Starší dorostenci porazili Hradec Králové a slaví úspěšný víkend

Zveřejněno 23.09.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Mountfield HK
6., sobota 23.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Mountfield HK ZNS - HKR
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Melichar – Dospěl, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Berčík, Nagy, Gergel, Marguš
Mountfield HK: Vacek – Řehák, Voňka, Müller, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla M., Pinkas, Hrabčák, Síla V., Soukup, Komma, Poppel
Branky a nahrávky: 12. Čermák (Kuluris, Berčík), 20. Pytlík (Gergel, Marguš), 29. Marguš (Dospěl), 46. Marguš (Pytlík), 58. Jindra – 6. Hrabčák (Řehák, Poppel), 30. Sklenář (Voňka, Pinkas), 60. Pinkas (Kuboš, Sklenář) Rozhodčí: Jan Doležal - Petr Kotlík, Ondřej Polák Vyloučení: 7:5 Využití: 1:1 Diváci: 91 Střely na branku: 31:43 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďárští starší dorostenci zažili velmi úspěšný víkend. Na Bouchalkách odehráli hned dva zápasy, přičemž oba pro ně skončily vítězně. V pátek nejprve porazili pardubické Dynamo poměrem 6:4 a v sobotu si poradili s Hradcem Králové 5:3. V obou případech dokázali vítězství urvat v základním hracím čase, tudíž si za obě utkání připsali celkem šest důležitých bodů.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Do začátku utkání lépe vstoupili hosté z Hradce Králové. Když byl v čase 03:09 vyloučen žďárský útočník Martin Nagy za nedovolené bránění, měli hosté první příležitost využít početní výhodu. To se jim sice nepodařilo, ale v čase 05:14 se Samuelu Hrabčákovi povedlo doklepnout kotouč za Radostova záda a hosté se dostali do vedení 0:1. Když se opět vylučovalo na straně Žďáru, vytvořili si hokejisté Hradce velkou šanci, když po střele jednoho z nich kotouč zacinkal o horní tyč domácí brány. Naneštěstí pro ně se puk odrazil mimo brankový prostor. Na konci 12. minuty se domácí Jan Čermák prosadil střelou od modré čáry a srovnal stav utkání na 1:1. V čase 19:45 se Plamenům podařilo otočit skóre ve svůj prospěch. Tentokrát puk do sítě dostal Jaromír Pytlík.

Začátek druhé dvacetiminutovky se nesl ve znamení velkých šancí na obou stranách. V čase 28:40 jednu z nich využil domácí Tobiáš Marguš, který v pádu dokázal kotouč protlačit mezi Vackův levý beton a brankovou konstrukci. Na inkasovanou branku hosté odpověděli o necelou půlminutu později, když Dominik Sklenář pohotově zavěsil puk nad Radostův pravý beton. V čase 37:10 ujel Sklenář do samostatného úniku, ale byl faulován podražením ze strany Marguše a bylo nařízeno trestné střílení, které ale královéhradecký hokejista nedokázal využít.

Ve 45. minutě byl Tadeáš Jakubec vyloučen za faul kolenem, za který od rozhodčích dostal pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání k tomu. Z hostujícího celku zamířil vzápětí na trestnou lavici ještě jeden hráč a domácí mohli hrát v pěti proti třem. Tuto početní výhodu se jim podařilo v čase 45:27 využít a zásluhou Tobiáše Marguše se dostali do vedení 4:2. Necelé čtyři minuty před koncem utkání si trenér Hradce Králové vzal oddechový čas, po jehož vypršení zůstal Denis Vacek na střídačce a hosté se pokusili změnit stav utkání hrou v šesti. V čase 57:39 ale jejich naděje uhasil Matěj Jindra, který se trefil do prázdné klece. Minutu a půl před koncem zápasu byl vyloučen domácí Poizl a hostům se ještě podařilo snížit vedení Žďáru na konečných 5:3. Z mezikruží se prosadil Tadeáš Pinkas.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Jsem rád, že jsme zvládli druhé těžké utkání po sobě. Vždycky jsem si myslel, že máme dobrý tým. Sezónu jsme začali trošku nešťastně, ale jsem rád, že jsme tým sjednotili takhle brzy a včera i dneska jsme zvládli porazit dva velmi silné soupeře. Myslím si, že to tým nakopne a ta práce, kterou každý den děláme nese ovoce."

Libor Pivko (trenér Mountfield HK)
"Prohra 5:3 se mi hodnotí špatně. Myslím si, že naši kluci měli hodně šancí, ale góly jsme nedávali. Bohužel to pro nás nedopadlo dobře, ale musíme zatnout zuby a jít dál. Další zápas nás čeká s Pardubicemi, takže se na to musíme připravit."