Lídr byl nad síly Plamenů, Bílí Tygři si odvezli tři body

Zveřejněno 12.10.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Bílí Tygři Liberec
8., čtvrtek 12.10.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Bílí Tygři Liberec ZNS - LIB
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít – Macek, Filip, Pokorný, Adámek – Pelikán, Putz, Konečný, Kouba, Štola, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Doležal, Puczek, Bednář
Bílí Tygři Liberec: Čajan – Kovář, Hampl, Hladík, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš, Měchura, Rossmy, Strnad, Nezbeda, Chmelař
Branky a nahrávky: 3. Konečný (Pokorný), 16. Puczek (Konečný, Adámek), 54. Malenovský (Konečný) – 2. Cikhart (Pray), 19. Kollert (Pray, Jansa), 38. Jiruš (Hampl, Nezbeda), 52. Cikhart (Starý, Jansa), 56. Cikhart (Pray, Jansa). Rozhodčí: Ondráček – Zedník, Mikoviny. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 11:42 (6:13, 0:14, 5:15). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Začátek zápasu vypadal všelijak, Plameny rychle prohrávaly, ale pak proti favorizovanému soupeři dokázaly výsledek otočit a vedly. Nicméně Liberec ještě do konce první třetiny dokázal srovnat. Ve druhé třetině Bílí Tygři přidali na tempu a měli více ze hry a zaslouženě šli do vedení. To dokázali udržet a na sever si odvézt tři body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Utkání začalo hodně zostra, nejen kvůli brankám ale i šancím. Tu první měl Cikhart, nejprve nedal ale o pár sekund později už otevřel skóre. Před brankovištěm si totiž zpracoval puk a protože nebyl pohlídaný, mohl si Jan Cikhart dovolit kličku do backhandu a poslat Liberec do vedení – 0:1. Tento stav ale nevydržel dlouho, protože Pokorného střelu dojel Jakub Konečný, který z první z mezikruží trefil k tyčce – 1:1. O dvacet sekund později vstřelili hosté další branku, jenže ta kvůli Nezbedovi, který rozhodil v brankovišti domácího Víta nebyla uznána. Poté už se hra vyrovnala a na povrch se spíš dostávala hrubost a emoce. Po několika vyloučeních se ale do vedení poprvé dostaly Plameny. Krásnou přihrávku Konečného využil přesnou střelou do šibenice Jiří Puczek - 2:1. Liberec pak dohrával ještě přesilovou hru, ale z ní vyrovnat nedokázal. Až po jejím skončení se do puku opřel Tomáš Kollert a prostřelil vše co mu stálo v cestě – 2:2. Pak na trestnou lavici opět usedl domácí Matas, jenže gólovku měly Plameny, když ujel do samostatného nájezdu Puczek, jenže svou backhandovou kličku nedotáhl do konce.

Druhá třetina byla v režii hostů, ačkoliv Plameny měly velkou šanci, protože hrály přes třicet sekund dvojnásobnou přesilovou hru, ale překonat se jim hostujícího brankáře nepodařilo. Vít pak musel likvidovat několik šancí, velkou měl například Nezbeda. Dlouho se hrálo bez branek, ale Liberec měl jednoznačně větší tlak, který před koncem druhé třetiny dokázal proměnit v branku. Od modré čáry nahodil puk na branku Hampl a odražený kotouč si našel Vojtěch Jiruš, jenž si zpracoval kotouč a po krátké kličce poslal puk do branky – 2:3.

Liberečtí nastoupili do třetí třetiny s vědomím, že už vstřelit branku nemusí a tak hráli zodpovědně, nicméně i tak si vytvářeli šance. Velkou měl Šedivý, který si položil domácího brankáře ale nakonec mu trefil jenom lapačku. Poté měly Plameny přesilovku, ale v ní ujel domácí obraně liberecký Jiruš, jenže trefil jen beton Víta. O minutu a něco později už se ale hosté radovali z branky. Krásnou tečí se prezentoval Jan Cikhart, který poslal puk pod horní tyčku – 2:4. O dvě minuty později se ale Plameny vrátily do zápasu. Jakub Konečný připravil puk mezi kruhy pro Šimona Malenovského a ten prostřelil Čajana – 3:4. Jenže překvapení se nekonalo a Liberec si na sever odvezl všechny tři body. Čtyři minuty před koncem pojistil výhru Bílých Tygrů Jan Cikhart, který dorazil puk po přihrávce Jansy – 3:5.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (hlavní trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Věděli jsme, že mančaft soupeře je velice kvalitní, ale naši kluci neodehráli vůbec špatný zápas. Po první třetině byl vyrovnaný stav, pak se nechal vyloučit Bačo za zbytečný faul, což nás srazilo do kolen. Soupeř odskočil a už jsme nedokázali reagovat. Ale musím kluky pochválit, dnes předvedli dobrý výkon."

Richard Lobo (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec):
"První třetina byla rozkouskovaná, bylo hodně vyloučení a my jsme se po té dlouhé cestě nedostali ani tolik do tempa. Klukům patří dík, že to zvládli a dokázali ustát ten emoční začátek a udržet nervy na uzdě. Dvě třetiny poté už byly z naší strany dobrý."

Fotogalerie