Skvělá první třetina se stala základem pro tři body z Písku

Zveřejněno 20.12.2017 | Ondřej Krásný
Písek SKLH Žďár nad Sázavou
22., středa 20.12.2017
Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Písek: Štekr (5. Kříž) – Hanus, Hřebíček, Suda, Herr, Turek, Červinský, Vlk, Doktor, Duchoň, Ciboch, Koupal, Bárta, Medek, Drda, Rod, Sýbek, Novák, Volf J., Strnad
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Beneš, Marek, Sedláček, Kolda, Štěpánek, Vítek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Stehlík, Gregar, Kunstmüller, Střecha, Krupka
Branky a nahrávky: 22. Ciboch (Sýbek), 47. Koupal (Sýbek), 59. Hanus (Hřebíček, Sýbek) – 2. Gregar (Kunstmüller, Stehlík), 2. Pytlík (Střecha), 5. Bureš (Kolda), 19. Vítek (Lojek), 36. Štěpánek (Pytlík, Sedláček), 38. Stehlík (Kunstmüller, Lojek). Rozhodčí: Micka - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 5:5. Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 3:6.
P Í S E K - Žďárští hokejisté rychle a nemilosrdně odpověděli na sobotní utkání a již během první třetiny nastříleli čtyři branky, které rozhodly o vítězství z ledu Písku. Především úvodní minuty patřily k základnímu kamenu vítězství, protože během pěti minut už Plameny vedly 3:0!

Foto: Petr Eliáš

Reportáž


Plameny tentokrát vstoupily do utkání skvěle a již během prvních minut udělaly rázný krok ke třem bodům z ledu Písku. Neuběhly totiž ani první dvě minuty a hosté se už radovali z branky. Pěknou ránou od modré čáry pod horní tyč otevřel střelecký účet zápasu Martin Gregar - 0:1. No a uběhlo pouhých osmnáct sekund, než využil přihrávky Střechy Jaromír Pytlík - 0:2. Písek se mohl rychle vrátit do zápasu, ale v přesilové hře domácí Doktor nevyužil velkou šanci a tak přišel znovu trest na druhé straně. Přihrávku za obranu dostal Lukáš Bureš, jenž střelou mezi betony Štekra přidal třetí gól a ten se poroučel po pěti minutách hry na střídačku – 0:3. Ačkoliv se Písek z ledové sprchy dokázal alespoň trochu oklepat a hrát aktivněji, brankový účet uzavřely Plameny. Z pravého kruhu vyslal jedovku David Vítek, který propasíroval puk mezi rukou a tělem Kříže – 0:4.

Píseckým se vydařil vstup do druhé třetiny, protože ve druhé minutě zůstal před Řehořem volný David Ciboch a vystřelil modrožlutým, alespoň jiskřičku naděje – 1:4. No a v tom momentu Písek ožil, protože dvě šance domácích musel likvidovat Řehoř. V polovině utkání se nejprve dostal sám do šance Štěpánek a na druhé straně z brejku neproměnil přečíslení tři na jednoho Koupal. Definitivní ránu do psychiky Písku Plameny zasadily v šestatřicáté minutě. Jaromír Pytlík získal kotouč v útočném pásmu a předal ho na pravý kruh Petru Štěpánkovi, jenž z první napálil puk nad vyrážečku Kříže – 1:5. Následně byl vyloučen Drda a v přesilovce předvedli žďárští hokejisté ukázkovou akci. Ta se zastavila na Ondřeji Stehlíkovi, protože dokázal puk tečovat za záda domácího brankáře – 1:6.

Do třetí třetiny nevstoupil Písek vůbec odevzdaně a naopak více zaměstnával Řehoře, který si ale se všemi pokusy dokázal poradit. Obrovskou tutovku měla na holi hlavně dvojice Sýbek – Ciboch, kteří neproměnili ani přečíslení dva na nikoho. Při přesilové hře Plamenů ujel do brejku Sýbek, který ale v nájezdu trefil jen tyč, nicméně akci dojel Martin Koupal, jenž dorazil puk do sítě – 2:6. Krátce před koncem utkání vybídl po zisku puku k šanci Štěpánek mladičkého Pytlíka, ale Kříž byl úspěšnější. Písku se v závěru povedlo kosmeticky upravit skóre, když se krásnou dělovkou do šibenice prezentoval Vladimír Hanus -3:6.

 

Ohlasy po utkání


David Mika (trenér IHC Písek):
„Moc není co hodnotit, my jsme se na něco připravovali, ale bohužel začátek zápasu byl katastrofální. Dostali jsme dva rychlé góly a první třetinu vysoko prohráli. Mužstvo jako je Žďár si takový výsledek pohlídá, chtěli jsme aby to neskončilo debaklem a hrát tak, jakoby to bylo 0:0. Žďár zaslouženě vyhrál."

Radovan Biegl (asistent trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Nad očekávání se nám povedl začátek zápasu, který rozhodl o dalším vývoji. Dali jsme dvě branky a vytvářeli jsme si další šance. Poté přišlo maličké uspokojení, ale mužstvo se zase nakoplo zpátky a odskočili jsme na pět branek. Škoda té třetí třetiny, mohli jsme Písek poslat definitivně do kolen, nepovedlo se ale to nevadí, vezeme tři body a můžeme být spokojení."