávra, Primožič, Mudrych, Coufal, Frimel, Hubáček, Borot, Ludvík, Vysloužil, Bocián, Antoňů
Branky a nahrávky: 15. Dospěl (Gergel), 22. Dospěl (Vašíček, Marguš), 29. Gergel (Pytlík), 40. Vašíček (Marguš), 57. Marguš (Vašíček, Konečný) – 36. Frimel. Rozhodčí: Pokorný – Horký, Roupec. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 44:16. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Plameny si dnes s chutí zastřílely a poslednímu Warrioru Brno vstřelily pět branek. Ačkoliv soupeř dostal po snížení na 3:1 chuť do zápasu, starší dorostenci nedopustili překvapení a s poklidem si došli pro tři body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Začátek první třetiny byl vyrovnaný, ale bylo znát, že žďárští hokejisté jsou favoritem zápasu. První velkou možnost měl hostující Borot, který ale sám před Radostou neuspěl. Z domácí strany měl dobrou možnost Pytlík, ale z mezikruží minul pravou tyčku. Skóre se měnilo až v patnácté minutě. Přesilovou hru bleskově využil Luboš Dospěl, který sice napoprvé neuspěl ale z dorážky už dostal puk do sítě – 1:0. Warrior si v závěru první třetiny zahrál i dvojnásobnou přesilovku, ale žádnou tutovku si nedokázal vypracovat.

Druhá třetina začala pro domácí nejlépe jak jen mohla. Po minutě totiž přidal druhou branku v zápase Luboš Dospěl, jenž propasíroval puk za záda Pletichy před brankovištěm. Domácí se poté uklidnili a měli více ze hry. Velkou šanci měl Nagy ale Pytlíkovu nabídku před prázdnou brankou odmítl. O pár minut později už ale v přečíslení zvýšil na tříbrankový rozdíl Lukáš Gergel, který využil právě přihrávky Jaromíra Pytlíka. Plameny v polovině zápasu hrály přesilovou hru, ale v ní zlomil hůl Dospěl a vzhledem k tomu, že se s ní dál pokusil hrát bylo nařízeno trestné střílení. To ale hostující Coufal nevyužil. Tříbrankové vedení Plamenům vrátil deset sekund před odchodem do kabin Dominick Vašíček, který dorazil sólo Marguše – 4:1.

Třetí třetina pokračovala ve stejném stylu jako ty předešlé. Plameny hrály nejvíce času v útočném pásmu a vytvářely si i šance. Dobrou možnost měl Dospěl nebo i Vlk, ale Pleticha hostující tým držel. Velkou šanci měl hostující Klimeš, který v přesilové hře dostal střílenou přihrávku před poloprázdnou branku, ale nedokázal puk usměrnit. Pátou branku domácí přidali v přesilové hře. Nepřesná střela Vašíčka se odrazil zpět před branku, kde stál připravený Tobiáš Marguš a dorazil puk do odkryté branky – 5:1.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér staršího dorostu):
"Dneska jsme chtěli uhrát povinné body, aby ty další zápasy byly takový klidnější. Jsem rád, že se to povedlo a máme teď dva soupeře, které jsou podle mě hratelní a nějaké body urveme a tu soutěž zachráníme."

Fotogalerie