David Servis překvapil a odváží si z Bouchalek 2 body za vítězství v prodloužení

Zveřejněno 13.01.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou David Servis
27., sobota 13.1.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - David Servis ZNS - DCB
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Řehoř) – Marek, Kolda, Sedláček, Beneš, Peslar, Lojek, Pleva – Gregar, Kovářů, Pytlík, Marguš, Kunstmüller, Bureš, Krupka, Jícha, Kuřítko, Vítek, Štěpánek, Stehlík
David Servis: Dudáček (Němec) – Radoš, Kříž, Michal, Macháček, Babchuk, Škopek, Svoboda, Kříž – Šulčík, Marek, Trummer, Bárta, Vylíčil, Sumerauer, Trumer, Zayml
Branky a nahrávky: 2. Bureš (Jícha), 3. Vítek (Lojek, Štěpánek), 52. Bureš (Štěpánek, Lojek) – 28. Sumerauer (Kříž), 34. Trummer Jan ml. (Šulčík), 40. Šulčík (Marek, Macháček), 63. Bárta (Vylíčil). Rozhodčí: Ondráček – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 5:9, navíc Peslar (ZNS) a Šulčík (DCB) oba 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 683. Střely na branku: 33:28 (11:3, 6:15, 16:8 - 0:2). Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - V kontextu posledních výsledků i vzájemné bilance byly v dnešním utkání Plameny jasným favoritem. A začátek utkání tomu i odpovídal, už ve třetí minutě svěřenci Michala Konečného vedli 2:0. Hosté z jižních Čech se ale nevzdali a otočili v průběhu druhé třetiny na 2:3. Plamenům se sice podařilo ještě vyrovnat, ale v prodloužení již byli šťastnější hráči David Servisu a zaslouženě si odváží 2 body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Do první třetiny vstoupili Plameny aktivně, jak je v novém roce jejich zvykem. Během prvních tří minut soupeře hned dvakrát ošklivě ožehly. Časomíra ukazovala čas 1:06, když první střela domácích skončila za zády českobudějovického gólmana. Z mezikruží po přihrávce Lukáše Jíchy překonal Dudáčka v brance hostí Luboš Bureš - 1:0. O necelé dvě minuty později to bylo už 2:0, Lojkovu střelu od modré tečoval David Vítek, asistenci si připsali již zmíněný Martin Lojek a Petr Štěpánek - 2:0. Plameny se i nadále tlačily před hostujícího gólmana a několikrát Dudáčka pořádně zaměstnaly. Postupem času se ale hosté přece jen oklepali a postupně vyrovnali hru, k výraznější šanci se ale nedostali, a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:0 pro domácí.

Na začátku druhé třetiny hosté dohrávali přesilovku z konce první periody, která se po faulu domácího Peslara ještě umocnila. Dvacet šest vteřin trvající převahu dvou bruslařů však David Servis zužitkovat nedokázal. Postupem času se ale Jihočeši dostávali stále více do hry, vyrovnávali se domácím a v čase 27:14 se jim podařilo vstřelit i kontaktní gól. Z dorážky se prosadil Lukáš Sumerauer, asistenci si připsal Jan Kříž - 2:1. Najednou byli hosté mnohem aktivnější a chvílemi i Plameny přehrávali. V polovině utkání byl domácí Peslar vyloučen na 2+10 minut a ačkoliv hosté přesilovku neproměnili, jen dvě vteřiny po návratu domácího hráče z trestné lavice se jim podařilo vyrovnat. Slámu v domácí brance překonal Petr Macháček, nahrával mu Roman Šulčík - 2:2. Bylo vyrovnáno a najednou byl David Servis Plamenům vyrovnaným soupeřem. Vyloučení hostujícího Vylíčila se svěřencům Michala Konečného potrestat nepodařilo a dvě sekundy před koncem pro ně přišla pohroma, domácí obraně ujel Roman Šulčík a nekompromisně zakončil nad Slámovo pravé rameno - 2:3. Druhá třetina se tak mnohem lépe povedla hostům, kterým se během této části hry podařilo utkání otočit.

Do třetí třetiny vstoupily Plameny náporem ve snaze vyrovnat, k čemuž jim pomohlo i několik vyloučení hostujících hráčů. Přesilovky se však žďárským hráčům nedařily, a i když byla vidět enormní snaha, skórovat se domácím dlouho nevedlo. Až v čase 51:43 se podařilo Petru Štěpánkovi najít volného Lukáše Bureše, který svým druhým gólem v zápase vyrovnal - 3:3. Plameny pak hrály ještě další dvě přesilovky, když byl dvakrát vyloučen kapitán Jihočechů Roman Šulčík, ale další puk již v hostující brance neskončil. Necelou minutu a čtvrt před koncem třetí třetiny byl vyloučen i domácí Luboš Krupka, ale skoré se už do konce třetí periody nezměnilo.

Na začátku prodloužení hosté dohrávali ještě v početní výhodě, ale Plamenům se podařilo ubránit. I nadále však byli českobudějovičtí aktivnější a v čase 62:37 se jim dostalo zasloužené odměny, když Vylíčil našel před bránou Jiřího Bártu, který prostřelil domácího Slámu a rozhodl tak utkání. Tým David Servisu se díky tomu poprvé ve své krátké historii raduje z vítězství nad žďárskými Plameny a zaslouženě si domů odváží 2 body.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Chtěl bych především pogratulovat soupeři. Paradoxně ty dvě branky, co padly z ničeho nás uspokojily. Soupeř hrál dobře, vyhrávali souboje. My jsme dnes měli hodně přesilovek, ale ty jsme nevyužili a to asi rozhodlo."

Milan Kupka (trenér HC David Servis České Budějovice): „Po hrůzostrašném začátku, kdy jsme prohrávali 0:2, to s námi nevypadalo dvakrát růžově. Kluci se ale dali dohromady, řeklo se, že se musí bojovat a hrát, a nakonec se nám to vyplatilo. Vyhráli jsme sice za dva body, ale pro nás je to ohromně důležité vítězství. A zvlášť tady, protože Žďár je opravdu silný."

Fotogalerie