Lední medvěd ochočen, Plameny vysoko deklasovaly Pelhřimov

Zveřejněno 31.01.2018 | Ondřej Krásný
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
30., středa 31.1.2018
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Hlaváč – Kohút, Pospíchal, Oščádal, Port, Kasalý D., Kubát, Kaminsky, Votápek, Kopic, Plachý, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Vysloužil, Siřiště, Čermák, Heinrich, Mejzlík
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Lojek, Poizl, Peslar, Sedláček, Kolda, Marek, Vítek, Pytlík, Štěpánek, Bureš, Jícha, Kuřítko, Stehlík, Kunstmüller, Gregar, Krupka, Dospěl, Marguš
Branky a nahrávky: 54. Marek Hadrava (Filip Kasalý, Martin Hadrava) – 1. Pytlík (Štěpánek, Pleva), 25. Kunstmüller (Pleva, Gregar), 28. Pleva, 31. Štěpánek (Pytlík, Vítek), 32. Jícha (Marek), 38. Bureš (Kuřítko), 50. Kuřítko (Bureš, Peslar), 56. Poizl (Gregar, Kunstmüller). Rozhodčí: Pokorný - Čelechovský, Komínek. Vyloučení: 10:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 320. Střely na branku: 38:44. Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:8.
P E L H Ř I M O V - Už samotný vstup do utkání byl velmi podařený, když hned po sedmnácti vteřinách zařídil vedení Žďáru Jaromír Pytlík. Ovšem zbytek první třetiny byl velmi vyrovnaný a Jiří Sláma musel několikrát hostující hokejisty podržet. Plameny ale ve druhé třetiny rozpoutaly kolotoč a pěti góly rozcupovaly Lední medvědy. O osudu utkání rozhodla branka na 3:0 ve vlastním dvojnásobném oslabení.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Fantastický vstup do utkání zařídila hned při prvním střídání první lajna. Vyrovnaný stav trval pouze sedmnáct sekund, když parádní kombinaci do prázdné branky zakončil Jaromír Pytlík - 0:1. Od té doby se ale hrál vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Sláma musel několikrát zasahovat a jednou mu pomohla tyčka. Na druhé straně byl velice blízko premiérové brance Luboš Dospěl, jenž také trefil tyč.

Druhá třetina byla pro Plameny jako z říše snů. V páté minutě udělal další krok k tříbodovému vítězství Luboš Kunstmüller, jenž trefil z blízka přesně puk do sítě Pelhřimova – 0:2. Paradoxní situace následovala poté, protože na trestnou lavici usedl za žďárskou střídačku, která hrála v šesti Marguš a za faul ho následoval Kolda. Ovšem ve dvojnásobném oslabení se prosadil Martin Pleva a psychicky složil Lední medvědy na kolena – 0:3. Tentýž hráč po polovině utkání naservíroval přesnou přihrávku Petru Štěpánkovi, a ten se nemýlil a přidal definitivní ránu Pelhřimovu – 0:4. Domácí si poté vzali oddechový čas, ale stavu to moc nepomohlo. Jelikož neuběhlo ani třicet sekund a po chybě Pelhřimova překonal domácího brankáře Lukáš Jícha - 0:5. Lední medvědi se už viděli v kabině, naopak Plameny s vědomím vedení si užívaly minuta na tamním zimním stadionu. Ještě před odchodem do kabin tak půltucet završil Lukáš Bureš - 0:6.

Třetí třetina byl již povinností. Plameny se snažily pohlídat čisté konto, Pelhřimov naopak o čestný úspěch. V polovině třetí třetiny přidal další branku do sítě Pelhřimova Martin Kuřítko, jenž byl ve skrumáži před Hlaváčem nejdůraznější – 0:7. Další možnost měli žďárští hokejisté v přesilové hře, ale v ní měl velkou šanci domácí Hadrava, jenž ale ztroskotal na Slámovi, jenž podal na pelhřimovském ledě výborný výkon. O minutu později ale hostujícímu brankáři zkazil radost z čistého konta právě Marek Hadrava - 1:7. Ovšem i na tuhle branku dokázaly Plameny odpovědět. První branku v seniorské kategorii přidal po dvou asistencích v šestnácti letech obránce Daniel Poizl, jenž zakončil přesilovkovou souhru – 1:8. A to ještě v závěru utkání trefil tyčku domácí branky Vítek, ale na konečném skóre to už nic nezměnilo.

 

Ohlasy po utkání

Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Chtělo by se poděkovat za vítězný zápas s vysokým rozdílem. Ale je třeba si uvědomit, že Jirka Sláma dnes pochytal možné i nemožné, takže ten výsledek mohl vypadat jinak. Dá se říct, že Sali čapal a hráči dávali góly, proto ten výrazný výsledek."

Jan Dvořák (trenér Pelhřimov):
„V první třetině jsme měli šance, neproměnili jsme je. Soupeř se rychle dostal do vedení 1:0. Bohužel dneska tomu chyběl pohyb, větší dravost a nasazení a rozhodla přesilovka pět na tři, kdy jsme hned dostali góla. Soupeř se dostal na koně padalo mu to tam a my se musíme poučit z chyb na další zápas."