Hokej vysoké úrovně, branková přestřelka a tři body pro Plameny. To je bilance duelu se Žihadly

Zveřejněno 19.11.2017 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
15., sobota 18.11.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Beneš, Marek, Sedláček, Kolda, Hort – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Kovářů, Stehlík, Střecha, Kuřítko, Krupka, Jícha, Gregar, Bureš, Nečas, Pazourek
Moravské Budějovice: Brož – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka Krutiš, Lupač, Hačecký, Bulín J., Juráň, Bulín P.
Branky a nahrávky: 15. Štěpánek (Kovářů, Vítek), 22. Krupka (Gregar, Hort), 24. Bureš (Hort), 31. Kuřítko (Hort, Bureš), 35. Jícha, 60. Bureš (Beneš) – 21. Matějka (Mikeš, Pucher st.), 23. Čermák (Matějka, Kliment), 33. Kliment (Matějka, Čermák), 55. Kabelka (Lupač, Čermák). Rozhodčí: Antonín - Vašíček, Otáhal. Vyloučení: 3:5 navíc Kuřítko 10 min. OT, Hort DKÚ (oba ZNS) - Matějka DKÚ (MBU). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 804. Střely na branku: 38:33 (10:10, 14:14, 14:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Na Bouchalkách dnes bylo k vidění další atraktivní utkání, které přineslo bojovný hokej ve vysokém tempu a s vítězným koncem pro domácí Plameny. Žďárští hokejisté po většinu zápasu drželi vedení, ale Žihadla vytrvale dotahovala a tak až do posledních okamžiků držela osm stovek diváků v napětí.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Utkání začalo od prvních okamžiků ve vysokém tempu, ale oba soupeři dobře střežili své obranné pásmo a tak v první třetině nebylo k vidění příliš mnoho gólových šancí. Jednu z nich měl na straně hostů v deváté minutě Horký, když se ocitl tváří v tvář Řehořovi, ale ten jeho pokus vytěsnil pravým betonem. V 11. minutě přišla první přesilová hra utkání, kterou si zahrály Moravské Budějovice a vytvořily si poziční tlak v útočné třetině, ale k nebezpečnějšímu zakončení je domácí nepustili.

K otevření skóre došlo až v 15. minutě, kdy se po závaru v útočné třetině dostal k odraženému kotouči Petr Štěpánek a poslal jej za Brožova záda – 1:0. Vzápětí byl blízko vyrovnání Horký, ale Řehoř proti jeho dorážce výborně zasáhl. Domácí měli ještě velkou šanci v závěrečných sekundách, ale gól do kabiny se jim vsítit nepodařilo.

Prostřední dvacetiminutovka začala čtyřbrankovou přestřelkou během cca tří minut. Nejprve potrestal chybu domácích v rozehrávce Filip Matějka - 1:1. Ve 22. minutě se po střele Gregara dostal ke kotouči Lukáš Krupka a chytrou kličkou do protipohybu brankáře zasunul puk do klece - 2:1. O necelou minutu později však hosté znovu vyrovnali, když se parádní trefou z levého kruhu pod horní tyčku prosadil Roman Čermák - 2:2.

Jenomže za další minutu Hort nahodil kotouč z obranného pásma, který si dobruslil Lukáš Bureš, prosmýkl se před Brože a svižnou ránou vrátil Plamenům vedení – 3:2. Ve 27. minutě zabránil brankové pojistce skvělým zákrokem budějovický brankář Brož, který ve velké šanci vychytal Ondřeje Kovářů. Plamenům se však v polovině utkání přeci jen podařilo odskočit o dvě branky, když přesilovou hru využil Martin Kuřítko, který po chytré nahrávce Horta bez přípravy vymetl horní roh Brožovy branky – 4:2.

Přestřelka však pokračovala a ve 33. minutě překonal Michal Kliment bekhendem Řehoře a snížil na 4:3. To ale stále nebylo vše a o dvě minuty později si domácí vzali zpět dvoubrankové vedení dokonce ve vlastním oslabení, když Lukáš Jícha zužitkoval Burešův důraz při napadaní a poslal kotouč do odkryté branky – 5:3. Poslední minutu gólově velmi bohaté druhé třetiny ještě okořenila šarvátka mezi domácím Hortem a hostujícím Matějkou, aby oba následně putovali předčasně do sprch a pak ještě orazítkoval Petr Marek horní tyč budějovické branky.

Do závěrečného dějství si tak Žďárští přinesli dvoubrankový náskok, který i přes několik šancí na obou stranách vydržel až do 55. minuty, kdy Žihadla zdramatizovala závěr zápasu. Perfektní ranou bez přípravy se od modré trefil přesně do horního rohu Řehořovy branky Daniel Kabelka 5:4. Napínavý závěr byl ještě umocněn přesilovou hrou Budějovic, při které tři minuty před koncem předvedl skvělý a nesmírně důležitý zákrok Milan Řehoř, když sebral gólovou šanci Lupačovi, který zakončoval po přesné nahrávce zpoza branky. Budějovický forvard byl vzápětí vyloučen a počet hráčů na ledě se vyrovnal.

Závěr utkání zvládli domácí výborně a korunovali své vítězství půl minuty před závěrečnou sirénou, když Beneš nahodil obloukem kotouč do středního pásma ve chvíli, kdy již byl Brož na cestě na střídačku, puk si zpracoval Lukáš Bureš a poslal jej do odkryté branky, do které marně skočil zpět budějovický gólman – 6:4.

Po výborném výkonu obou soupeřů a divácky velmi atraktivním zápase, mohly Plameny začít slavit vítězství a zisk důležitých tří bodů, které upevnily jejich pozici na třetím místě tabulky. Příští sobotu čeká Konečného družinu cesta na led druhého Tábora a následně přivítá doma silné Klatovy, oběma nadcházejícím soupeřům mají Žďárští vracet porážku z první čtvrtiny soutěže.

 

Ohlasy po utkání

Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

„Získali jsme hodně důležité tři body. Diváci viděli na obou stranách velice rychlé a bojovné utkání. První třetina příliš šancí nenabídla a my jsme se z dorážky dostali do vedení. Začátek druhé třetiny…, to byla z obou stran šílenost, kde napadalo plno branek v rychlém sledu za sebou. Závěr byl opět poněkud dramatický, nicméně tři body máme a to je opravdu důležité. Mám radost z toho, že se dnes prosadili ti dříči a bojovníci, kterým to poslední dobou moc nepadalo. Odehráli vynikající zápas a byli strůjci toho vítězství.“

Fotogalerie