Plameny si poradily s Pískem a připisují si další výhru

Zveřejněno 03.02.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Písek
31., sobota 3.2.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Písek ZNS - PIS
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Pleva, Lojek, Poizl, Peslar, Sedláček, Kolda, Klodner – Štěpánek, Vítek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Kovářů, Konečný, Krupka
Písek: Štekr – Parýzek, Hanus, Hřebíček, Turek, Červinský, Hora, Suda – Urbanec, Volf, Ciboch, Koupal, Drda, Vlk, Strnad, Rod, Duchoň, Novák
Branky a nahrávky: 20. Štěpánek, 35. Kuřítko (Jícha, Kolda), 37. Konečný (Krupka, Kovářů), 39. Peslar (Štěpánek, Pytlík), 55. Krupka (Kovářů, Konečný) – 46. Drda (Hřebíček) Rozhodčí: Maršálek – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 5:7 . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 679. Střely na branku: 31:18 (11:8, 13:5, 7:5). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďárští hokejisté dnes na Bouchalkách odehráli utkání proti Písku. Po dobře sehrané první třetině se jim podařilo s přehledem vyhrát i dvacetiminutovku druhou. Brankář Radosta povolil hostům pouze jediný gól a premiérovou trefu si připsal teprve patnáctiletý Jakub Konečný.

Reportáž

Do samotného utkání vstoupily oba týmy velmi odhodlaně, avšak domácí hokejisté působili přece jen o něco sebejistěji. Hned v první minutě se dostali do krásné šance, kdy mohl Martin Pleva kličkou zakončovat, ale na hostujícího gólmana nevyzrál. V páté minutě přišlo na řadu první vyloučení dnešního utkání a to na straně domácích Plamenů. Na trestnou lavici byl na dvě minuty za vražení na hrazení poslán Lukáš Bureš. Toto oslabení ale domácí zvládli skvěle. V osmé minutě byl vyloučen Josef Kolda a hosté dostali další příležitost ve dvouminutové přesilové hře. I toto oslabení ale domácí Plameny přečkaly bez inkasované branky. Na konci desáté minuty dostali domácí možnost otevřít skóre v přesilové hře. To se jim sice nepovedlo, ale v čase 19:46, pouhých čtrnáct vteřin před koncem první třetiny, se Petr Štěpánek z mezikruží přesně trefil do horního rohu Štekrovy brány. Domácí tak po zaznění sirény odcházeli do kabin o něco spokojenější.

Hned v úvodu druhého dějství si před bránu hostů nabruslil Jaromír Pytlík, ale z těžké pozice brankovou konstrukci přestřelil. Ve 30. minutě se nejprve do individuální akce dostal domácí Konečný a poté mohl po Burešově přihrávce z mezikruží skórovat Jícha, ale ani jeden z domácích pokusů za Štekrovými zády neskončil. To už ale neplatilo o střele Martina Kuřítka z prostoru mezi kruhy v čase 34:51. Domácí útočník přesnou trefou poslal domácí do vedení 2:0. O dvě minuty později, v čase 36:50 se Plamenům podařilo odskočit zásluhou Jakuba Konečného do tříbrankového náskoku. Pro teprve patnáctiletého útočníka byl dnešní zápas premiérou v A-týmu a skvěle se blýskl hned prvním gólem. V čase 38:44 přišla studená sprcha pro hostující Písek, když se prosadil Jakub Peslar a zvýšil tak stav utkání na 4:0.

Poslední dvacetiminutovka odstartovala hned několika pokusy na obou stranách. V čase 45:25 hostům vykřesal kapku naděje Lukáš Drda, který se svojí střelou z levého kruhu přesně trefil pod pravou ruku brankáře Radosty a snížil tak skóre na 4:1. Hosté se poté ještě snažili alespoň snížit vedení domácího týmu. V čase 54:38 domácí Lukáš Krupka skóre už jen kosmeticky upravil na 5:1 a tři vítězné body tedy zůstaly na žďárských Bouchalkách.

Kaňkou na dnešním zápase je zranění Jakuba Peslara, jenž bezprostředně po vstřelení čtvrtého gólu nepříjemně vrazil do mantinelu a poranil si rameno. Následně odjel do nemocnice na rentgen a budeme doufat, že výsledky vyšetření budou příznivé.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Pro nás to byl dneska hodně těžký zápas. Poslední zápasy se nám poměrně vydařily a dneska přijel Písek, v jehož sestavě byla spousta mladých kluků, kteří nehráli vůbec špatně. My jsme se tomu ale přizpůsobili a po první třetině jsme vedli 1:0. Ve té druhé jsme vyvíjeli tlak a šli jsme si za tím, dali jsme góly. Chtěl bych pochválit Honzu Radostu, který dneska předvedl v bráně skvělý výkon. Taky jsem moc spokojený s výkonem dalších mladíků, kteří se dostali do sestavy. Pokud budou takhle dál pracovat, tak ten prostor dostávat určitě budou."

David Míka (trenér IHC Písek):

„Samozřejmě jsme věděli, že Žďár má zkušený tým, a že hraje dobře. Myslím si, že vyhráli zaslouženě. Ale taky bych chtěl naše kluky pochválit, že bojovali a hráli v rámci možností, protože většina z nich teprve sbírá zkušenosti. Celkově jsem s výkonem našeho mužstva spokojený."