Mladší dorost nezvládl čtvrteční utkání, proti Motoru skončil bez bodu

Zveřejněno 02.11.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
13., čtvrtek 2.11.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít – Macek, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný, Kouba, Štola, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Doležal, Puczek, Bednář
Motor Č.Budějovice: Lidák – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Hrakholski, Michal, Dub, Hanák, Anderle, Novák, Kašpar, Nevšímal, Březina, Schwartz, Janoch, Pouzar
Branky a nahrávky: 1. Konečný (Puczek), 25. Puczek (Putz, Vít), 52. Puczek – 14. Novák (Janoch, Hanák), 26. Novák (Janoch, Remta), 49. Nevšímal (Hrakholski), 50. Novák (Hrakholski). Rozhodčí: Suchý - Polák, Berger. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 49. Střely na branku: 31:39 (6:16, 13:8, 12:15). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 2:4, 3:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárští mladší dorostenci se ve čtvrtek na žďárských Bouchalkách utkali s týmem z Českých Budějovic. Domácí skvěle začali první třetinu a část utkání si na ledě drželi převahu. Hosté ovšem zabrali a v poslední dvacetiminutovce skóre utkání obrátili ve svůj prospěch. Souboj o páté místo v tabulce byl nakonec úspěšnější pro Motor, který bere tři body.

Reportáž


Do zápasu vstoupili jednoznačně lépe domácí hokejisté. Jednatřicet vteřin po zaznění úvodní sirény si Jakub Konečný potáhl na hokejce před brankovištěm kotouč, položil si brankáře Lidáka a střelou pod horní tyč poslal Plameny do vedení 1:0. Ty poté ještě chvíli držely útočnou převahu. Po úvodním šoku se hosté vzápětí vzpamatovali a pomalu začali domácí, co se aktivity týče, dotahovat. V sedmé minutě se hostující Jasečko dostal mezi kruhy do šance, ale domácí gólman si jeho střelu pohlídal. Plameny se poté dostaly do protiakce v přečíslení, ale nepodařilo se jim zakončit. V čase 13:09 byl domácí Jiří Puczek poslán na trestnou lavici za podražení a České Budějovice dostaly možnost skórovat v přesilové hře. To se v čase 13:33 povedlo Pavlu Novákovi, který před brankovištěm tečoval střelu od modré čáry a vyrovnal tak stav utkání na 1:1. Do konce první třetiny už byli aktivnější hosté a ti také odcházeli do kabin poněkud spokojenější.

Druhá dvacetiminutovka začala rozehranou přesilovkou hostů. Ti ji ale podruhé využít nedokázali, a když byl ve 23. minutě za podražení vyloučen Hrakholski, byla domácím nabídnuta první početní výhoda. V čase 24:07 se Jiřímu Puczkovi podařilo krásně zavěsit kotouč pod horní břevno Lidákovy brány a domácí se opět ocitli ve vedení. Přesně o minutu později byl z domácího týmu vyloučen Bačo. Hostující Pavel Novák pouhých sedm vteřin po začátku přesilovky propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě a překonal tak brankáře Víta. V čase 36:28 ještě domácí gólman skvělým zákrokem podržel svůj tým a do šaten se opět odcházelo za vyrovnaného stavu.

Poslední třetina přinesla obrat na straně hostujícího týmu. V čase 48:51 pochybila domácí obrana, když nechala před Vítem úplně volného Jana Nevšímala, který se ze své druhé dorážky prosadil. O necelou minutu později se už hosté radovali z dvougólového náskoku. Pavel Novák si ve středním pásmu pohrál s domácí obranou a následnou bekhendovou střelou se trefil Vítovi pod ruku. Útočník Českých Budějovic si tak v dnešním zápase vstřelil hattrick. V čase 51:41 ale udělal hostující gólman chybu. Ve snaze rozehrát z pravého kruhu vyjel z brankoviště, ale našel pouze hokejku Jiřího Puczka, který bez problému zakončil do prázdné brány. Ke konci 53. minuty bylo málem srovnáno, když se domácí Bačo po střele od modré čáry dostal k dorážce. Domácím se ale nakonec srovnat nepodařilo a České Budějovice si z Bouchalek odvezly tři vítězné body.

 

Ohlasy po utkání


Radek Kampf (trenér HC Motor České Budějovice):

"Měli jsme špatný začátek, protože soupeř hned od první minuty vedl. Pak jsme se do toho dostali a zhruba od páté minuty se naše hra zlepšila a dostávali jsme se do šancí. Na závěr nám gólman trošku zkomplikoval hru, když přihrál na ten kontaktní gól. Ale udrželi jsme to, byť měl soupeř v přesilové hře velkou šanci a jsme rádi za ty tři body."

Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Dneska jsme hráli proti Českým Budějovicím. Myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Byl to vcelku vyrovnaný zápas, ale ve třetí třetině jsme dostali dva rychlé góly po taktických chybách jednotlivých hráčů. Podařilo se nám snížit, ale vyrovnat a získat alespoň nějaké body se nám bohužel už nepovedlo."

Fotogalerie